Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Ανοικτοί στο να αναλάβουν το μπάσκετ!

Ανοικτοί στο να αναλάβουν το μπάσκετ!


Η αναστολή των δραστηριοτήτων της καλαθοσφαιρικής Ομόνοιας είναι ένα θέμα που εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να περνά στα ψιλά. Και για τον Ομονοιάτη, αλλά και για το γενικότερο μπασκετικό, (και όχι μόνο), κοινό.

Είναι αλήθεια ότι ο κόσμος της Ομόνοιας δεν είχε την πρέπουσα παρουσία στα γήπεδα, έχοντας αφήσει εντελώς αβοήθητη την ομάδα. Άρα ο κάθε Ομονοιάτης πρέπει να ένοιωσε και ντροπή και ενοχή μαζί γιαυτό που έγινε.

Ο κόσμος της Ομόνοιας δεν πρέπει να νοιώθει καθόλου υπερήφανος για την παρουσία του στα κλειστά γήπεδα γενικότερα, τα τελευταία χρόνια. Εδώ η αξιοθαύμαστη ομάδα του βόλεϊ που είναι μηχανή παραγωγής τίτλων και δεν καταφέρνει να  μαζέψει τον κόσμο που της αρμόζει. Αποκορύφωμα του φαινομένου το ματς της περασμένης Κυριακής για το Σούπερ Καπ με αντίπαλο την Ανόρθωση που οι (για άλλη μια φορά) τροπαιούχοι έπαιξαν μπροστά σε 120 Ομονοιάτες !

Η Ομόνοια δεν κατάφερε να διαθέσει τα 300 εισιτήρια που της αναλογούσαν για το ματς της Παρασκευής «Αυτό το πράγμα δεν γίνεται», είπε στις δηλώσεις το ΣΠΟΡFM 95 την περασμένη Δευτέρα ο πρόεδρος του σωματείου Μάριος Αργυρίδης. Και ασφαλώς ο άνθρωπος έχει απόλυτο δίκιο.

Ναι, ο κόσμος δεν πηγαίνει στο γήπεδο, αλλά αυτό το γεγονός δεν βρίσκεται σε αιτιώδη συνάφεια με το ότι η Ομόνοια δεν είναι σε θέση να συγκροτήσει ομάδα, ούτε για τη Β’ κατηγορία στην καλαθόσφαιρα. Αυτό είναι αδιανόητο. Όσα προβλήματα και αν υπάρχουν στο οικονομικό τα οποία παρέθεσε ο Πρόεδρος Μάριος Αργυρίδης και -εννοείται ότι- σεβόμαστε απόλυτα, κάτι τέτοιο  δεν…γωνιάζει.

Νοοτροπία

Είναι κάτι το αδιανόητο για τους πολλούς. Όχι όμως γιαυτούς που ξέρουν την από …αρχαιοτάτων χρόνων νοοτροπία της επίσημης Ομόνοιας απέναντι στο συγκεκριμένο τμήμα. Η νοοτρπία είναι η εξής:  Είτε υπάρχει το τμήμα, είτε δεν υπάρχει, το ίδιο κάνει. Για να μην πω, ότι οι περισσότεροι ήταν της άποψης, καλύτερα να μην υπάρχει.

Ότι έχει καταφέρει –έστω και αυτό το ελάχιστο για την ιστορία της Ομόνοιας – στη διαδρομή του το δυστυχές αυτό τμήμα, το έχει κάνει από τον υπερβολικό ζήλο και το μεγάλο μεράκι κάποιων ανθρώπων που το υπηρέτησαν κατά καιρούς. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ονόματα. Όσοι είχαν διαχρονικά επαφή με το τμήμα …ξέρουν.

