Home TOP NEWS Σημαντικό βήμα, για το ποδόσφαιρο γενικότερα

Σημαντικό βήμα, για το ποδόσφαιρο γενικότερα

 


Πρώτα το ραδιόφωνο ACTIVE αποκάλυψε πως η ΚΟΠ προτίθεται να δημιουργήσει ένα πλάνο βοήθειας στις ομάδες να αποπληρώσουν τα χρέη τους προς το κράτος. Χθες το επιβεβαίωσε και ο Αντρέας Δημητρίου σε δηλώσεις του:

«Είναι μια πρωτοβουλία που αναπτύχθηκε εδώ και κάποια χρόνια, η οποία φαίνεται να έχει αίσιο τέλος. Ευχόμαστε να ολοκληρωθεί θετικά αυτή η προσπάθεια, διότι θα αποτελέσει μεγάλη οικονομική ανάσα για όλους τους Συλλόγους. Ακόμη δεν έχουμε λάβει επίσημη ενημέρωση για τις τελικές λεπτομέρειες του Σχεδίου, ωστόσο η ουσία είναι πως θα δοθεί η δυνατότητα στους Συλλόγους να αποπληρώσουν το χρέος τους προς το Κράτος σε πιο μακροχρόνια βάση, δηλαδή καταβάλλοντας περισσότερες ισόποσες μηνιαίες δόσεις σε σχέση με το υφιστάμενο Σχέδιο (σύμφωνα με αυτά που γνωρίζουμε οι δώσεις θα αυξηθούν από 60 σε 180), κάτι που θα μειώσει σημαντικά τη μηνιαία δόση του κάθε Συλλόγου προς το κράτος. Η εφαρμογή αυτού του Σχεδίου, συμβάλλει στην προσπάθεια για οικονομική εξυγίανση των Συλλόγων και κατ’ επέκταση οδηγεί σε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».

Ασφαλώς αν προχωρήσει το Σχέδιο, τα σωματεία θα ανασάνουν, ενώ θα γίνει και ένα αποφασιστικό βήμα για το “καθάρισμα” του κυπριακού ποδοσφαίρου που μοιάζει με στάβλους τους Αυγεία. Οι κόκκινοι φάκελοι και τα περίεργα παιχνίδια δεν είναι άσχετα με την έλλειψη ρευστού των ομάδων. Είναι πολύ εύκολο να καταλάβει κανείς πως αφού ο αριθμός των  δόσεων θα τριπλασιαστεί, θα μειωθεί αισθητά το ποσό που θα καλούνται τα σωματεία να δώσουν στο κράτος κάθε μήνα. Το υπόλοιπο θα μπορούν να το διαθέσουν για την ανάπτυξη των ομάδων τους. Αν το κάνουν σωστά συγκεκριμένοι σύλλογοι, ίσως μπορέσουν να κλείσουν την ψαλίδα με το Αποέλ, που είναι πιο εύρωστο οικονομικά. Θα γίνει με άλλα λόγια το ποδόσφαιρο μας πιο ανταγωνιστικό και ως εκ τούτου πιο ενδιαφέρον.

Μακάρι το Σχέδιο να μην μείνει στα σκαριά και να γίνει πραγματικότητα, το έχει ανάγκη το πρωτάθλημα μας. Για να μην αρχίσουν πάντως κάποιοι τις γνωστές καραμέλες και παραμυθάκια, θα γράψουμε ξανά πως στο κράτος χρωστάνε όλες οι ομάδες συμπεριλαμβανομένου του Αποέλ.