Home ΑΡΧΕΙΟ BLOGS Λένε άλλαξες, εμένα ίδιος μου φαίνεσαι!

Λένε άλλαξες, εμένα ίδιος μου φαίνεσαι!

sniper


“Κόουτς, άλλαξες!”, είπε στον Τόνι Σαβέφσκι σήμερα μια παλιά καραβάνα της δημοσιογραφίας, “είσαι πολύ πιο επικοινωνιακός, πολύ πιο άνετος”! Για να το λέει ένας άνθρωπος που τον έζησε από κοντά στην πρώτη του θητεία, σίγουρα ξέρει πολύ καλύτερα από εμένα! Άλλωστε και γω αυτό θυμάμαι, ένα Σαβέφσκι πιο κλειστό, ένα Σαβέφσκι συγκεντρωμένο στη δουλειά του και όχι στην εικόνα του. Στα ουσιαστικά όμως, εμένα μου φάνηκε ίδιος και απαράλλακτος.

Αν είναι ένα πράγμα που δεν μπορεί να κατηγορήσει κανείς τον Τόνι, είναι ότι φοβάται να αναλάβει ευθύνες! Δεν θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου τη συνέντευξη τύπου το 2002-2003 μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, όταν η ΟΜΟΝΟΙΑ κέρδισε 3 αγωνιστικές πριν το τέλος, αλλά μια μερίδα του κόσμου αποδοκίμαζε τους παίκτες και ειδικά τον Καϊάφα. Ο Σαβέφσκι δεν κρύφτηκε, δεν προσποιήθηκε πως δεν είδε τι γινόταν και έτρεξε να προστατέψει τους ποδοσφαιριστές του:

Βρίστε με εμένα, πείτε με αχάπαρο, πείτε με ότι θέλετε. Αλλά αφήστε τους να παίξουν. Αφήστε τους παίκτες να παίξουν. Την ευθύνη την έχω εγώ.

Η συνέχεια γνωστή. Η ΟΜΟΝΟΙΑ κατέκτησε το πρωτάθλημα. Ο Σαβέφσκι διαχειρίστηκε με αυτό τον τρόπο την καυτή πατάτα της εποχής εκείνης, την πίεση προς τους παίκτες λόγω του ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ την προηγούμενη χρονιά δεν βγήκε Ευρώπη και δικαιώθηκε. Σήμερα, έδειξε από νωρίς διάθεση να διαχειριστεί το τωρινό καυτό θέμα, το οικονομικό, καθώς και το γεγονός πως αναλαμβάνει παίκτες που δεν επέλεξε ο ίδιος μες τη μέση της χρονιάς, παίρνοντας και πάλι την ευθύνη πάνω του:

Δεν είμαι τύπος που θα δικαιολογώ, θα ψάχνω ιστορίες για να καλύψω τον εαυτό μου. Θα πω στην διοίκηση κάποια πράγματα που έχω δει, που βλέπω. Όλα αυτά δεν είναι προς γενική κατανάλωση, να τα λέμε προς τα έξω. Δεν μου αρέσει να ψάχνω δικαιολογίες για οποιαδήποτε αποτυχία υπάρξει. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου

Αυτό χρειαζόμαστε τώρα. Κάποιον να βγει μπροστά, κάποιον να κρατήσει τα λάβαρα ψηλά. Δικαιολογίες τέλος, είμαστε η ΟΜΟΝΟΙΑ, πρέπει να κερδίζουμε ανεξάρτητα από τις συνθήκες, πρέπει να ξαναβάλουμε στο αίμα μας νοοτροπία νικητή που δεν σταματάει πουθενά. Εμπόδια πάντα θα υπάρχουν, το θέμα είναι να τα διαχειριστούμε σωστά, να ανεβάσουμε την ΟΜΟΝΟΙΑ εκεί που πρέπει. “ΟΜΟΝΟΙΑ είναι”, όπως είπε σήμερα ο Τόνι.