Η κάκιστη αυτή νοοτροπία έχει φέρει το τμήμα σε αυτό το εξοργιστικό σημείο. Ένα τμήμα που αφημένο στη μοίρα του από το 1965 που συστάθηκε μέχρι τώρα, δεν έχει να επιδείξει κανένα τίτλο στην Α’ κατηγορία. Τι έχει να παρουσιάσει; Η ομάδα έχει τερματίσει τρίτη τις σεζόν 1994-95, 1995-96, 2006-07, έχει αγωνιστεί σε τελικό κυπέλλου το 2002-2003 όπου έχασε από το ΑΠΟΕΛ και έχει δυο παρουσίες σε φάιναλ φορ (2003-2004, 2018-19).

Το ματς των 5000 εισιτηρίων

Εκείνο που αξίζει να σημειώσει κανείς επί της συγκεκριμένης πτυχής είναι ότι ο τελικός μεταξύ Ομόνοιας και ΑΠΟΕΛ που έγινε  στην Αίθουσα «Ελευθερία» πριν από 20 χρόνια …έκοψε 5000 εισιτήρια! Είναι με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία ο μεγαλύτερος αριθμός εισιτηρίων που διατέθηκε σε επίσημο αγώνα μπάσκετ στην Κύπρο μεταξύ Κυπριακών ομάδων!

Το πώς αυτό το γεγονός συνταυτίζεται με το ότι η Ομόνοια αυτήν τη στιγμή δεν είναι σε θέση να συγκροτήσει ομάδα για να παίξει ούτε στη Β’ Κατηγορία το ερμηνεύει ιδανικά η νοοτροπία των εκάστοτε διοικούντων το σωματείο. Η κατάσταση αυτή -η πλήρης δηλαδή αδρανοποίηση της ομάδας- έχει θορυβήσει κάποιους ανθρώπους στην Ομόνοια που αγαπούν το άθλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, που δεν επιδέχονται καμιά αμφισβήτηση,  εξωδιοικητικοί παράγοντες δηλώνουν έτοιμοι να «έλθουν κοντά», να κάνουν επαφές με τη διοίκηση και αν όλα πάνε καλά να οδηγηθούν τα πράγματα σε μία συμφωνία για το καλό της ομάδας.  Να αποφασίσουν όλοι μαζί για το πως θα βοηθήσουν το τμήμα να αναγεννηθεί.

Ασφαλώς αν γίνει κάτι τέτοιο, αν δηλαδή αναλάβουν το τμήμα –σε συνεργασία  ασφαλώς με το ΔΣ του σωματείου – θα είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη, με το μπασκετικό τμήμα να γυρίζει πλέον σελίδα, να μπαίνει σε μια νέα εποχή όπου στόχος θα είναι η δημιουργία μιας δυνατής ομάδας με το βλέμμα στραμμένο προς τα πάνω.

Δεν περισσεύει κανείς

Θυμίζουμε απόσπασμα της πρόσφατης ανακοίνωσης του ΔΣ του σωματείου: «Ταυτόχρονα όμως, συνεχίζεται η μεγάλη προσπάθεια από το ΔΣ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για επαγγελματικές συνεργασίες, που από τη νέα χρονιά θα δημιουργήσουν ένα δυνατό σύνολο για να μπορεί η ΟΜΟΝΟΙΑ να συμμετέχει με αξιώσεις στο πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν. Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς και κάνουμε ανοικτό κάλεσμα σε όσους πιστεύουν ότι μπορούν να βοηθήσουν στην αναγέννηση του τμήματος Καλαθόσφαιρας».

Ε λοιπόν οι άνθρωποι αυτοί είναι εδώ, είναι θετικοί στο να βοηθήσουν, είναι έμπειροι σε θέματα management και αθλητισμού και σίγουρα όχι …ουρανοκατέβατοι στην οικογένεια της Ομόνοιας. Είναι όλοι άνθρωποι που εργάζονται και πασχίζουν να βρίσκουν λύσεις και προοπτικές για το «τριφύλλι».

Επαναλαμβάνουμε, εκ της ανακοινώσεως: «Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς». Ας  γίνουν τα λόγια έργα. Γιατί αν δεν γίνουν,  φοβάμαι ότι του χρόνου τέτοιο καιρό, δεν θα υπάρχει καν θέμα μπάσκετ.

Πέτρος Παπαγιώργης – 24sports.com.cy