Home ΑΡΧΕΙΟ BLOGS Το κεντρί: Μα εσύ δεν έχεις Διοίκηση

Το κεντρί: Μα εσύ δεν έχεις Διοίκηση

bee-vs-wasp-1a-1


Έχετε αναρωτηθεί ποτέ που θα βρισκόταν η φετινή Ομόνοια των χίλιων και δυο προβλημάτων αν υπήρχε Διοίκηση; Η απάντηση μπορεί να ξενίζει, αλλά δεν επιδέχεται καμιάς αμφισβήτησης: σε τροχιά τίτλου.

Θα μου πείτε – και ίσως να ‘χετε και δίκαιο – εδώ τίθεται θέμα επιβίωσης του σωματείου, οι παίχτες είναι απλήρωτοι, ο Θερβέρας έχει κλειστό διετές, ο Αλάμπας καβλιάζει οπαδούς και εσύ ασχολείσαι με το αγωνιστικό; Ναι φίλοι αναγνώστες. Διότι το αγωνιστικό είναι που δίνει πρωτάθλημα και το πρωτάθλημα μίνιμουμ πέντε ζεστά εκατομμύρια.

Δεν θα σας πάω μακρυά. Σχολιάζω μόνο την τελευταία αγωνιστική. Το παράρτημα παίζει εκτός με τον Άρη. Κλασική διαιτησία Αποέλ. Ορισμός του πέναλτυ στο 1-0, μπροστά στα μάτια του προκλητικού Μούσκου. Παίζετε. Το σκορ θα γινόταν 2-0 και η συνέχεια γνωστή. Ο Κάνεν θα έστηνε τανκς μπροστά από την εστία του, οι παίχτες του θα σέρνονταν ανάπηροι στο χόρτο και το Αποέλ θα έμενε εκτός κούρσας. Τόσο απλά. Αυτοί όμως έχουν Μανιταρά.

Άεκ – Αέλ. Κάλπικο το 1-0 αφού η μπάλα (ούτε η μισή πηλέ μου) δεν πέρασε τη γραμμή. Πέναλτυ για Άεκ στο 1-0, παίζετε ο κομάντο Νικολαΐδης. Δεύτερη κίτρινη στον Ντεντέ. Τίποτε ο Νικολαΐδης. Αυτοί όμως έχουν Σοφοκλέους.

Άχνα – Ερμής (Αυτή είναι κατάντια. Να ασχολούμαστε με τη διαιτησία του Ερμή). Στο 0-0 ο αμυντικός του Ερμή αναλαμβάνει χρέη πορτάρη. Ο Τσαγγάρης στα 2 μέτρα. Παίζετε. Αυτοί όμως έχουν Φανιέρο.

Ακόμα και αυτή η Ανόρθωση, της οποίας η κατάσταση στα οικονομικά και διοικητικά είναι χειρότερη και από τη δική μας, ευνοήθηκε με τα Κούκλια. Ανύπαρκτη κόκκινη στο 74 στην ομάδα του Σκούλλου, αλλά ούτε έτσι δεν εκουμαντάραν.

Πάμε τώρα στα δικά μας. Όταν αγωνίζεσαι με την Αλκή του -24 στην έδρα σου και στο 0-0 δεν σου δίνει ολοκάθαρο πέναλτυ. Όταν αγωνίζεσαι με τον Απόλλωνα στην έδρα σου και στο 0-0 δίνει ανύπαρκτο πέναλτυ σε βουτιά. Όταν αγωνίζεσαι με την Αέλ και στο ένα μέτρο από τον Σκαπούλη για δύο (όχι ένα) εν ψυχρώ κτυπήματα βγάζει κίτρινη. Για επιδόρπιο άλλο ένα ανύπρακτο πέναλτυ από τον Τράττο σε βουτιά.  Όταν αγωνίζεσαι με τον Άρη εντός και σε παίζει κάποιος Τσούκκας 30-70, σου αρνείται πέναλτυ, σου στερεί και δέκα λεπτά μίνιμουμ χρόνο. Γιατί φίλοι αναγνώστες; Διότι δεν παίζεις μπάλα; Σύμφωνοι. Υπάρχει κανείς που παίζει μπάλα φέτος; Όχι απότι ξέρω. Γιατί λοιπόν φίλοι αναγνώστες; Διότι εσύ δεν έχεις Διοίκηση.

