Home ΚΥΠΡΟΣ Τίμησαν την Αμμόχωστο

Τίμησαν την Αμμόχωστο


Δόξασαν την Αμμόχωστο στη Νέα Σαλαμίνα σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της ομάδας:

Στο Στάδιο Αμμόχωστος – Επιστροφή, του ένδοξου σωματείου της Αμμοχώστου, της Νέας Σαλαμίνας, την Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014 το βράδυ τρεις χιλιάδες κόσμου θυμήθηκε και δόξασε την πανέμορφη, σκλαβωμένη πόλη μας. Η πολιτιστική μας εκδήλωση: «Μνήμες Αμμοχώστου – 40 χρόνια νοσταλγίας» σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

Η συγκίνηση, αλλά και τα δάκρυα, ιδιαίτερα αυτών που έζησαν την τουρκική εισβολή και μέχρι σήμερα βιώνουν τον ξεριζωμό και την προσφυγιά. Αυτών που έζησαν και μεγάλωσαν στην Αμμόχωστο. Συγκίνηση, αλλά και θαυμασμό και στη νέα γενιά των Σαλαμιναίων και όλων των Αμμοχωστιανών και γενικά όσον παρευρέθηκαν στην εκδήλωση. Η νέα γενιά είδε και έμαθε για τις ρίζες και την καταγωγή της, που επανατονίστηκαν με τον πιο εμφαντικό τρόπο στο όλο προσεγμένο, συγκινητικό και υπέροχο πρόγραμμα θύμησης και μνήμης για τη γενέτειρα πόλη μας Αμμόχωστο.

Την Παρασκευή το βράδυ φόρτωσε τη μνήμη των Αμμοχωστιανών και την ταξίδεψε πίσω στο παρελθόν σε αυτή την πανέμορφη πόλη την οποία πριν την κατοχή δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από κανένα άλλο τουριστικό θέρετρο στον κόσμο.

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο στάδιο, συνώνυμο της πόλης μας, ήταν υπό την αιγίδα του Προέδρου της Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου, στην παρουσία Πολιτειακών και Αθλητικών παραγόντων, αλλά και του Δημάρχου Αμμοχώστου Αλέξη Γαλανού.

Αποκορύφωμα της βραδιάς ήταν η συναυλία με το δημοφιλή Έλληνα καλλιτέχνη Δημήτρη Μπάση, ενώ το έξοχο καλλιτεχνική πρόγραμμα ενίσχυσαν τρεις γνωστοί Βαρωσιώτες: Οι Κώστας Δημητρίου και Γιώργος Καζαμίας στο τραγούδι, ενώ την όλη ευθύνη στην παρουσίαση της εκδήλωσης είχε η γνωστή παρουσιάστρια, Άντρη Καραντώνη. Επίσης, οι γνωστοί ποιητές Άντης Κανάκης, Στέφανος Ζυμπουλάκης και ο νεαρότερος Γιάννης Αντωνίου μαζί με τον Αδάμο Αδάμου απήγγειλαν στοίχους αφιερωμένους στην πόλη της Αμμοχώστου, που συνοδεύονταν από μουσική επένδυση και χορογραφίες.

Η Διοίκηση της Νέας Σαλαμίνας εκφράζει τις ευχαριστίες της σε όλους τους συντελεστές και χορηγούς της εκδήλωσης, τους υψηλούς προσκεκλημένους και όλο τον κόσμο που αγκάλιασε με θέρμη την ιστορική πολιτιστική εκδήλωση μνήμης της Αμμοχώστου μας.