Home ΑΡΧΕΙΟ BLOGS Σταθείτε στο ύψος σας κύριοι

Σταθείτε στο ύψος σας κύριοι

exw-dontia


Ας μην κοροϊδευόμαστε άλλο, η περίπτωση Ντόσα Τζούνιορ είναι ξεκάθαρη. Ούτε εγώ είμαι υπέρ του να κερδίζονται πόντοι εκτός αγωνιστικού χώρου, από τη στιγμή που το συμβόλαιο του όμως κρίθηκε παράνομο, ο ποδοσφαιριστής έπαιξε παράτυπα. Αν δεν έκανε την ένσταση ο Απόλλωνας, δεν θα διαμαρτυρόταν κανείς, η αλήθεια είναι αυτή. Από τη στιγμή που την έκανε, η δικαστική δεν είχε επιλογή από το να του δώσει το παιχνίδι και δεν έχει ούτε το εφετείο επιλογή.

Λοιπόν ξαναγράφω τα δεδομένα: ο Ντόσα Τζούνιορ είχε συμβόλαιο με το μάνατζερ Πέτρο Κονναφή και την ΑΕΛ. Στην πορεία και ενώ ήταν ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ, αποφάσισαν να βγάλουν το Κονναφή από τη μέση και σύναψαν νέο συμβόλαιο το οποίο κατέθεσαν στη ΚΟΠ. Ο Κονναφής πήγε στην Δικαστική διαμαρτυρόμενος πως το κατατεθειμένο συμβόλαιο είναι παράνομο, αφού είναι ακόμα σε ισχύ το δικό του με τον παίκτη. Η Δικαστική δικαιώνει τον Κονναφή και η ΑΕΛ πάει στο εφετείο. Το εφετείο απορρίπτει την έφεση της ΑΕΛ, δικαιώνοντας εκ νέου τον Κονναφή και λέγοντας στην ουσία πως μες το 2013, τα παιχνίδια που έπαιξε ο Ντόσα ήταν με συμβόλαιο που δεν ισχύει. Ο Απόλλωνας έκανε ένσταση για το παιχνίδι του με την ΑΕΛ, η συνέχεια είναι γνωστή…

Πραγματικά αντιλαμβάνομαι την πικρία και το θυμό των ανθρώπων της ΑΕΛ, που έχασαν βαθμούς για τέτοιο λόγο. Μιλάμε για τεχνικές λεπτομέρειες, μιλάμε για βαθμούς που θα χαθούν για λόγους νομικούς και όχι αγωνιστικούς, ο παίκτης δεν ήταν καν τιμωρημένος. Είναι μια πολύ παράξενη περίπτωση, είναι όμως και ξεκάθαρο τι πρέπει να κάνει το εφετείο από τη στιγμή που δικαίωσε πριν 2 μήνες τον Κονναφή. Το εφετείο οφείλει να σταθεί στο ύψος του, αλλιώς ανατρέπει τον ίδιο του τον εαυτό και αν με ρωτάτε, θέτει σε αμφισβήτηση τους λόγους ύπαρξης του.