Home TOP NEWS “O πήχης ανεβαίνει κόντρα στην ΟΜΟΝΟΙΑ”

“O πήχης ανεβαίνει κόντρα στην ΟΜΟΝΟΙΑ”

goal-batumi (6) - kazamias


Με απόλυτο σεβασμό προσεγγίζει η Γιαγγελόνια την ΟΜΟΝΟΙΑ. Οι Πολωνικές ιστοσελίδες και εφημερίδες γράφουν χαρακτηριστικά πως “ο καιρός που μπορούσαμε να υποτιμήσουμε τις κυπριακές ομάδες έχει περάσει”, ενώ τονίζουν πως στη Κύπρο η Γιαγγελόνια θα έχει να αντιμετωπίσει και τους πιο θερμούς οπαδούς του νησιού τους οποίους αποθεώνει. Η αγωνιστική ανάλυση τους, δείχνει πως μας έχουν μελετήσει ήδη αρκετά. Διαβάστε πιο κάτω όλη την ανάλυση του Jakub Jarzabek.

“Ο καιρός που μπορούσαμε να υποτιμήσουμε τις κυπριακές ομάδες έχει περάσει. Σε θέματα ευρωπαϊκών παραστάσεων οι επιτυχίες τους μας δείχνουν ακριβώς αυτό. Το γεγονός πως η seeded ομάδα ήταν η ΟΜΟΝΟΙΑ, αποδεικνύει πως οι Κύπριοι είναι το φαβορί.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι μια από τις πιο επιτυχημένες ομάδες στο νησί της Αφροδίτης. Αρκεί να πούμε πως μετράει 20 πρωταθλήματα και 14 κύπελλα, ενώ πέρσι τερμάτισε 4η και έτσι βγήκε στο Γιουρόπα Λιγκ.

Όπως είθισται με τις κυπριακές ομάδες, το ρόστερ της μοιάζει με Πύργο της Βαβέλ. Πρώτο αξιοπρόσεκτο όνομα, ένας παίκτης που ξέρουμε καλά από τη παρουσία του στη Ζαβίσα, ο Ερόλντ Γκουλόν που πέρσι έπαιζε συνήθως στην άμυνα. Σε αυτή τη γραμμή βρίσκουμε και τον Ούτσα Λομπιανίτσε που μας συστήθηκε στους αγώνες της εθνικής μας με τη Γεωργία. Στους γνωστούς μας είναι επίσης ο αριστερός ακραίος Άντραζ Κιρμ που άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στη Βίσλα Κρακοβίας. Ο ηγέτης της ομάδας και αρχηγός της, είναι ο γνωστός Νούνο Ασσίς της Μπενφίκα που μέχρι και συμμετοχές με την εθνική Πορτογαλίας μετράει. Επίσης ενδιαφέρον είναι πως διαθέτουν και τον Αντρέ Σκέμπρι, τον κορυφαίο παίκτη που έβγαλε η Μάλτα εδώ και χρόνια. Πρώτος τους σκόρερ ο Μίκαελ Ποτέ (σ.σ. λογικά όταν έγραφε ο δημοσιογράφος δεν ήξερε πως πωλήθηκε χθες).

Στην Ευρώπη τώρα η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι γνωστή γιατί βάζει δύσκολα σε μεγαλύτερους αντιπάλους, αλλά στο τέλος…χάνει. Πέρσι έφεραν 2-2 στη Μόσχα με τη Ντινάμο, την είχαν στα σχοινιά ως το τέλος αλλά έμειναν εκτός. Το ίδιο έκαναν και με την Άστρα Τζιούρτζιου, το ίδιο και με τον Ερυθρό Αστέρα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι γνωστή και για τους οπαδούς της! Θεωρούνται οι πιο θερμοί και κορυφαίοι στο κυπριακό πρωτάθλημα και στα εντός έδρας ματς, πάντα η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει πλεονέκτημα. Πριν τη Γιαγκελόνια η ΟΜΟΝΟΙΑ έπαιξε με τη Ντινάμο Μπατούμι και μετά την ήττα 1-0 στη Γεωργία, ο αντίπαλος τους ένιωσε ακριβώς αυτό που λέμε.

Ποιος θα περάσει λοιπόν;

Δύσκολο να πεις, μοιρασμένες οι πιθανότητες. Στο ρόστερ τους έχει μεγαλύτερη εμπειρία και ίσως ποιότητα. Το γεγονός όμως πως καμιά από τις δυο ομάδες δεν έκανε κάτι ιδιαίτερο στην Ευρώπη, δείχνει πως μάλλον θα κοντραριστούν στα ίσα. “