Home ΑΡΧΕΙΟ BLOGS Να διορθωθεί η διαδικασία

Να διορθωθεί η διαδικασία

exw-dontia


Η ΟΜΟΝΟΙΑ φέτος έκανε κάποιες μεταγραφές που θεωρώ πως θα της βγουν. Η επιθυμία για διακοπή του συμβολαίου στον Εμπέμπα όμως, επιβεβαιώνει πως ακόμα γίνονται λάθη. Δεν μπορώ να πω τι παίκτης ήταν πριν έρθει στο Γέρι ο Εμπέμπα, το ίδιο φαντάζομαι όμως και οι άνθρωποι της ομάδας. Το δείγμα στα φιλικά ήταν τραγικό και με βάση αυτό κρίνουμε όλοι. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν έγινε επαρκής αναγνώριση των δυνατοτήτων του ποδοσφαιριστή. Γιατί είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που παίκτης αποχωρεί πριν αρχίσει το πρωτάθλημα, ενώ έχει αποκτηθεί λίγους μήνες πριν.

Η επιτροπή προγραμματισμού της ομάδας μας δυστυχώς τρώει το φαγητό που της προσφέρουν οι μάνατζερ. Αντιλαμβάνομαι πλήρως, ότι αυτοί αποτελούν μέρος του παιχνιδιού, δεν θα κλείσεις παίκτη χωρίς μάνατζερ! Το θέμα είναι να μην εξαρτάσαι μόνο από τις προτάσεις τους. Το τμήμα σκάουτινγκ δεν υπάρχει, τουλάχιστον αυτή είναι η εντύπωση που δημιουργείται σε εμένα, όπως και στη πλειοψηφία των οπαδών μας, αν καταλαβαίνω σωστά. Με τους βοηθούς του Τόνι Σαβέφσκι,  βλέπουν τους παίκτες που προτείνονται, κυρίως μέσω βίντεο. Το τεχνικό τημ να τονίσω, ότι κάνει τη δουλειά του όσο καλύτερα μπορεί με τα μέσα που έχει και δεν είναι αυτούς που θέλω να κριτικάρω, είναι τη γενικότερη λειτουργία μας. Ειδικά τώρα που τα μπάτζετ είναι πεσμένα και οι πιθανότητες λάθους αυξημένες.

Φέτος πάντως κάτι πήγε να γίνει με την περίπτωση των νεαρών. Για πρώτη φορά ήρθαν για δοκιμαστικά παίκτες (όταν λέω παίκτες, δεν εννοώ τον όποιο τυχαίο έφερνε στο Γέρι τα προηγούμενα χρόνια κάποιος φίλος του σωματείου για να δοκιμαστεί) και η ΟΜΟΝΟΙΑ πρόσφερε συμβόλαια σε δύο εξ αυτών. Μαζί τους ήρθε και ο Τζουάτσον που δεν ικανοποίησε και δεν αποκτήθηκε. Αναρωτηθήκαμε όμως σε πόσους Τζουάτσον, λόγω ανεπαρκούς σκάουτιγκ προσφέραμε συμβόλαια; Δεν δέχονται όλοι οι παίκτες να περάσουν από δοκιμαστικά, ειδικά αν δεν είναι νεαροί. Όσοι είναι εγνωσμένης αξίας επίσης, αποκλείεται να ρίξουν το εγώ τους. Για αυτό θέλουμε δουλειά. Το να βλέπεις τον παίκτη εσύ ο ίδιος πριν να τον αποκτήσεις, είναι το πιο σημαντικό πριν ολοκληρωθεί μία μεταγραφή.

Τα όσα ανάφερα, θεωρώ πως πρέπει να αλλάξουν το συντομότερο. Κατά την προσωπική μου άποψη χρειάζεται να προσληφθεί άμεσα Τεχνικός Διευθυντής, που να έχει την αποκλειστική ευθύνη αυτών των διαδικασιών χωρίς να έχει στα πόδια του παράγοντες και άλλους. Όχι δεν πιστεύω όλα αυτά που διαδίδονται, απλά θεωρώ πως κάποια θέματα πρέπει να τα αγγίζουν ΜΟΝΟ οι ειδικοί, οι ανθρώποι του ποδοσφαίρου. Ο Τ.Δ. ειδικά εάν είναι ξένος και έμπειρος, θα βοηθήσει μεταξύ άλλων να οργανωθεί και το τμήμα σκάουτινγκ, ώστε να παρακολουθούνται παίκτες σε παιχνίδια καθ΄όλη τη διάρκεια της σεζόν.