Home ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Νεοφυτίδης για διπλά συμβόλαια

Νεοφυτίδης για διπλά συμβόλαια

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΠ Σπύρος Νεοφυτίδης, μίλησε στον «Active» και την εκπομπή «Τα Λέμε Όλα» για την πρακτική που ακολουθούν κάποιες κυπριακές ομάδες σε σχέση με τα διπλά συμβόλαια και είπε ότι μαζί με την FIFPro (η παγκόσμια οργάνωση των συνδέσμων των ποδοσφαιριστών) γίνεται προσπάθεια να στοιχειοθετηθεί νομική υπόθεση εναντίον τους. Μάλιστα προειδοποίησε ότι αν στοιχειοθετηθεί υπόθεση θα «κλείσουν σπίτια και θα πάνε άνθρωποι φυλακή».


Για την νομιμότητα των διπλών συμβολαίων σχολίασε: «Δεν είναι παράνομο να έχεις διπλό συμβόλαιο, μία συμπληρωματική συμφωνία με τον ποδοσφαιριστή. Το παράνομο είναι να μην δίνονται τα συμβόλαια, η συμφωνία εργοδότησης στον εργαζόμενο. Υπάρχουν καταγγελίες στη FIFPro, η οποία αναμένεται να εκδώσει μία ευρωπαϊκή οδηγία προς όλους τους συνδέσμους για την Κύπρο. Κυπριακές ομάδες αποστέλλουν ανυπόγραφα συμβόλαια σε ποδοσφαιριστές, οι ποδοσφαιριστές τα αποστέλλουν πίσω και οι ομάδες είτε δίνουν μόνο το ένα συμβόλαιο πίσω, είτε κανένα από τα δύο».

 

Επίσης σχολίασε το ποιους αφορούν αυτές οι καταγγελίες: «Αυτή η πρακτική αφορά μικρές ομάδες, αλλά δεν μπορώ ακόμα να τις κατονομάσω, λόγω νομικών εμποδίων. Είναι δύο ομάδες της Α’ Κατηγορίας και μία της Β’ Κατηγορίας. Επίσης κάποιοι ατζέντηδες δουλεύουν εις βάρος ποδοσφαιριστών, θα βγάλουμε τα ονόματα τους στη φόρα και θα ενημερώσουμε 29 χώρες της Ευρώπης να μην συνεργάζονται μαζί τους. Αν η FIFPro αποφασίσει να ακολουθήσει την νομική οδό, θα κλείσουν σπίτια και θα πάνε άνθρωποι των διοικητικών συμβουλίων των ομάδων στην φυλακή. Είναι πολύ σοβαρά αδικήματα».