Home ΑΡΧΕΙΟ BLOGS Το κεντρί: Δράσε ή σκάσε

Το κεντρί: Δράσε ή σκάσε

bee-vs-wasp-1a-1


Σήμερα θα είμαι λακωνικότατος.

Λυπούμαι πραγματικά να διαβάζω για νίκη του «συστήματος», του «μηχανισμού» και ούτω καθ’ εξής. Χωρίς να σημαίνει ούτε ότι συμφωνώ ούτε ότι διαφωνώ. Σεβαστή η γνώμη του καθενός Ομονοιάτη: για το αν ο πούτανος ορθά ή λανθασμένα βρίσκεται στο ΔΣ, το αν οι πρώην προέδροι είναι δεινόσαυροι και δεν έχουν να προσφέρουν τίποτε, για το αν οι εναλλακτικοί μπορούσαν να δώσουν το κάτι παραπάνω. Για όλα αυτά όπως είπα, δικαιούται ο κάθε ένας από εμάς να διατηρεί δική του άποψη. Άλλωστε ο πλουραλισμός και η διαφορετικότητα αποτελεί το άλφα και το ωμέγα της δημοκρατίας. Και σαν Ομονοιάτες, μάθαμε από ιδρύσεως μας να σεβόμαστε την κάθε άποψη, όσο διαφορετική και αν είναι από τη δικιά μας.

Αυτό όμως που με λυπεί είναι να αρχίζει πόλεμος μέσα από εμάς τους ίδιους (τους Ομονοιάτες), πριν καν το νέο ΔΣ προλάβει να αναλάβει καθήκοντα. Και ερωτώ φίλοι αναγνώστες. Αφού «η συντριπτική πλειοψηφία των μελών εκφράζει τη συντριπτική μειοψηφία του κόσμου», γιατί όλοι αυτοί που συναποτελούν την λεγόμενη «πλειοψηφία» του κόσμου δεν γράφονται μέλη χθες; Γιατί δεν γράφονται μέλη για να αλλάξουν τα κακώς κείμενα; Γιατί δεν γράφονται μέλη για να αποκτήσουν επιτέλους φωνή; Γιατί δεν γράφονται μέλη για να μετατρέψουν την μειοψηφία σε πλειοψηφία; Για χρόνια φωνάζαμε ότι οι πόρτες είναι κλειστές. Τώρα που άνοιξαν γιατί παντούμε μούγιες; Θεωρεί οποισδήποτε Ομονοιάτης τον αριθμό των μελών που ψήφισαν (673) ικανοποιητικό; Έλεος. Εγώ ως Ομονοιάτης δεν θα ήμουν ευχαριστημένος ούτε με δέκα χιλιάδες.

Ας μου απαντήσει λοιπόν κάποιος γιατί. Είναι μήπως τα 15 ευρώ το μήνα; Με όλο το σεβασμό, 15 ευρώ δεν φτάνουν ούτε για τα τσιγάρα μου για τη βδομάδα. Αλήθεια δεν μπορώ να σκεφτώ άλλο λόγο. Εκτός και αν νομίζουν κάποιοι ότι με το να ασκούν κριτική και να διαμαρτύρονται για το «μηχανισμό» και τη «γραμμή του κόμματος» μέσα από τα Facebook και τα διάφορα blogs, ότι πετυχαίνουν κάτι.

Θα δανειστώ το πραγματικά σπουδαίο σλόγκαν της ομάδας Εθελοντών γιατί ταιριάζει γάντι και με εκφράζει απόλυτα: Δράσε ή σκάσε.

Όλοι μέλη λοιπόν.

 Ομόνοια μέχρι το τέλος.

 Το κεντρί.

 Υ.Γ. Προκαλώ τον οποιονδήποτε (επώνυμα) να με διαψεύσει: Από τα μέλη που έχουν εγγραφεί κατά τους τελευταίους 12 μήνες, τα οικονομικά τακτοποιημένα εξ αυτών στην χθεσινή συνέλευση με το ζόρι  υπερέβαιναν τα μισά. Δράσε ή σκάσε.