Home TOP NEWS Η στενή σχέση με τον Αναστασίου και η 4η συνεργασία

Η στενή σχέση με τον Αναστασίου και η 4η συνεργασία


Ο Αμπντούλ Ατζαγκούν αποτελεί την τρίτη μεταγραφή της ομάδας μας για τη χειμερινή περίοδο. Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι ο 6ος σταθμός στην καριέρα του ποδοσφαιριστή ενώ συνεργάζεται για 4η φορά με τον Γιάννη Αναστασίου. Στα θετικά το νεαρό της ηλικίας του καθώς και οι εμπειρίες που πήρε με τις παρουσίες του σε Βέλγιο και Ολλανδία.

Αναλυτικά το «who is who» του Ατζαγκούν:

Αμπντούλ Τζελίλ Ατζαγκούν γεννήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 1993 στην πόλη Λάγος της Νιγηρίας και άρχισε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα με την Dolphins FC. Σε ηλικία 16 χρονών έγινε μέλος της πρώτης ομάδας και παρέμεινε για 4 χρόνια καταγράφοντας 96 συμμετοχές και 39 γκολ με τη Νιγηριανή ομάδα, ενώ τη σεζόν 2010-11 κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλήματος Νιγηρίας.

Τον Αυγούστου του 2013 υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Παναθηναϊκό. Στις 15 Σεπτεμβρίου πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την Αθηναϊκή ομάδα σε αγώνα Πρωταθλήματος απέναντι στον Πλατανιά. Ο Ατζαγκούν πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 71′ και 11 λεπτά αργότερα πέτυχε και το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Στις 6 Νοεμβρίου του 2014 πέτυχε και το πρώτο του ευρωπαϊκό γκολ απέναντι στην Αιντχόφεν, στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Στις δύο πρώτες του χρονιές και μέχρι ο Αναστασίου ήταν προπονητής, ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής αποτελούσε βασικό μέλος της ομάδας και κατέγραψε 71 παρουσίες πετυχαίνοντας και 10 τέρματα, ενώ στην πρώτη σεζόν πανηγύρισε και την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Στις 29 Ιανουαρίου του 2015 και με τη φυγή του Αναστασίου από τον Παναθηναικό, ο Ατζαγκούν παραχωρήθηκε δανεικός στο Λεβαδειακό για 6 μήνες, καθώς δεν βρισκόταν στα πλάνα του νέο προπονητή. Στην εξάμηνη παρουσία του με την ομάδα της Λιβαδειάς, ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής μέτρησε 12 συμμετοχές στο Ελληνικό Πρωτάθλημα.

Το Καλοκαίρι επέστρεψε πίσω στον Παναθηναϊκό όμως και πάλι δεν βρισκόταν στις επιλογές του προπονητή. Στις 14 Ιουλίου του 2016 αποκτήθηκε από την Ρόντα υπό τη μορφή δανεισμού για ένα χρόνο. Προπονητής της Ολλανδικής ομάδας ήταν ο Αναστασίου και έτσι ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής θα συνεργαζόταν και πάλι με τον Ελλαδίτη κόουτς. Στις 21 Νοεμβρίου πέτυχε το πρώτο του γκολ με την φανέλα της Ρόντα, σε αγώνα Πρωταθλήματος απέναντι στην Αλκμαάρ. Στον ένα χρόνο παρουσίας του στην Ρόντα ο Ατζαγκούν αγωνίστηκε σε 31 παιχνίδια και σκόραρε 5 γκολ, ενώ βοήθησε αρκετά την Ολλανδική ομάδα να παραμείνει στην κατηγορία.

Με το πέρας του δανεισμού του, το Καλοκαίρι του 2017, επέστρεψε και πάλι στον Παναθηναϊκό, χωρίς ωστόσο να υπολογίζεται. Στις 5 Ιουλίου ο Ατζαγκούν πήρε μεταγραφή στην Κόρτραϊκ, όπου προπονητής ήταν ο Αναστασίου και έτσι θα είχαμε την τρίτη συνεργασία μεταξύ των δύο. Στις 16 Σεπτεμβρίου πέτυχε το παρθενικό του γκολ με την Βελγική ομάδα, σε αγώνα Πρωταθλήματος απέναντι στην Άντερλεχτ. Στην πρώτη του χρονιά με τον Κόρτραϊκ ο Ατζαγκούν κατέγραψε 26 συμμετοχές και πέτυχε 3 γκολ. Στην τρέχουσα περίοδο αγωνίστηκε σε 8 παιχνίδια με την Βελγική ομάδα.

Επιπλέον, ο Αμπντούλ Ατζαγκούν υπήρξε διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες της Νιγηρίας. Το 2011 κατέκτησε το Αφρικανικό Κύπελλο, ενώ το 2013 διέπρεψε στο Παγκόσμιο Κύπελλο U20, πετυχαίνοντας δύο γκολ απέναντι στην Πορτογαλία στο εναρκτήριο παιχνίδι της διοργάνωσης.

Στην ΟΜΟΝΟΙΑ θα βρει τον Αναστασίου για 4η φορά σαν προπονητή του και πλέον γνωρίζονται καλά μεταξύ τους. Με λίγα λόγια ο Ελλαδίτης κόουτς παίρνει μαζί του τον Νιγηριανό όπου πάει. Το ζητούμενο όμως είναι να δικαιωθεί με την επιλογή του να τον φέρει στην ομάδα μας και ο Ατζαγκούν να προσφέρει έργο. Όλα τα πιο πάνω μπορεί και να μην σημαίνουν κάτι αφού το τι έχει προηγηθεί δεν έχει να κάνει με το τι θα αντιμετωπίσει στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Καθρέφτης είναι το γήπεδο και εκεί είναι που θα δούμε το τι μπορεί να προσφέρει ο ποδοσφαιριστής.

 

Το βιογραφικό του Ατζαγκούν:

Το πρώτο γκολ με τον Παναθηναϊκό (στο 0:26):

 

Το παρθενικό του γκολ στην Ευρώπη:

 

Το πρώτο γκολ με την Ρόντα (στο 0:59):

 

Τα γκολ του στο Παγκόσμιο Κύπελλο U20:

 

Σχετική εικόνα

Αποτέλεσμα εικόνας για ajagun kortrijk