Home ΑΡΧΕΙΟ BLOGS ΟΧΙ στο ξεπούλημα Χριστοφή

ΟΧΙ στο ξεπούλημα Χριστοφή

bee-vs-wasp-1a-1


Επανέρχομαι εκτάκτως διότι κοντεύω να τρελαθώ με αυτά που διαβάζω και ακούω για τον Χριστοφή.

Θα είμαι σύντομος. Ένας παίχτης που αποτελεί – κατά γενική ομολογία – ότι πιο hot υπάρχει σήμερα στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Ένα διαμάντι που ήρθε στην Ομόνοια ως «ακατέργαστο» (και σόρυ κιόλας για τις κλισέ εκφράσεις) και ωρίμασε ποδοσφαιρικά σε τρεις σεζόν, με αποτέλεσμα να τον γλυκοκοιτάζουν μεγάλες ομάδες της Ευρώπης. Ένας παίχτης στην καλύτερη ποδοσφαιρικά ηλικία για μεταγγραφή. Διότι άλλως πως είναι να αγοράζεις παίχτη στα 30 του (λογικά ο τελευταίος σταθμός του) και άλλως πως να αποκτάς έναν ποδοσφαιριστή στα 24 του, με δυνατότητες μεταπώλησης και προοπτική τεράστια.

Αυτό που με χαλά περισσότερο δεν είναι οι ερασιτεχνικές πρόνοιες στο συμβόλαιό του για ποσοστά στο Παραλίμνι και τον Ονήσιλλο. Άλλωστε τα εγκλήματα του παρελθόντος έχουν αναλυθεί εκτενώς. Αλλά το να συζητώ και μόνον μία πρόταση κάτω του ενός εκατομμυρίου για ποδοσφαιριστή για τον οποίο δαπάνησα -ούτε λίγο ούτε πολύ- ένα εκατομμύριο πριν 3 χρόνια, και στο μεταξύ τον εξέλιξα και τον ωρίμασα ποδοσφαιρικά, ε είναι τουλάχιστον γελοίο.

Αντιλαμβάνομαι ότι «έχουν μπει τα θκυο μας πόθκια μες έναν παπούτσι» ενόψει και των κριτηρίων που έπονται. Αντιλαμβάνομαι επίσης ότι υπάρχουν δυσκολίες ως προς την εξασφάλιση του περιβόητου δανείου που θα έρθει ως μάννα εξ ουρανού και θα μας λύσει τα προβλήματά μας (ειρωνικά). Αλλά το να ξεπουλώ το πολυτιμότερο περιουσιακό μου αγαθό, και μάλιστα να ζημιώνω(!) και από πάνω, είναι πραγματικά εξωφρενικό.

Και μην μου πείτε ότι «ο παίχτης θέλει να φύγει για πιο προηγμένο πρωτάθλημα» και λοιπές μαλακίες, διότι μια χαρά μπορεί να περιμένει ο Μήτσιος μέχρι το καλοκαίρι. Προτάσεις θα έρθουν κι άλλες (ίσως και από καλύτερα πρωταθλήματα από το ρωσσικό), ενώ θα αποζημιωθεί αναλόγως και η ομάδα η οποία του ανέβασε την ποδοσφαιρική αξία στα ύψη. Διότι θα θυμάστε πως ήταν ο παίχτης πριν 3 χρόνια και πώς είναι σήμερα.

Σαφές το μήνυμα στη Διοίκηση. Ούτε να διανοηθείτε να ξεπουλήσετε τον Χριστοφή με αυτά τα εξευτελιστικά νούμερα που είδαν το φως της δημοσιότητας. Μιλάμε για την ακριβότερη μεταγγραφή στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου. Που σε απάντηση των «κατηγόρων» της εποχής, αποφανθήκαμε όλοι «μα είναι επένδυση». Σας έχω νέα κύριοι. Η επένδυση πρέπει να αποδίδει κέρδη. Όχι ζημιές! Εκτός και αν δεν σου βγει (και πιστεύω ότι στην περίπτωσή μας δεν μπορούσε να μας βγει περισσότερο). Εδώ ρε παιδιά ο Γιάχιτς «πήγε» 350 χιλιάρικα στα 31 του. Ε μην τρελαθούμε κιόλας.

Το κεντρί 22/02/13