Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Μπήκαν οι βάσεις για τις επιτυχίες που ακολούθησαν

Μπήκαν οι βάσεις για τις επιτυχίες που ακολούθησαν


Ο αρχηγός της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Γιώργος Γεωρκάτζιης, παραλαμβάνει από τον Πρόεδρο της ΚΟΠ, Στυλιανάκη, το κύπελλο της νίκης σε αναμέτρηση με την Ανόρθωση. Επίσης, διακρίνεται ο αρχηγός της Ανόρθωσης, Πάμπος Χαραλάμπους, να παραλαμβάνει το δικό του κύπελλο. Διακρίνονται επίσης οι Τάκης Αντωνίου, Ν. Ελευθεριάδης, Φοίβος, Π. Τρικούππης και Γ. Στεφάνου.

Εκείνη την αγωνιστική περίοδο, 1957-58, η ΟΜΟΝΟΙΑ μπορεί να τερμάτισε στην 5η θέση της βαθμολογίας, ωστόσο κατάφερε να προωθήσει αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι τα επόμενα χρόνια θα αποτελούσαν βασικούς συντελεστές των επιτυχιών. Ο προπονητής, Καρλ Βίγκλερ, σημάδεψε με την παρουσία του την ιστορία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, καθώς με τις γνώσεις και τις ικανότητές του πρόσφερε στους ταλαντούχους νεαρούς ποδοσφαιριστές όλα τα εχέγγυα για να διαπρέψουν τα επόμενα χρόνια.

Οι συνθήκες της εποχής ήταν πολύ δύσκολες στην Κύπρο λόγω της ανώμαλης πολιτικής κατάστασης που επικρατούσε. Ενδεικτικό αυτού ήταν το γεγονός πως δύο από τα 18 παιχνίδια πρωταθλήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ δεν κατέστη δυνατό να διεξαχθούν. Ωστόσο, το ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ κατάφερε υπό αυτές τις δυσκολίες και ιδιαιτερότητες να δουλέψει σε βάθος και μεθοδικά, θεωρήθηκε ως ένα θαύμα για την εποχή!