Home SPORTS NEWS Κατέκτησε το Κόπα Αμέρικα η Χιλή, κέρδισε στα πέναλτι την Αργεντινή

Κατέκτησε το Κόπα Αμέρικα η Χιλή, κέρδισε στα πέναλτι την Αργεντινή

chile


Μπορεί γκολ να μην είδαν οι φίλαθλοι σε 120 λεπτά αγώνα (κανονική διάρκεια και παράταση), όμως όπως πάντα σε ένα τελικό δεν έλειψαν οι συγκινήσεις. Τον τίτλο στο επετειακό Κόπα Αμέρικα κατέκτησε η Χιλή, που κέρδισε την Αργεντινή στη διαδικασία των πέναλτι. Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Αλέξις Σάντσες και η παρέα του κατακτούν το τρόπαιο και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο και αντίπαλο.

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, υπήρχαν φάσεις για γκολ και από τις δύο ομάδες, με μεγαλύτερη αυτή του Γκονσάλο Ιγκουαΐν που αστόχησε σε τετ-α-τετ. Να σημειωθεί πως από το πρώτο ημίχρονο οι δύο φιναλίστ αγωνίζονταν με δέκα παίκτες, αφού Μαρσέλο Ντίας από τη Χιλή και Μάρκος Ρόχο από την Αργεντινή αποβλήθηκαν σε 24ο και 43ο λεπτό αντίστοιχα.

Η διαδικασία των πέναλτι ξεκίνησε με δύο άστοχες προσπάθειες, με τον Ρομέρο να αποκρούει το πέναλτι του Βιδάλ, ενώ εν συνεχεία ο Μέσι έστειλε πάνω από την εστία τη μπάλα. Ακολούθησαν πέντε εύστοχες εκτελέσεις, με τους Χιλιανούς να προηγούνται με 3-2. Αφού ο Λούκας Μπίγλια στη συνέχεια δεν κατάφερε να ισοφαρίσει, με τον Μπράβο να αποκρούει, ο Φρανσίσκο Σίλβα είχε την ευκαιρία μπροστά του να σκοράρει το νικητήριο γκολ και το έκανε.

Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τους:
Αργεντινή: Ρομέρο, Μερκάδο, Οταμέντι, Φούνες Μόρι, Ρόχο, Μπίγλια, Μαστσεράνο, Μπανέγα (111′ Λαμέλα), Μέσι, Ντι Μαρία (57′ Κρανεβίτερ), Ιγκουαΐν (70′ Αγκουέρο).
Χιλή: Μπράβο, Ίσλα, Μεδέλ, Χάρα, Μποσεζούρ, Μαρσέλο Ντίας, Βιδάλ, Αράνγκις, Φουενσαλίδα (80′ Πουτς), Αλέξις Σάντσες (103′ Φρανσίσκο Σίλβα), Εντουάρντο Βάργκας (109′ Νικολάς Καστίγιο).

Τα στιγμιότυπα του τελικού και η διαδικασία των πέναλτι:

Η απονομή και τα πανηγύρια: