Home TOP NEWS Τα νέα στοιχεία για τις Χαλεπιανές

Τα νέα στοιχεία για τις Χαλεπιανές

 


Να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε, σχετικά με τις Χαλεπιανές μέχρι να μας πει κάποιος ακριβώς τι ισχύει. Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ του “Φιλελεύθερου”, η μισή περίπου γη, όπου σχεδιαζόταν η κατασκευή του γηπέδου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, περιήλθε στον έλεγχο τριών εταιρειών οι οποίες πλήρωσαν από περίπου €1,5 εκατ. στην εταιρεία New Winner, η οποία κατέβαλε τα χρήματα στον Μιλτιάδη Νεοφύτου.

Το ρεπορτάζ αναφέρει επίσης ότι: “Άλλο €1,4 εκατ. προήλθαν από δάνειο που συνήψε η εταιρεία Lockwood Properties Ltd, ιδιοκτήτρια του γηπέδου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Η Lockwood Properties Ltd ανήκει στην εταιρεία New Winner. Σε έγγραφο που υπέγραψε η New Winner με τις τρεις εταιρείες (K. ATHIENITIS, SKYRA LIMA και τρίτη εταιρεία κτηματικής) προβλεπόταν ότι αν δεν επιστραφούν τα χρήματα που δανείστηκε από αυτές, τότε οι μετοχές της Lockwood Properties Ltd περιέρχονται υπό τον έλεγχό τους. Λόγω υποθήκης, μέρος του ακινήτου πιθανώς να ανήκει και σε τράπεζα.

Τα €5,9 εκατ. (€4,5 από τις τρεις εταιρείες και €1,4 το δάνειο από την τράπεζα) καταβλήθηκαν στον Μιλτιάδη Νεοφύτου, όπως προκύπτει από έγγραφο το οποίο κατέθεσε ο ίδιος στο δικαστήριο, όπου εκδικάζεται η αγωγή εναντίον του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, από τον οποίον διεκδικεί συνολικά περίπου €22 εκατ”.

Όπως σημειώνεται, τα έγγραφα αναμένεται να διαβιβαστούν στο Γενικό Εισαγγελέα με σκοπό να εξετάσει κατά πόσο προκύπτουν ποινικά αδικήματα από τις δοσοληψίες.

Βγάλτε τη γ@μημένη την ταμπέλα