Home ΑΡΧΕΙΟ BLOGS Σχετικά με τα μέλη, τα κίνητρα και τις ευθύνες τους

Σχετικά με τα μέλη, τα κίνητρα και τις ευθύνες τους

sniper


Δύο φορές τις τελευταίες μέρες, διάβασα εδώ στο Omonoianews.com να γίνεται αναφορά στον αριθμό των μελών που πλήρωσαν τη συνδρομή τους. 400 στους 1500 και ο αριθμός είναι σίγουρα απογοητευτικός. Ξεκινάω λέγοντας πως είναι αδιανόητο να φωνάζουμε τόσο καιρό να γίνουμε μέλη, να έχουμε βήμα και όταν μας δίνεται το δικαίωμα να μην το αξιοποιούμε. Ότι κι αν γίνεται, η γενική συνέλευση του σωματείου πρέπει να καθοδηγείται από τα μέλη. Τα πράγματα ομολογουμένως μόνο ιδανικά δεν είναι, όμως όταν τα μέλη λείπουν, τι μπορεί να βελτιωθεί;

Έχοντας κάνει τον πρόλογο μου και έχοντας πλέον διατυπώσει ξεκάθαρα πως τα όσα θα αναφέρω πιο κάτω δεν αποτελούν άλλοθι, νιώθω πως το θέμα πρέπει να διερευνηθεί και από άλλη σκοπιά. Έχουμε ψάξει ποτέ εις βάθος γιατί το ποσοστό είναι τόσο χαμηλό; Έχουμε κάνει όσα μπορούσαν να γίνουν για να το ανεβάσουμε;

1) Ευκολίες πληρωμής

Πέραν από το standing order που πρέπει να γίνει σε συγκεκριμένη τράπεζα, άλλες ευκολίες πληρωμής δεν υπάρχουν. Οποιοσδήποτε θέλει να πληρώσει, πρέπει να φύγει εν ώρα εργασίας για να το πράξει και μπορεί μόνο να το κάνει στα γραφεία στην Καρπενησίου. Θεωρώ πως τουλάχιστον στην Green Boutique θα έπρεπε να μπορεί να τακτοποιήσει τις οφειλές του.

Σε αυτό το σημείο θα μπορούσα να αναφέρω και την τραγική οικονομική κατάσταση, όμως δεν είναι κάτι που μπορεί να ελέγξει η ΟΜΟΝΟΙΑ. Ήδη επιτρέπει στα μέλη να καθυστερήσουν την πληρωμή, χωρίς άμεση διαγραφή.

2) Κίνητρα

Έχουν συζητηθεί πολλές φορές, δεν έχει υλοποιηθεί όμως κάτι ουσιαστικό. Τα μέλη πρέπει να έχουν κίνητρα, επιβραβεύσεις ας τις πούμε, που πληρώνουν συνδρομή. Ίσως να μπορούσε να γίνει ακόμα και κοινή τιμή εισιτηρίου διαρκείας-συνδρομής μέλους. Δεν είμαι μαρκετίστας, ιδέες όμως μπόλικες…Φανταστείτε οι ειδικοί.

3) Αδιαφορία / Αποκατάσταση εμπιστοσύνης στη διαδικασία

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχασαν την εμπιστοσύνη τους στη διαδικασία. Πρέπει να διερευνηθούν τα γιατί και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη. Η αλήθεια είναι πως στην τελευταία συνέλευση, ένα και μόνο μέλος κατάφερε να κάνει διαφορά, φανταστείτε 300 και 400. Η εμπιστοσύνη όμως δεν παύει να είναι κλονισμένη.

 

Έχουμε όλοι (όσοι μπορούμε οικονομικά) υποχρέωση να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας ως μέλη. Πολλά μέλη, φέρνουν πολλές διαφορετικές απόψεις και δεν ανακυκλώνονται τα ίδια και τα ίδια. Επιπρόσθετα, είναι κι αυτό μια οικονομική ανάσα για το σωματείο. Την ίδια στιγμή όμως, τα πιο πάνω πρέπει να διερευνηθούν εις βάθος και να βελτιωθεί η κατάσταση.