Home TOP NEWS Match Report: Πλήρωσε τα γνωστά κενά

Match Report: Πλήρωσε τα γνωστά κενά

 


Δεν τα κατάφερε η ΟΜΟΝΟΙΑ, αφού έχασε στο πρώτο της ντέρμπι 2-1 από τον Απόλλωνα. Ο αντίπαλος μας έκανε σε όλο το παιχνίδι 1 φάση, εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει πρόβλημα στο κέντρο της άμυνας, αλλά και ένα τραγελαφικό επόπτη Εγγλέζου και πήρε τη νίκη.

Α’ ημίχρονο

Με 4-4-2 ρόμβο η ΟΜΟΝΟΙΑ και νέα πρόσωπα στην εντεκάδα. Ο Απόλλωνας ήταν πάντως η ομάδα που μπήκε πιο δυνατά στο γήπεδο, πίεζε από ψηλά και έφτιαξε προϋποθέσεις στο πρώτο πεντάλεπτο. Σε μια από αυτές, στο 3′ ο Παναγή πρόλαβε τον Σαρδινέρο μετά από κάθετη πάσα του Παπουλή. Η πρώτη μεγάλη φάση πάντως ήρθε για την ΟΜΟΝΟΙΑ στο 15′. Ο Μαργκάσα εκτέλεσε φάουλ στο δεύτερο δοκάρι, ο Κατελάρης έκανε καλή κεφαλιά και ο Βάλε με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ.

Στην πρώτη μεγάλη φάση του αντιπάλου το σκορ άνοιξε. Ο Ντα Σίλβα έφυγε μόνος από δεξιά, έβγαλε στο δεύτερο δοκάρι και ο μόνος Γκιέ Γκιέ δεν είχε κανένα πρόβλημα να σκοράρει με κεφαλιά. Το γκολ του Απόλλωνα δεν άλλαξε την εικόνα του αγώνα που παρέμεινε ισοζυγισμένος. Στο 30′ όμως ήρθε ένα πολύ σοβαρό λάθος από τον διαιτητή και τον βοηθό του Εγλλέζου να δυσκολέψει υπερβολικά την προσπάθεια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Σε μονομαχία Κατελάρη-Παπουλή, ο Φάνος έπιασε ξεκάθαρα μπάλα, αλλάζοντας της μάλιστα εμφανώς πορεία. Ο Παπουλής δεν φάνηκε καν να ζητάει πέναλτι, ο διαιτητής όμως υπέδειξε την εσχάτη των ποινών. Εκτελεστής ο Ντα Σίλβα και 2-0. Τραγικό λάθος πραγματικά, από ένα επόπτη πολύ αδύνατο, που έκανε όλα τα λάθη του μονόπλευρα.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα και στο επόμενο λεπτό σκόραρε με το Σέρινταν, όμως το γκολ ακυρώθηκε ορθώς ως οφσάιντ. Η πιο μεγάλη της ευκαιρία και μάλιστα διπλή, ήρθε στην εκπνοή. Ο Ντάρμπισαϊαρ έκανε υπέροχο πλασέ που σταμάτησε στο δοκάρι, στην επαναφορά ο Κλέιτον έκανε νέο σουτ με την άμυνα του Απόλλωνα να αποκρούει προ της γραμμής. Σκορ ημιχρόνου 2-0, χάρη στα κτυπητά προβλήματα στο κέντρο της άμυνας και ένα τραγικό λάθος της διαιτησίας, που δεν ήταν το μόνο, αλλά ήταν το πιο σοβαρό.

B’ ημίχρονο

Με μεγάλη ευκαιρία για την ΟΜΟΝΟΙΑ ξεκίνησε το β’ μέρος. Ο Σέρινταν έκανε πολύ όμορφη κίνηση, μπήκε στο κουτί και πλάσαρε, αλλά ο Βάλε απέκρουσε το τετ α τετ σε κόρνερ. Πριν παιχτεί ιδιαίτερο ποδόσφαιρο, ήρθε διακοπή από ρίξη κροτίδων και φωτοβολίδων από τη κερκίδα μας. Η διακοπή διήρκεσε συνολικά 8 λεπτά.

Με την επανέναρξη, η ΟΜΟΝΟΙΑ μείωσε. Σε εκτέλεση κόρνερ του Μαργκάσα, ο Κατελάρης πήδηξε πιο ψηλά από όλους, έπιασε τη κεφαλιά και μείωσε σε 2-1. Στην επόμενη μεγάλη φάση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, λίγο έλειψε να έρθει και η ισοφάριση. Ο Κλέιτον στο 78′ έκανε πανέμορφη κάθετη στον Κωνσταντινίδη, ο νεαρός Ελλαδίτης μπήκε μόνος στην περιοχή και έκανε δυνατό σουτ, στην εξωτερική των δικτύων του Βάλε. Η απάντηση του Απόλλωνα ήρθε στο 86′ με σουτ του Πέδρο από το δεύτερο δοκάρι, άουτ.

Μέχρι το τέλος δεν παίχτηκε λεπτό παιχνίδι. Μόνο ο Παπουλλής έφαγε 5 λεπτά καθυστέρησης με τον ανίκανο Σκαπούλλη να αδυνατεί να ελέγξει το ματς.

Συμπερασματικά

Η ουσία είναι η ήττα. Αν βλέπαμε τα κενά που πληρώσαμε σήμερα πρώτη φορά, ίσως να στεκόμασταν στον τραγελαφικό επόπτη Εγγλέζου. Όταν όμως βλέπουμε να δίνουμε τα ίδια εύκολα γκολ από τα μέσα Ιουλίου δεν μπορούμε παρά να εστιάσουμε σε αυτά. Η ΟΜΟΝΟΙΑ έχασε ένα ντέρμπι στο οποίο ήταν καλύτερη, ακριβώς γιατί όσες ευκαιρίες είχε να διορθώσει αυτά τα κενά είτε με μεταγραφές, είτε με δουλειά, τις πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων.