Home ΑΡΧΕΙΟ BLOGS De facto: Να «πατήσουμε» στα δυνατά μας σημεία

De facto: Να «πατήσουμε» στα δυνατά μας σημεία


Δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίσουν οι τελευταίες νίκες. Από τη μια ήταν αναγκαίες ώστε να αποκτήσουμε καλή ψυχολογία και αυτοπεποίθηση, από την άλλη, ένα από τα πολλά που μας διδάσκει η σύγχρονη ιστορία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι η τάση που έχουμε να ξεχνάμε τα προβλήματα σε περιόδους ευφορίας και η ευκολία με την οποία τα θυμόμαστε με την πρώτη στραβή.

Βέβαια, περί ευφορίας… τι να λέμε τώρα; Πλέον ούτε να ξεχαστούμε δεν μπορούμε. Ή να διανοηθούμε ότι θα περάσει μια βδομάδα χωρίς να προκληθεί αναστάτωση στο σωματείο. Αλήθεια, πότε θα ηρεμήσει αυτή η ομάδα; Κάθε τρεις και λίγο μέρες κάτι νέο προκύπτει. Παλιές οφειλές, ανοικτές υποθέσεις, δικαστικές, τιμωρίες, αγωγές, κριτήρια, ψιθυρολογία και γενικά μια περιρρέουσα που γεμίζει τους πάντες με αρνητικά φορτία. Η σημερινή υπόθεση Μιλτής Vs Russian Commercial Bank, μια μέρα πριν το παιγνίδι με τη Δόξα, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Καλύτερα να επικεντρωθούμε στο αγωνιστικό κομμάτι, χωρίς να παραγνωρίζουμε την ευρύτερη εικόνα για το τι πραγματικά συμβαίνει στο σωματείο. Έχω την εντύπωση ότι βάσει προγράμματος δικαιούμαστε μια συγκρατημένη αισιοδοξία. Όχι ότι είναι εύκολα τα παιγνίδια, όμως μια ΟΜΟΝΟΙΑ με εμφανίσεις ανάλογες του αγώνα με την ΑΕΚ, δύσκολα δεν θα πετύχει συνεχόμενες νίκες. Το σίγουρο είναι ότι αν δεν πετύχουμε σερί, οι τελευταίες νίκες θα είναι ουσιαστικά χωρίς αντίκρισμα. Βασικό ζητούμενο, λοιπόν, η σταθερότητα. Έχω την αίσθηση ότι έχουμε διαθέτουμε καλό ρόστερ. Με κάποιες αδυναμίες σίγουρα αλλά και με κάποια συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι των βασικών μας αντιπάλων:

1.      Παίκτες κλάσης
Διαθέτουμε παίκτες κλάσης που δεν έχουν οι ανταγωνιστές μας. Μορέιρα, Αντράντε, Ασσίς, Λεάντρο (ο καλός Λεάντρο), Εφραίμ, Σκέμπρι, Σκαραμοτσίνο μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να ηγηθούν της φετινής προσπάθειας.
 
2.      Ο Μορέιρα
«Οι μεγάλες ομάδες ξεκινούν από έναν μεγάλο τερματοφύλακα», λέει ένα ποδοσφαιρικό ρητό. Και όπως είπε και ένας φίλος πρόσφατα, σχολιάζοντας άρθρο του omonoianews: «Το φύλακας άγγελος εν κυριολεκτικό. Αν υπάρχει θεός, εν τζείνος που μας τον έστειλεν τούτον». Να συμπληρώσω ότι δεν υπάρχει θεός. Υπάρχει καλό σκάουτινγκ, καλές πρακτικές παραγωγής και αξιοποίησης ταλέντων και εκεί είναι που πρέπει να επενδύσουμε.

3.      Αρκετοί ποδοσφαιριστές του υφιστάμενου ρόστερ βρίσκονται σε καλή ποδοσφαιρική ηλικία.
Ένας ποδοσφαιριστής, όσα προβλήματα και αν αντιμετωπίζει το σωματείο στο οποίο αγωνίζεται, σίγουρα δεν έχει χρόνια για χάσιμο. Η καριέρα του είναι σύντομη. Χρειάζεται τίτλους και επιτυχίες. Τόσο για το παλμαρέ του όσο και για το επαγγελματικό του μέλλον. Για ένα καλύτερο συμβόλαιο, ίσως στο εξωτερικό. Η επιτυχημένη χρονιά είναι win-win situation για όλους. Και για το σωματείο και για τους ποδοσφαιριστές.

Τα πιο πάνω είναι καθαρά θεωρητικά. Και οι αντίπαλοι που έχουμε να αντιμετωπίσουμε τις επόμενες πέντε εβδομάδες, δεν αστειεύονται. Άλλωστε, δεν έχουμε το δικαίωμα να υποτιμούμε ομάδες που είτε ισοβαθμούν με εμάς, είτε βρίσκονται πιο ψηλά.

Έχουμε πολλά να αποδείξουμε και το γήπεδο είναι πάντοτε ο καθρέφτης.

Αρχής γενομένης από αύριο στο Μακάρειο.

De Facto 25/10/13