Home Uncategorized Εντατικά «μαθήματα» επίθεσης από Σάντος!

Εντατικά «μαθήματα» επίθεσης από Σάντος!


Αντίστροφα μετράει πλέον η Εθνική Ελλάδας για το πρώτο φιλικό προετοιμασίας κόντρα στην Πορτογαλία ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι ποδοσφαιριστές συνέχισαν το απόγευμα της Τετάρτης τις προπονήσεις τους στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά με τον Φερνάντο Σάντος να ρίχνει το βάρος στην επιθετική ανάπτυξη.

Το πρόγραμμα, το οποίο διήρκεσε 1,5 ώρα, ξεκίνησε με τους διεθνείς να χωρίζονται σε τρία γκρουπ για ασκήσεις εναλλαγής της μπάλας και πρέσινγκ. Εν συνεχεία ο Πορτογάλος τεχνικός “έφτιαξε” δύο ομάδες για “διπλό”, το οποίο αναλώθηκε στην εκδήλωση επίθεσης αρχής γενομένης από τον τερματοφύλακα και έπειτα από το κέντρο.

Με τους “μπλε” έπαιξαν οι Καρνέζης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης, Χολέμπας, Μανιάτης, Τζιόλης, Κατσοτράνης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς και Γκέκας ενώ με τους “κίτρινους” οι Καπίνο, Μόρας, Σάμαρης, Τζαβέλλας, Βύντρα, Ταχτσίδης, Καραγκούνης, Κονέ, Χριστοδουλόπουλος, Φετφατζίδης και Μήτρογλου.

Στο πρώτο μέρος του “διπλού” οι “κίτρινοι” ήταν αυτοί που εκδήλωναν οργανωμένες επιθέσεις και οι “μπλε” λειτουργούσαν με αντεπιθέσεις, με μακρινές μπαλιές στην πλάτη της άμυνας ενώ οι ρόλοι αντιστράφηκαν στο δεύτερο “ημίχρονο”. Ο Σάντος διέκοψε αρκετές φορές το ματς για οδηγίες κυρίως όσον αφορά το κομμάτι της μεταφοράς από την άμυνα στην επίθεση.

Μοναδική διαφοροποίηση συγκριτικά με τις προηγούμενες προπονήσεις η χρησιμοποίηση του Φάνη Γκέκα στην ομάδα των “βασικών” αντί του Κώστα Μήτρογλου.

Η προετοιμασία της Ελλάδας θα συνεχιστεί και την Πέμπτη ενώ την Παρασκευή το πρωί η αποστολή θα αναχωρήσει για τη Λισαβόνα όπου το Σάββατο (31/5) θα αντιμετωπίσει την Πορτογαλία.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr