Home ΑΡΧΕΙΟ BLOGS Υποκρισία στο μάξιμουμ

Υποκρισία στο μάξιμουμ

sniper


Ω τι κακό που μας βρήκε. Θα καταφέρω να κλείσω μάτι απόψε; Μα να χάσει η εθνική Κύπρου με κατεβασμένα τα χέρια; Έχει ξαναγίνει αυτό; Άντε για άλλες 2-3 μέρες, να το παίξετε όλοι ξανά συντετριμένοι, να βάλετε τίτλους πως “κάτι πρέπει να αλλάξει” γιατί “είναι πολύ μεγάλη ντροπή”. Και αφού ξαναρχίσει το πρωτάθλημα, πιστοί στις γνωστές παπαριές και η εθνική στα παπάρια σας. Όχι ότι εμένα με νοιάζει ιδιαίτερα τέτοια που την έχουν καταντήσει. Αλλά τουλάχιστον δεν το παίζω σοκαρισμένος μετά από κάθε χαστούκι λες και έπεσα από το φεγγάρι.

Αλήθεια, όλοι αυτοί έχουν δει έστω και ένα αγώνα μικρής Εθνικής, ακόμα και της Ελπίδων; Έχουν παρατηρήσει τι παίζει στις κλήσεις της U21 και της U17; Τους προβληματίζει ότι συγκεκριμένες ομάδες είτε είναι πρώτες είτε έβδομες μια χρονιά έχουν 6 και 7 ποδοσφαιριστές στις μικρές εθνικές; Ο λόγος; Απλός!

Οι διεθνείς με τις μικρές εθνικές ποδοσφαιριστές, δικαιούνται όταν πάνε στρατό να μπουν σε τάγμα εθνικών ομάδων και να απολαμβάνουν υπηρεσιακά για προπονήσεις. Έτσι οι γνωστοί άγνωστοι που κινούν τα νήματα στο κυπριακό ποδόσφαιρο, φρόντισαν να κάνουν τις μικρές εθνικές τσιφλίκι τους, να κόβουν και να ράβουν. Με αυτό τον τρόπο και βολεύουν τους δικούς τους και κτίζουν την ψυχολογία τους (αλλιώς νιώθει ο διεθνής, ειδικά σε μικρή ηλικία), τους δίνουν κίνητρα να πάνε κοντά τους. Κι ας χαθούνε στην πορεία καμιά 10ριά ταλέντα που δεν παίζουν στην κατάλληλη ομάδα, ή δεν έχουν τις κατάλληλες προσβάσεις.

Οι Εθνικές ομάδες είναι ένα έκτρωμα, αν θέλετε να ακούσετε αλήθειες. Αντί λοιπόν την επόμενη φορά που θα φάμε πάτσο από κάποια αδιάφορη Σλοβενία να αναρωτιέστε “μα γιατί δεν βγαίνουν παίκτες, γιατί δεν τους στηρίζουν οι προπονητές;” διερευνήστε και τι γίνετε στις μικρές εθνικές. Αν θέλετε να βοηθήσετε, δημοσιοποιείστε το κιόλας.

Και αφού άνοιξα θέμα μικρών εθνικών, να πω ακόμα κάτι. Καλή επιτυχία στον Κυριάκο Ανδρέου και τους συνεργάτες του στην προσπάθεια που ξεκινάνε. Για να είμαι ειλικρινής, πιστεύω πολύ σε αυτήν γιατί έτυχε να συζητήσω μαζί τους κάποια πράγματα. Τους τονίζω πως το μεγαλύτερο θέμα που θα έχουν να αντιμετωπίσουν, είναι η δυσπιστία των γονιών και των οπαδών ως προς την αξιοκρατεία. Γιατί δυστυχώς και στο δικό μας σωματείο, η ακαδημία δεν είναι ακριβώς παράδειγμα προς μίμηση. Ίσες ευκαιρίες σε όλους, αλλά προώθηση εκείνων που το αξίζουν μες το γήπεδο, όχι το αξίζουν βάση γνωριμιών.