Home ΑΡΧΕΙΟ BLOGS Εκτάκτως!

Εκτάκτως!

bee-vs-wasp-1a-1


Η στήλη είχε ευχηθεί στους φίλους αναγνώστες της «καλό καλοκαίρι», αλλά δύο καίρια θέματα που έχουν προκύψει τις τελευταίες ημέρες με αναγκάζουν να παρέμβω.

Το πρώτο έχει να κάνει με την «μετακόμιση» της Green Boutique. Για όσους δεν γνωρίζουν, μάθετε ότι οι Θεοί του Ολύμπου αποφάσισαν να μεταφερθεί η Boutique στην  πιο νεκρή εμπορικά περιοχή της Λευκωσίας. Aλήθεια ποιανού ήταν η φαεινή ιδέα να μεταστεγαστούμε στην Κυπράνορος; Οι πιο παλιοί θα θυμούνται ακόμα τις τραγικές στιγμές που ζούσαμε όταν πηγαίναμε στο παλιό κατάστημα της Lotto (στον ίδιο δρόμο) και έσπαγαν τα νεύρα μας για την έλλειψη parking, το κυκλοφοριακό κλπ.

Θα μου πείτε, μα πλέον οι δρόμοι γύρω από την Μακαρίου είναι άδειοι. Ακριβώς. Πώς είναι δυνατόν να έχει εγκαταλειφθεί μιά από τις εμπορικότερες λεωφόρους της πρωτέυουσας (Αθαλάσσης) με εύκολη πρόσβαση από τους Ομονοιάτες των περιχώρων, της επαρχίας αλλά και των άλλων πόλεων και ταυτόχρονα να έχει επιλεγεί η μετακίνηση στο βασανισμένο αλλά παράλληλα στοιχειωμένο «κέντρο»;

Λένε ότι η Ομόνοια υστερεί στους τομείς της οργάνωσης, του marketing και ούτω καθ’ εξής. Η κίνηση αυτή αποτυπώνει πλήρως τον ερασιτεχνισμό μας. Φανερώνει επίσης το πόσο επιφανειακά προσεγγίζουμε κάποια θέματα, τα οποία προσδίδουν σε μια ομάδα τον χαρακτηρισμό της ως «μεγάλη». Γλυτώνω λοιπόν μερικές εκατοντάδες ευρώ ενοίκιο μηνιαίως, για να χάσω χιλιάδες ευρώ από τις πωλήσεις μου και να ταλαιπωρώ και τον κόσμο μου. Πάνω απ’ όλα να μην μπορώ να τον εξυπηρετώ σωστά.

Τουλάχιστον ξανασκεφτείτε το.

Και περνώ στο δεύτερο μου θέμα. Γιώργος Εφραίμ. Η πλειοψηφία των οπαδών μας δέχτηκε με ανακούφιση τα «κακά» μαντάτα από τη Θεσσαλονίκη. Καλό δεν λέω το μισό εκατομμύριο στο άδειο μας ταμείο, αλλά το στοίχημα είναι να παραμείνει η Ομόνοια ανταγωνιστική. Μετά τη φυγή του MVP του περσινού πρωταθλήματος και του καλύτερου επιθετικού που πέρασε από την Κύπρο μετά τον Ράουφμαν, ο Εφραίμ είναι ο παίχτης που μπορεί να κάνει φέτος τη διαφορά στην ομάδα. Μπορεί ανεπιφύλακτα να γίνει ο ηγέτης της. Μπορεί να οδηγήσει την Ομόνοια στην κορυφή.

Είναι επίσης το ζήτημα με τους Κύπριους. Κακά τα ψέματα, άλλος πρωτοκλασάτος Κύπριος δεν υπάρχει στην ομάδα. Ο Εφραίμ είναι απαραίτητος για να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο μεταξύ Διοίκησης, παιχτών και κόσμου. Ηγέτης ο Ασσίς, ηγέτης και ο Αντράντε συμφωνούμε, αλλά τον παλμό του κόσμου μόνο οι Κύπριοι μπορούν να τον νιώσουν στον απαιτούμενο βαθμό. Και για μια ομάδα πρωταθλητισμού, αυτό αποτελεί αναγκαιότητα.

Συνεπώς. Πρόταση στον Εφραίμ για άμεση ανανέωση συμβολαίου με αυξημένες απολαβές. Αν είναι αναγκαίο να καταστεί ο ποδοσφαιριστής ο πιο ακριβοπληρωμένος της ομάδας. Διότι εκτός από Κύπριος, είναι ο μοναδικός με ουσιαστική προοπτική για μεταπώληση και συνεπακόλουθο οικονομικό όφελος για την Ομόνοια. Είναι πλέον χωρίς υπερβολή το πολυτιμότερο περιουσιακό στοιχείο της ομάδας. Περαιτέρω, αποτελεί ο Εφραίμ ένα κόσμημα για την Ομόνοια και το κυπριακό ποδόσφαιρο γενικότερα. Κάντε λοιπόν τα αδύνατα δυνατά για να παραμείνει στην ομάδα για πολλά χρόνια ακόμα.

Το κεντρί
26/06/13