Home ΑΡΧΕΙΟ BLOGS “Αν θες να πας γρήγορα, πήγαινε μόνος, αν θες να πας μακριά...

“Αν θες να πας γρήγορα, πήγαινε μόνος, αν θες να πας μακριά κάνε ομάδα”

exw-dontia


Υπάρχει ένα αφρικανικό ρητό που λέει “αν θες να πας κάπου γρήγορα, πήγαινε μόνος, αν θες όμως να πας μακριά πήγαινε με την οικογένεια σου”, εννοώντας προφανώς πως μόνος σου, δεν μπορείς να πας μακριά, θα χρειαστείς βοήθεια και θα πρέπει τη δύσκολη στιγμή να έχεις ανθρώπους κοντά σου.

Έχω την εντύπωση πως αυτή τη στιγμή το ρητό ταιριάζει τόσο για τα αγωνιστικά θέματα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, όσο και για τα εξωαγωνιστικά.

 

Ξεκινώντας από τα αγωνιστικά είναι νομίζω ξεκάθαρο: ταλέντο έχουμε μπόλικο, δυνατότητες επίσης. Με 11 νέους παίκτες (ένα φαινόμενο όχι καινούριο στην ΟΜΟΝΟΙΑ) όμως πρέπει να γίνουν ομάδα, πρέπει να αποκτήσουν ομοιογένεια, να μπορούν να ξεπεράσουν κάθε απουσία και αυτό επιτυγχάνεται μόνο μέσω της σκληρής δουλειάς και του χρόνου. Είναι φυσικά δουλειά του Λάρκου και των ποδοσφαιριστών του.

 

Ταιριάζει όμως ακόμα περισσότερο, στις εξελίξεις προ των οποίων βρίσκεται η ΟΜΟΝΟΙΑ: εταιρία λαϊκής βάσης ή αλλαγές στο καταστατικό και πραγματικό άνοιγμα στον κόσμο. Η άποψη μου είναι πως μια ουσιαστική επιλογή υπάρχει και αυτή είναι η εκστρατεία μελών, το άνοιγμα στον κόσμο.

 

Αναγνωρίζω φυσικά πως στη θεωρία, η δημιουργία εταιρίας έχει τα θετικά της, κάποια μάλιστα ίσως να είναι και άμεσα. Δεν είμαι πιο έξυπνος, ούτε πιο “ειδικός” από αυτούς που υποστηρίζουν την ιδέα της εταιρίας. Βλέπω όμως ότι αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή, αλλά και σε βάθος χρόνου η εταιρία δεν πρόκειται να μας συσπειρώσει, ούτε πρόκειται να κάνει “engage” το μεγαλύτερο κομμάτι του ΛΑΟΥ. Μάλιστα το πιο πιθανόν είναι να κάνει το αντίθετο, να μας διχάσει, αφού τα μηνύματα που παίρνω είναι ότι πολύς κόσμος θα αντιδράσει σε μια τέτοια ιδέα και δεν μιλώ μόνο για τους οργανωμένους. Δεν είναι μόνο οι οργανωμένοι που θεωρούν αντίθετη στην ιδέα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ τη δημιουργία εταιρίας.

 

Αντίθετα, οι αλλαγές στο καταστατικό και το άνοιγμα στον κόσμο, είναι η τελευταία ελπίδα που έχουμε να αντιδράσουμε και να αναστήσουμε οικονομικά την ΟΜΟΝΟΙΑ, με βάση την ιδεολογία μας και τη μεγάλη δύναμη της ομάδας, τον κόσμο της. Αυτό το τελευταίο μόνο αν είμαστε συσπειρωμένοι μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Αν καταφέρουμε να περάσουμε και στον τελευταίο ΟΜΟΝΟΙΑΤΗ τη σημασία της επιτυχία του εγχειρήματος, καθώς και το ότι θα έχει πλέον ουσιαστικό λόγο στα πεπραγμένα της ομάδας, μπορούμε να ευελπιστούμε ότι ο κόσμος θα εμπλακεί μακροπρόθεσμα σε αυτό το σχέδιο, τα έσοδα θα είναι μεγάλα και επί σταθερής χρονικής βάσης και η ΟΜΟΝΟΙΑ θα δει το μέλλον με αισιοδοξία.

 

Προφανώς δεν είμαι ειδικός, ούτε μπορώ να ξέρω με σιγουριά αν θα πετύχει αυτό το πράγμα. Άλλωστε εξαρτάται αποκλειστικά από τη διάθεση του κόσμου, αλλά και τον τρόπο που θα του παρουσιαστούν τα πράγματα. Νιώθω όμως πως αξίζει να κάνουμε μια προσπάθεια.