Home TOP NEWS Εφιάλτης είναι, ξύπνα…

Εφιάλτης είναι, ξύπνα…

filiko-omonoia-botev (115)


Δυναμό Μπατούμι, στον πρώτο γύρο. Εντάξει, βατή είναι αυτή. Με σοβαρότητα και αυτοσυγκέντρωση γίνεται η δουλειά. Γιακελόνια Πολωνίας ή Κρουόγια Λιθουανίας στον επόμενο γύρο. Η δεύτερη, μόνο ως φευγαλέα σκέψη, περνάει από το μυαλό.  Η πρώτη όμως;

«Τόσες ομάδες υπήρχαν στην κληρωτίδα, αυτή μας έπεσε»; Αυτό λένε και ξαναλένε από χθες το απόγευμα οι οπαδοί της Ομόνοιας. Η τριταθλήτρια Πολωνίας που έμεινε πέρυσι δυο μόλις βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Λεχ Πόζναν, μόνο ως εύκολη ομάδα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Του Πέτρου Παπαγιώργη, 24sports.com.cy

Και αρχίζουν να δημιουργούνται αισθήματα αμφιβολίας και ανασφάλειας στους Ομονοιάτες οπαδούς. Αισθήματα αμφιβολίας και ανασφάλειας που φέρνουν οι γνωστοί βασανιστικοί εφιάλτες.

Τη χρονιά 2010-2011 ήταν η Μέταλιστ στο Χάρκοβο (2-2). Την επόμενη ήταν η Αυστριακή Σάλτσμπουργκ. 0-1 στην Αυστρία. Το περασμένο καλοκαίρι ήταν η κορύφωση. Το ματς με τη Δυναμό Μόσχας μέσα στο  ΓΣΠ (1-2), μπροστά σε 20 χιλιάδες κόσμο. Ένα ματς που αποτέλεσε τον ορισμό της διαιτητικής σφαγής και καταγράφεται ταυτόχρονα ως ένα από τα τραγικότερα στην ιστορία της Ομόνοιας. Λες και κάποιος καταράστηκε αυτήν την ομάδα.
Όλα αυτά τα δυσάρεστα στριφογυρίζουν συνεχώς στο μυαλό των Ομονοιατών και ρίχνουν αλάτι στην ανοικτή πληγή που λέγεται, μη πρόκριση σε Ευρωπαϊκό όμιλο.

Υπερομάδα δεν είναι η Γιακελόνια. Ούτε βέβαια φόβητρο μπορεί ένα χαρακτηριστεί. Αν δε δούμε το πράγμα πιο ρεαλιστικά, (θεωρητικά), ούτε  ανώτερη από την Ομόνοια, είναι.

Στο δε Ευρωπαϊκό πεδίο δεν έχει ούτε παραστάσεις, ούτε εμπειρίες. Τη χρονιά 2010-2011, αποκλείστηκε στο Γιουρόπα Λινγκ από τον Άρη  Θεσσαλονίκης (τρίτος προκριματικός γύρος) και την επόμενη από την Ίρτις Παβλοντάρ του Καζακστάν στον ίδιο θεσμό (πρώτος προκριματικός γύρος). Η Ομόνοια υπερτερεί σαφώς σε αυτόν τον τομέα, αφού επί δεκαετίες αγωνίζεται στην Ευρώπη.

Όμως όλα τα αρνητικά βιώματα που έχουν συσσωρεύσει μέσα τους τα προηγούμενα χρόνια οι οπαδοί της Ομόνοιας, εμποδίζουν τη νηφαλιότητα της σκέψης και προσδίδουν στην αντίπαλη ομάδα, περισσότερη αξία από την πραγματική της.

Προτρέξαμε όμως. Πρώτα υπάρχει το εμπόδιο της Δυναμό Μπατούμι. Ας κάνει η Ομόνοια το καθήκον της, να υπερπηδήσει αυτό το εμπόδιο και τότε θα τα ξαναπούμε.