Home ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΕΣ; «Δεν αποκλείεται απαγόρευση κυκλοφορίας»

«Δεν αποκλείεται απαγόρευση κυκλοφορίας»


«Είναι πράγματι ένας παγκόσμιος πόλεμος με αόρατο εχθρό τον κορωνοϊό», ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Μιλώντας στην Κρατική Τηλεόραση ο Κυριάκος Κούσιος προέβη σε έκκληση προς το κοινό. «Πρέπει να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες, δεν είναι η ώρα των πολιτικών αλλά των ειδικών και πρέπει να τους ακούμε. Πρέπει να μένουμε σπίτι, να αποφεύγουμε πολλές κινήσεις και να συμπαρασταθούμε ο ένας στον άλλο», τόνισε.

Ερωτηθείς σχετικά με τα σενάρια για ενδεχόμενες νέες αυστηρότερες αποφάσεις μετά και τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου στο Προεδρικό, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι πρέπει να βλέπουμε το δάσος και όχι το δέντρο. «Η εξάπλωση πρέπει να είναι ελεγχόμενη για να την αντέξει το σύστημα. Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε εγρήγορση. Λαμβάνονται όλα τα δυνατά μέτρα, υπάρχει και ένα όριο στα μέτρα που μπορεί να ληφθούν».

Κληθείς να απαντήσει συγκεκριμένα για το ενδεχόμενο επιβολής απαγόρευσης της κυκλοφορίας, ο κ. Κούσιος απάντησε πως δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή τέτοιος σχεδιασμός. «Αν προκύψει τέτοια αναγκαιότητα γιατί όχι».

Εφόσον κριθεί αναγκαίο δεν αποκλείεται η υιοθέτηση του μέτρου που αφορά την απαγόρευση κυκλοφορίας, ωστόσο επί του παρόντος δεν υπάρχει απόφαση για κάτι τέτοιο, αλλά σχεδιασμοί για όλες τις πιθανότητες, δήλωσε και στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, κληθείς να σχολιάσει τις ίδιες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Πηγή: Cyprustimes.com