Home ΑΡΧΕΙΟ BLOGS Ο μηχανισμός μπήκε σε κίνηση

Ο μηχανισμός μπήκε σε κίνηση

sniper


Γεια σας μετά από καιρό αλάνια. Από χθες ένιωθα την ανάγκη να γράψω, αλλά είπα να περιμένω να δω την εξέλιξη του Ανόρθωση-Απόλλωνας πριν πω αυτά που πιστεύω. Η εξέλιξη λοιπόν και το τελικό σκορ, προσθέτουν στη σιγουριά των όσων είχαν υπόψην και πριν τον αγώνα. Ότι δηλαδή, ο μηχανισμός έχει τεθεί σε λειτουργία.

Τα χθεσινά δεν είναι ανάγκη να τα ακουμπήσω ιδιαίτερα, δεν υπάρχει και νόημα άλλωστε, τους κράζει ο κόσμος όλος.  Απλά θα αναφέρω πως ένα φιλαράκι με είχε προειδοποιήσει πως ο “Ψηλός Θεός”, είχε αποχωρήσει από μια συγκεκριμένη επιχείρηση που είχε με ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ, γιατί πήρε την απόφαση να μπει στο κύκλωμα. Τις ακριβοδίκαιες διαιτησίες λοιπόν να τις ξεχάσετε, το χθεσινό να το θεωρείτε πλέον στάνταρντ. Άσχετα αν στα αποδυτήρια κυκλοφορούσαν όλοι με σκυφτά κεφάλια…

Πάμε στα σημερινά. Η Ανόρθωση πήρε μια κόκκινη που ήταν μεν με το γράμμα του νόμου, αλλά δεν θα έπαιρνε σε κανένα παιχνίδι από τα προηγούμενα στο πρωτάθλημα. Μέχρι τώρα προστατευόταν η ομάδα της Αμμοχώστου το είδαμε και μεις από πρώτο χέρι, σήμερα όμως δεν ίσχυσε κάτι τέτοιο και υποψιάζομαι πως τα πράγματα θα αλλάξουν, πως οι απέναντι θα κάνουν μια τελευταία προσπάθεια για τον τίτλο. Άλλωστε αυτό φάνηκε ξεκάθαρα και από τη καθυστέρηση. 5 λεπτά έδειξε ο Χρυσοστόμου, σε αυτά δέχθηκε κόκκινη ο Μερκής, στα 5 ακριβώς το σφύρισε! Άλλοι έπαιζαν μέχρι το 102! Το ότι ο Ζόρζε ένα χρόνο πριν, αποκλείεται να έπαιρνε τέτοια κόκκινη, είναι περιττό να το γράψω…

Πώς συνεχίζεται η προσπάθεια και η κινητοποίηση του μηχανισμού; Απόψε σε μια εκπομπή σε ένα κανάλι που δεν θα πω όνομα αλλά έχει σαν συνθετικό ένα αριθμό, της οποίας ο παρουσιαστής είναι γνωστό ποια ομάδα υποστηρίζει και είναι της πρωτεύουσας και δεν φοράει πράσινα, ετοιμαστείτε για σόου. Είχα έτσι κι αλλιώς πληροφορία πως τα παιχνίδια που αφορούν την ομάδα του παρουσιαστή, δεν τα αναλύει διαιτητικά ο ειδικός που έχουν εκεί, αλλά ο παρουσιαστής με τη βοήθεια ενός φίλου του που έχει χάσει αρκετές δίκες και είναι και αναμιγμένος στο γραφείο τύπου της ομάδας του. Απόψε λοιπόν είναι το δεύτερο μέρος του σόου. Τι περιμένω να μας πουν; Για το γκολ δεν μπορούν να πουν οτιδήποτε, θα πουν πως ήταν άουτ. Στο 31′ θα ανακαλύψουν πέναλτι για το Αποέλ, γιατί πραγματικά περί ανακάλυψης θα είναι αφού Λέο και Ατόρνο διεκδηκούν τη μπάλα ώμο με ώμο. Για κερασάκι στη τούρτα θα μας πούνε πως ήταν κόκκινη του Μαργκάσα και θα μας πρήσουν τα παπάρια για το γράμμα του νόμου, αγνοώντας πως ο Δημητρίου πήρε το παιχνίδι ως εκείνο το σημείο με 1 κάρτα για τον κάθε ένα. Και τέλος θα κρύψουν επιμελώς ότι ο ρεφ έδωσε φάουλ 14-4 στο πρώτο ημίχρονο και 14-8 στο δεύτερο.

Πώς συνεχίζει ο μηχανισμός; Από αύριο, τα τηλεκατευθυνόμενα ΜΜΕ (όποιος μέχρι τώρα δεν έχει πάρει χαμπάρι ποια είναι τα τηλεκατευθυνόμενα ΜΜΕ, ας αρχίσει σκάκι)  θα αναπαράγουν τις παπαριές αυτές, θα προσπαθήσουν να μας πείσουν πως δεν αδικήθηκε η ΟΜΟΝΟΙΑ. Στη συνέχεια, αν η ομάδα μας κερδίσει την Ανόρθωση και η διαφορά από τους ρουφιάνους πάει στους 3, το χθεσινό παιχνίδι θα φροντίσουν να διαγραφεί από τις μνήμες μας. Θα αρχίσουν να μας μιλάνε για δυναμική, θα αρχίσουν να μας μιλάνε για στροφές, θα κρύβουν επιμελώς το πώς κρατήθηκε ως τώρα εκεί το Αποέλ.

Μπορεί να ακούγομαι υπερβολικός, μπορεί όλα αυτά να ακούγονται τραβηγμένα, προτιμώ να τα γράψω τώρα όμως, προτιμώ να ακούσω “άντε ρε γραφικέ” τώρα, παρά να το παίζω μετά Χριστόν προφήτης. Προφανώς πάνω από όλα προτιμώ να διαψευσθώ και ας βάλω την ουρά στα σκέλια, αλλά το έργο το ξαναείδα.