Home TOP NEWS Post Game: Μεγάλη ικανοποίηση, επιπλέον ανάταση ψυχολογίας… ας μην παρασυρθούμε και να...

Post Game: Μεγάλη ικανοποίηση, επιπλέον ανάταση ψυχολογίας… ας μην παρασυρθούμε και να συνεχίσουμε


H ομάδα πήγε στη Λεμεσό για να κάνει προσπάθεια να εξασφαλίσει ένα αποτέλεσμα που θα της έδινε καλές πιθανότητες για πρόκριση στον μεγάλο τελικό. Αυτό που έκανε ωστόσο στο «Αλφαμέγα» μόνο ο πιο αισιόδοξος οπαδός της θα μπορούσε να φανταστεί. Η επικράτηση μας με 3-0 στην έδρα του Άρη μας φέρνει μία ανάσα από την πρόκριση στον τελικό κυπέλλου και πλέον αυτό που απομένει, είναι να διαχειριστεί η ομάδα το τεράστιο προβάδισμα που εξασφάλισε χθες βράδυ ώστε να την κλειδώσει.

Τα πάντα οφείλονται στην προσέγγιση του αγώνα. Αφενώς ο Αναστασίου διάβασε σε άλλον έναν αγώνα τον αντίπαλο, εξήγησε τις απαιτήσεις του παιχνιδιού στους ποδοσφαιριστές και αυτοί τα πήγαν τακτικά άψογα και αφετέρου η ίδια η ομάδα απέδειξε για άλλη μία φορά ότι βρίσκεται σήμερα στην καλύτερη της φάση από το ξεκίνημα της χρονιάς.

Δεν άλλαξε τίποτα σε σχέση με τον αμέσως προηγούμενο αγώνα, τον νίκηφορο στο πρωτάθλημα επί του Άρη, παρά μόνο τον τερματοφύλακα. Ο Ουζόχο έκανε καλό παιχνίδι, είχε κάποιες σημαντικές αποκρούσεις για να κρατήσει το μηδέν πίσω και σίγουρα αυτό θα τον βοηθήσει στη συνέχεια.

Στο κέντρο της άμυνας οι Παναγιώτου και Κουλιμπαλί ήταν αλάνθαστοι. Ο Γαλλοαφρικανός μάλιστα έκανε εντυπωσιακό παιχνίδι και παρά το εύρος της νίκης μας, ενδεχομένως να ήταν χθες βράδυ η πιο σημαντική μας μονάδα.

Ακόμα ένα καλό παιχνίδι έκανε ο Σιπριάνο στο αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ και ο Μίλετιτς στη δεξιά πλευρά έκανε τα απολύτως απαραίτητα και παρά το βαθμό δυσκολίας σε έναν τέτοιο αγώνα έβγαλε αλάνθαστος τον αγώνα.

Στο κέντρο ο Κούσουλος έβγαλε άλλο ένα ενενηντάλεπτο σε ψηλό επίπεδο. Υπήρξαν κάποιες στιγμές στο πρώτο ημίχρονο που πήγε να παρασυρθεί από την ορμή της ομάδας όμως ο προπονητής ήταν εκεί για να τον περιορίσει και να τον κρατήσει στους χώρους που έπρεπε να κινείται.

Ο Χαράλαμπος ήταν σε άλλον ένα αγώνα ο κινητήριος μοχλός. Βρήκε μπροστά του μία γυμνή στο κέντρο ομάδα και έκανε πάρτι. Ανέβαζε συνέχεια την ομάδα με ταχύτητα, μοίραζε, έκοβε, είχε και την ευκαιρία του να σκοράρει. Ήταν άλλη μία τρομερή εμφάνιση από τον Χάμπο.

Ο Μπέζους χρειάστηκε λίγα λεπτά για να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του παιχνιδιού όμως όταν το έκανε έγινε ξανά εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών. Μπορεί την παραπάνω δουλειά δημιουργικά να την είχε αναλάβει ο Χάμπος χθες, όμως ο Ουκρανός σκόραρε, έδωσε και την ασίστ στο δεύτερο μας γκολ ενώ όποτε χρειαζόταν έδινε και την απαραίτητη ηρεμία στην ομάδα.

Οι βασικοί ακραίοι επιθετικοί έκαναν αμφότεροι πάρα πολύ καλό παιχνίδι. Ο Σίμιτς έδειξε να βρίσκει για τα καλά τα πατήματα του κι αν και δεν διαθέτει τα στοιχεία του Σεμέδο, δηλαδή την ντρίμπλα, τη διειδυτικότητα και το εύκολο γκολ, έχει την ωριμότητα για να διαχειρίζεται καταστάσεις στο παιχνίδι γνωρίζοντας τι μπορεί να κάνει και τι όχι. Βοήθησε επιθετικά, βοήθησε και στο ανασταλτικό κομμάτι.

Ο Σεμέδο ήταν συνεχής πηγή κινδύνου για την άμυνα του Άρη. Θα μπορουσε στο πρώτο ημίχρονο να σκοράρει ενώ ήταν πρωταγωνιστής σε πολλές επιθέσεις με προϋποθέσεις. Σκόραρε το δεύτερο μας γκολ και είχε ξανά μεγάλη συμβολή στην επιτυχία μας.

Ο Ανδρόνικος έκανε καλό παιχνίδι. Από αυτόν άρχιζε η πίεση στον αντίπαλο, είχε και επιθετικά καλές στιγμές στον αγώνα και σίγουρα θα μπορούσε να σκοράρει. Ήταν αυτός που κέρδισε την κόκκινη κάρτα του Καζού.

Βοήθησαν και οι αλλαγές. Στα χρονικά σημεία που η ομάδα χρειαζόταν φρασκάρισμα ο Αναστασίου έδωσε τις βοήθειες του από τον πάγκο. Μάλιστα οι δύο που μπήκαν στο παιχνίδι στο δεύτερο μέρος είχαν συμμετοχή στο 3ο γκολ. Ο Στεπίνσκι έδωσε την Ασίστ στον Αλιούμ που σκόραρε ένα υπέροχο γκολ.

Μπήκαν επίσης οι Μπασιρού, Μπάκιτς και Χαμάς για λίγο, δεν χρειάστηκε να κάνουν πολλά πράγματα, καταγράφεται όμως η συμμετοχή τους στη μεγάλη μας νίκη.

Στα θετικά καταγράφεται και η δήλωση του προπονητή ο οποίος δεν έμεινε ικανοποιημένος από κάποια πράγματα στο δεύτερο ημίχρονο. Το να εκφράζεις παράπονα ύστερα από ένα εντυπωσιακό βράδυ, σε ότι αφορά στην εμφάνιση και το αποτέλεσμα, είναι ενδεικτικό των απαιτήσεων του από τους παίκτες του.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε θετικά. Η προσοχή στρέφεται για λίγο στο πρωτάθλημα, μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη οπόταν και θα φιλοξενήσουμε τον Άρη για να τελειώσουμε τη δουλειά στα ημιτελικά του κυπέλλου.

Η ομάδα ενθουσιάζει τον τελευταίο καιρό. Έχει φέρει ξανά τα χαμόγελα στα χείλη των ΟΜΟΝΟΙΑτων αλλά και την περηφάνια. Βέβαια η χρονιά έχει λίγο ακόμα μέχρι να ολοκληρωθεί και τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Χρειάζεται απόλυτη σοβαρότητα, θέλουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό και αν το πράξουμε οι πιθανότητες μας για διάκριση φέτος, σε μία χρονιά που φαίνοταν χαμένη, είναι πολύ καλές.