Home Uncategorized To project 324

To project 324

Just-A-Boy-324


Σπάνια μας δόθηκε η αφορμή να γράψουμε σε αυτή εδώ τη στήλη για κάτι κυπριακής προελεύσεως. Ακόμα πιο σπάνιες είναι οι φορές που άγγιξε κάτι απόλυτα άσχετο με τον αθλητισμό. Η προσπάθεια της Δώρας όμως που έχει σκοπό να αυξήσει το awareness του κόσμου ολόκληρου για τον αυτισμό, αξίζει όση περισσότερη προβολή γίνεται.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Η Δώρα, είναι η αδερφή του Χρίστου, ο οποίος γίνεται σύντομα (στις 6 Μαΐου) 18 χρονών. Ο Χρίστος είναι αυτιστικός και η αδερφή του εδώ και αρκετό καιρό μέσα από το Blog Just A Boy γράφει τις δικές της εμπειρίες που προκύπτουν από το γεγονός και καλεί όσους επίσης ανήκουν σε οικογένεια με αυτιστικό άτομο, να το αποδεχτούν, να το αγαπούν και να το δείχνουν!

Δεν έμεινε όμως μέχρι εκεί, μέχρι δηλαδή την εξωτερίκευση των σκέψεων της γύρω από ένα θέμα που έχει εμπειρία. Με αφορμή τα γενέθλια του αδερφού της, ξεκίνησε το project 324. Η Δώρα δημιούργησε 18 σετς από 18 κάρτες, οι οποίες στάθληκαν μέσω φίλων και γνωριμιών σε διαφορετικές χώρες, συγκεκριμένα Κύπρο, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Βέλγιο, Σκωτία, Ουαλία, Dubai, Ιρλανδία, Ουκρανία, Τουρκία, Σρι Λάνκα, Ελβετία, ΗΠΑ, Καναδά, Ιράκ, Γερμανία, Κένυα, Αυστραλία, Ισπανία. Αφέθηκαν δε, σε διαφορετικά πολυσύχναστα σημεία σε μεγάλες πόλεις.

Μέσω αυτών προσπαθεί να αυξήσει την επίγνωση σχετικά με τον αυτισμό, καλεί τους τυχαίους παραλήπτες να μοιραστούν μαζί της μια εμπειρία σχετικά με τον αυτισμό ή να στείλουν απλά τις ευχές τους στον αδερφό της Χρίστο, μιας και κλείνει σύντομα τα 18, στο [email protected]!

Όπως αναφέρει η ίδια στο Blog: “Οι κάρτες θα ζητούν κάτι πολύ απλό – ένα ‘Χρόνια Πολλά’ στον Χρίστο, στο [email protected] . Το project 324 είναι η έκκληση μου προς την ανθρωπότητα.

Είναι διακριτικό σε χαρακτήρα, αλλά ο σκοπός μου είναι εκκωφαντικός. Είναι ένα project που εξαρτάται εντελώς στην καλή θέληση και την καλοσύνη αγνώστων.”

Μπορείτε να στείλετε κι εσείς τις ευχές σας στο Χρίστο, στο [email protected] . Δική μας ευχή, οι κάρτες να κάνουν το γύρο του κόσμου και να ευαισθητοποιήσουν όσο το δυνατό περισσότερους ανθρώπους!

#happybirthdaychristo

Όλες οι φωτογραφίες που χρησιμοποιήθηκαν στο πιο πάνω κομμάτι έχουν παρθεί από το christos90.wordpress.com