Home ΑΡΧΕΙΟ BLOGS Τα προβλήματα και η κίνηση του Ρότζερ

Τα προβλήματα και η κίνηση του Ρότζερ

sniper


Σας το έχω ξαναπεί, πέραν από άρρωστος με την ΟΜΟΝΟΙΑ, είμαι και άρρωστος με το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Από καιρό σε καιρό λοιπόν, θα πρέπει να με ανέχεστε να σας πρήζω και για αυτό. Αυτή τη φορά η ιστοριούλα μου πάντως, συνδέεται και με την ΟΜΟΝΟΙΑ.

Λοιπόν ΑΕΚτζής δεν είμαι, κατακρίβιαν δεν υποστηρίζω καμιά ομάδα στον κόσμο πέραν της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Η ΑΕΚ όμως, λόγω ιστορίας και λόγω των προβλημάτων της, μου είναι ιδιαίτερα συμπαθής αυτό τον καιρό. Η ΑΕΚ είναι επίσης η μια από τις 2 μεγάλες ομάδες (η Ρέιντζερς η άλλη) που ξέρω πως είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση από μας και έπρεπε να κάνει απίστευτες αγωνιστικές θυσίες για να μην κλείσει. Μια από αυτές, ήταν να υποβαθμίσει το ρόστερ σε μεγάλο βαθμό αφού έχει κρατήσει μόνο 5-6 παίκτες έμπειρους και οι άλλοι είναι από την ακαδημία.

Μην νομίζετε πάντως πως τώρα που έριξε το μπάτζετ όλα κυλάνε ρόδινα. Και πάλι οι παίκτες σπάνια πληρώνονται, ακόμα και εκείνα τα λίγα που έχουν για μισθό, όμως κάνουν ότι μπορούν στο γήπεδο. Γιατί καταλαβαίνουν ότι έπεσε πάνω τους βαριά κληρονομιά, να κρατήσουν την ΑΕΚ ζωντανή. Ζωντανή και ανοικτή. Οι μικροί το καταλαβαίνουν, βλέπουν πως έχουν και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνουν όνομα και δεν διαμαρτύρονται. Τον δρόμο όμως τον δείχνουν οι έμπειροι, οι ξένοι.

Ο Ρότζερ Γκερέιρο είναι ένας Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής με πολωνικό διαβατήριο, που πήγε στην ΑΕΚ πριν 3 χρόνια. Το καλοκαίρι πρώτα του είπαν να μειώσει τις απολαβές του και να μείνει. Το δέχτηκε αδιαμαρτύρητα. Στη συνέχεια του είπαν τελικά φεύγεις, δέχθηκε να κάνει διακανονισμό. Αφού τον κορόιδεψαν σε αυτό το θέμα και αφού έφυγε ο Τσάρτας, ο Γκερέιρο έμεινε. Και αντί να αδιαφορεί, αντί να βάζει τον “πικκαρισμένο” Γκερέιρο πάνω από την ΑΕΚ, αποφάσισε να γίνει ηγέτης της προσπάθειας του δικεφάλου. Πρώτα στο γήπεδο, όπου είναι τα τελευταία 4 παιχνίδια ο κορυφαίος της ομάδας και μετά εκτός…

Μια μέρα πριν το παιχνίδι με τα Γιάννενα, ο Γκερέιρο είπε στους συμπαίκτες του πως ” αφού η ομάδα δεν μπορεί να σας πληρώσει, αν η ΑΕΚ κερδίσει, θα σας δώσω πριμ 1000 ευρώ στον κάθε ένα”. Η ΑΕΚ τελικά κέρδισε, με τον Ρότζερ διακριθέντα και όλοι νόμιζαν πως ο Πολωνός τους δούλευε για το πριμ. Την Δευτέρα όμως ο Γκερέιρο εμφανίστηκε στην προπόνηση με μια βαλίτσα γεμάτη ευρώ και άρχισε να μοιράζει! Οι παλαιότεροι συμπαίκτες του, του ζήτησαν να μοιράσει ο μερίδιο τους στους μικρούς και τόνισαν πως στο μέλλον θα κάνουν το ίδιο! Ο Γκερέιρο δεν γεννήθηκε προφανώς ΑΕΚΤΖΗΣ, είναι όμως ρεαλιστής, ξέρει που βρίσκεται, βλέπει την παγκόσμια οικονομική κατάσταση και προσπαθεί να βοηθήσει όσο μπορεί την ομάδα!

Προφανώς δεν ζητώ από τους παλιότερους, αύριο να πάνε με μια σακούλα ευρώ στο Γέρι, δεν χρειάζεται κιόλας αφού πληρώνονται, έστω με καθυστέρηση. Προσπαθώ απλά να δείξω πως προβλήματα υπάρχουν παντού, το θέμα είναι πως τα προσεγγίζεις, πως τα αντιμετωπίζεις, κάτι που ισχύει και εκτός ποδοσφαίρου, στη ζωή. Στους δύσκολους καιρούς που περνάμε, οφείλουμε όλοι να αντιμετωπίζουμε την κατάσταση με περηφάνια και το κεφάλι ψηλά. Οικονομικά προβλήματα έχει το 90% των ομάδων του κόσμου. Οικονομικά προβλήματα έχει το 90% των επιχειρήσεων του κόσμου. Το πιο εύκολο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να σηκώσουμε τα χέρια ψηλά.

υ.γ.1. Η αλήθεια είναι πως έως τώρα οι παίκτες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ  (με ελάχιστες εξαιρέσεις) είναι Κύριοι με “Κ” κεφαλαίο. Σχεδόν κανείς δεν έκανε πρόβλημα, σχεδόν κανείς δεν βάζει το οικονομικό στη μέση. Τα όσα γράφω πάνε περισσότερο για μας, γιατί σε κάθε αποτυχία εμείς ο κόσμος, θυμόμαστε τους “απλήρωτους”. Δεν αποτελεί δικαιολογία για κανένα αυτό.

υ.γ.2. Τα όσα γράφω πιο πάνω, δεν αποτελούν ούτε δικαιολογία, ούτε άλλοθι για το συμβούλιο και όσους μας έφεραν εδώ. Δεν υπονοώ πως είναι σωστό να μην πληρώνονται παίκτες και προσωπικό, το αντίθετο, αυτοί που τα έκαναν σκ@τ@ να τα φτιάξουν. Απλά η ιστορία του Γκερέιρο μου θύμισε γιατί εξακολουθώ να είμαι αθεράπευτα ρομαντικός, όσον αφορά το ποδόσφαιρο.

υ.γ.3. ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΚΙ ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΤΩΧΟΙ (και η τρίχα κάγκελο, respect στον εμπνευστή. ΟΜΟΝΟΙΑ ρε διάολε)