Γνωστά τα περί διαιτησίας και καλό να τα λέμε, αλλά σαν στήλη βλέπουμε πάντοτε  και τα πράγματα ως έχουν. Ο προγραμματισμός του καλοκαιριού αποδεικνύει δυστυχώς ότι στήσαμε μια μέτρια ομάδα με τρεισήμισι μόλις πρωτοκλασάτους παίχτες. (Διότι ο Εφραίμ ποτέ δεν βγάζει ολόκληρη χρονιά). Δεν λέμε ότι αν οι διαιτητές δεν ήταν αχάπαροι ή βαλτοί ή διεφθαρμένοι θα παίρναμε το πρωτάθλημα, όμως τουλάχιστον θα παίζαμε επί ίσοις όροις και ίσως να ήμασταν εκεί να το διεκδικήσουμε. Έστω και με μια μέτρια ομάδα. Και αν είχαμε Διοίκηση.

Το πρωτάθλημα λοιπόν χάθηκε. Έρχονται όμως εκλογές. Το θέμα είναι να βρεθεί μια Διοίκηση ισχυρή, έτοιμη να διεισδύσει στα άδυτα του παρασκηνίου για να προστατέψει την ομάδα. Διότι αγαπητοί αναγνώστες στην χώρα που ζούμε και με το κωλοπρωτάθλημα που έχουμε, το επίπεδο των διαιτητών και το «ποιόν» των μαστόρων τους, μόνο αν είσαι δυνατός παρασκηνιακά επιβιώνεις. Με δυνατό Πρόεδρο. Με μια ισχυρή προσωπικότητα να ηγηθεί. Διότι όμορφα τα άρθρα του Χριστοδούλου, πιασάρικα τα νερά και τα energy drinks, εμβληματική η φανέλα με το τρυφίλλι, αλλά χωρίς ισχυρό Πρόεδρο ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ.

Η νέα Διοίκηση πρέπει επιτέλους να λειτουργήσει επαγγελματικά. Διότι αν για παράδειγμα πιστεύετε ότι το θέμα Αλαμπί πήρε τέτοιες διαστάσεις και η Διοίκηση είναι άμοιρη ευθυνών, τότε πλανάστε πλάνην οικτράν. Όταν για 6 χρόνια έχεις στο ρόστερ σου έναν παίχτη επιπέδου Αλαμπί (χωρίς να έχουμε κάτι προσωπικό με τον Ράσκο), ένα μέτριο προς κακό αμυντικό, τότε εσύ ο ίδιος χαμηλώνεις το επίπεδο της ομάδας σου. Οι τίτλοι φίλοι αναγνώστες και οι Ευρωπαικές πορείες εδώ και 2 τουλάχιστον δεκαετίες, δεν μπορούν να στηρίζονται στο φιλότιμο κανενός παίχτη. (Τονίζουμε ασφαλώς το αυτονόητο: ότι είναι αδικαιολόγητο Ομονοιάτες να γιουχαϊζουν παίχτες της ομάδας, όπως αδικαιολόγητο είναι παίχτες να χειρονομούν εναντίον αυτών που τους πληρώνουν).

Έρχονται εκλογές λοιπόν. Τέρμα στις ανακυκλώσεις. Τέρμα στους παλαίμαχους. Τέρμα στους ανίδεους περί ποδοσφαίρου, τέρμα στους αλεξιπτωτιστές. Έχετε δύο ολόκληρους μήνες. Ειδάλλως, θα μιλάμε πάλι του χρόνου για προγραμματισμό από τον Γενάρη.

ΟΜΟΝΟΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ.

Το κεντρί.

Υ.Γ. Άσχετο, αλλά θα είναι ενδιαφέρον να μάθουμε αν ο αμερόληπτος Εισαγγελέας Βρυωνίδης θα παραπέμψει τον Αλωνεύτη για το «γαμώ τη μάνα σου», όπως έπραξε με το καβλί του Σα.