Home ΑΡΧΕΙΟ BLOGS Η εκδίκαση που συνεχώς αναβαλλόταν

Η εκδίκαση που συνεχώς αναβαλλόταν

exw-dontia


Η ανακοίνωση της ΚΟΠ περί φωτοβολίδων έρχεται για άλλη μια φορά να επιβεβαιώσει τη «μητρική» σχέση της Ομοσπονδίας απέναντι στο Αποέλ. Είναι πλέον ξεκάθαρο, ότι τα πάντα στο κυπριακό ποδόσφαιρο περιστρέφονται γύρω από την ομάδα του Κουτσοκούμνη, του Ανθούλη και του Αβέρωφ. Και εξηγούμαι.

1.   Όταν πέρσι η ΟΜΟΝΟΙΑ παραπέμπετο κάθε βδομάδα για μεταφορά και άναμμα φωτοβολίδων, μήπως η ΚΟΠ ευαισθητοποιήθηκε με ανακοίνωσή της να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στις «ομάδες που κινδυνεύουν»; Βεβαιότατα όχι.

2.   Οι φετινές παραπομπές του Αποέλ δεν είναι 4. Τόσες είναι οι φορές που ο αιώνιος έχει τιμωρηθεί. Ας μιλήσουμε με στοιχεία. Έχουμε στην κατοχή μας την Ημερήσια Διάταξη όλων των μέχρι τώρα φετινών συνεδριάσεων της Δικαστικής. Το Αποέλ τιμωρήθηκε για τα ματς με Απόλλωνα, Αλκή, Ομόνοια και Σαλαμίνα. Ενώ στην επόμενη συνεδρία (αρχές Δεκέμβρη), η Δικαστική θα τιμωρήσει το Αποέλ για 5η φορά για το παιχνίδι με την Αέλ στο Τσίρειο. Ως εδώ όλα καλά.

Το παράξενο είναι ότι σε κάθε ημερήσια διάταξη, κάθε συνεδρίασης, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, περιλαμβανόταν θέμα με τίτλο «Καταγγελία κατά του Αποέλ Λευκωσίας για μεταφορά επικίνδυνων αντικειμένων στο γήπεδο κατά παράβαση του άρθρου 10 (2) (δ) και πυροδότηση τους κατά παράβαση του άρθρου 10 (2) (γ) του Κανονισμού της Δικαστικής Επιτροπής στον αγώνα Πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας περιόδου 2012-2013 ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ – ΑΠΟΕΛ (03/09/2012)».

Τι έχει συμβεί και έχει εξαφανιστεί η συγκεκριμένη παραπομπή χωρίς καν να εξεταστεί, είναι άξιον απορίας. Ας απαιτήσει η Διοίκηση μας εξηγήσεις. Ας αναλάβει πρωτοβουλία το νομικό μας τμήμα. Εμείς πέρσι χάσαμε ολόκληρο πρωτάθλημα για τα κεκλεισμένων. Εμείς πέρσι χάσαμε ένα ποσό γύρω στο ένα εκατομμύριο.

Υ.Γ: Με τις ελάχιστες μαντικές ικανότητες που διαθέτω, «προβλέπω» ότι στην συνεδρία της 6/12/12, δηλαδή 2 μέρες πριν το Αποέλ – Ανόρθωση, θα τεθεί θέμα διαγραφής της κόκκινης του Μπόρδα. Κάτι τέτοιο βέβαια είναι αντινομικό, αφού η Δικαστική αυτό που μπορεί να κάνει είναι να διορθώσει το σφάλμα αν πρόκειται για λάθος περί της ταυτότητας του παίχτη. Δηλαδή να έρθει εκ των υστέρων και να την αποδώσει στον Καρυπίδη. Μόνο που όταν πρόκειται για το Αποέλ, οι κανονισμοί ερμηνεύονται παντοιουτοτρόπως.