Home Uncategorized Και όμως…Χρήματα υπάρχουν και είναι πολλά!

Και όμως…Χρήματα υπάρχουν και είναι πολλά!


Εξελίσσεται σε Μουντιάλ των ρεκόρ πριν καν αρχίσει. Το 20ο παγκόσμιο κύπελλο έχει καταρρίψει ήδη κάθε προηγούμενο οικονομικό ρεκόρ.

Η FIFA θα δώσει 35 εκατ.δολλάρια στην νικήτρια ομάδα, τα διαφημιστικά έσοδα μπορεί και να ξεπεράσουν τα 4 δις.δολλάρια ενώ για την διοργανώτρια Βραζιλία το σύνολο των εσόδων θα είναι πάνω από 14 δις.δολλάρια.

Παράλληλα πλησιάζει το sold out για τα σχεδόν 3 εκατ.εισιτήρια για τους 64 αγώνες.
«Η οικονομική επιτυχία είναι δεδομένη» ανέφερε ο γενικός γραμματέας της FIFA Ζερόμ Βάλκε.

Παρόλα αυτά στην Βραζιλία δεν συμμερίζονται αυτή την ικανοποίηση της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Οι φορολογούμενοι πληρώνουν ολοένα και περισσότερους φόρους τα τελευταία χρόνια. Το μεγαλύτερο μέρος ή σχεδόν όλο από τα 14 δις.δολλάρια των εσόδων έχουν ήδη δαπανηθεί στην κατασκευή και ανακαίνιση των 12 σταδίων.

Παράλληλα οι διοργανωτές περιμένουν κάπου 600.000 επισκέπτες στη διάρκεια των αγώνων με συνέπεια μία ακόμη ενίσχυση των εσόδων.

Οι συμμετέχουσες χώρες θα μοιραστούν 48 εκατ.δολλάρια από την FIFA που θα δώσει επιπλέον 70 εκατ.δολλάρια στους συλλόγους για τους παίκτες.

Από τα τηλεοπτικά και χορηγικά δικαιώματα η FIFA έχει εισπράξει πάνω από 4 δις.δολλάρια από τα οποία τα 1,7 δις.δολλάρια έχουν δοθεί από Ευρωπαϊκούς τηλεοπτικούς σταθμούς,

Οι έξι βασικοί χορηγοί εδώ και μία τετραετία έχουν δώσει 708,5 εκατ.δολλάρια ενώ οι οκτώ της δεύτερης ομάδας πλήρωσαν 524 εκατ.δολλάρια.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr