Home ΚΥΠΡΟΣ Επιλογή ενός αγώνα με την παρουσία επιπρόσθετων διαιτητών (video)

Επιλογή ενός αγώνα με την παρουσία επιπρόσθετων διαιτητών (video)


Πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λευκωσία η Συνέντευξη Τύπου όπου παρουσιάστηκε εκπαιδευτικό υλικό στους εκπροσώπους των ΜΜΕ σε σχέση με τους νέους κανονισμούς διαιτησίας και τις νέες οδηγίες προς τους διαιτητές.

Η Συνέντευξη Τύπου έγινε με την ευκαιρία του ετήσιου Σεμιναρίου Διαιτησίας που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 31 Ιουλίου / 1η Αυγούστου στη Λευκωσία, καθώς και του ετήσιου Σεμιναρίου Παρατηρητών που θα γίνει το Σάββατο 1η Αυγούστου.

«Όπως κάθε χρόνο, διοργανώνουμε και φέτος το σεμινάριο και οι διαιτητές παίρνουν τις τελευταίες οδηγίες με την επεξήγηση των κανονισμών μέσα από στιγμιότυπα αγώνων. Τα ίδια στιγμιότυπα με τις ίδιες επεξηγήσεις για τους κανονισμούς θα παρουσιάσουμε και στις ομάδες», ανέφερε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας κ. Hans Reijgwart.

Ακολούθως προβλήθηκαν στιγμιότυπα από αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014 με τον σύμβουλο του Προέδρου της ΕΔ και Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Jaap Uilenberg, να επεξηγεί διάφορες φάσεις. Επίκεντρο ήταν φάσεις που αφορούσαν την εφαρμογή του κανονισμού για τις κίτρινες και κόκκινες κάρτες για την προστασία των ποδοσφαιριστών.

«Το μήνυμα που θα στείλουμε στους διαιτητές μας είναι να ξεχάσουν αυτά που είδαν στη Βραζιλία. Τα ίδια πράγματα θα λεχθούν και στο σεμινάριο διαιτησίας που θα διοργανώσει σύντομα η UEFA για τους κορυφαίους διαιτητές της. Η οδηγία της UEFA είναι ξεκάθαρη, ξεχάστε τη Βραζιλία.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας ήταν από τα καλύτερα που θυμάμαι όμως ήταν και πολύ επικίνδυνο για τους διαιτητές.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς οι διαιτητές πρέπει να προστατεύουν τους ποδοσφαιριστές διαβάζοντας σωστά τις φάσεις και να τιμωρούν ανάλογα με κίτρινη ή κόκκινη κάρτα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Uilenberg σχολιάζοντας φάσεις με δυνατά μαρκαρίσματα που προβλήθηκαν σε DVD από αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Κατά τη διάρκεια της προβολής των στιγμιότυπων, δόθηκαν επιπρόσθετες επεξηγήσεις σε ερωτήματα που υποβλήθηκαν από τους εκπρόσωπους των ΜΜΕ.

«Είναι εύκολο να προβάλουμε τα λάθη μέσα από τα στιγμιότυπα όμως στο γήπεδο τα πράγματα είναι διαφορετικά. Στις μέρες μας είναι δύσκολο γιατί το ποδόσφαιρο γίνεται κάθε χρόνο και πιο γρήγορο και αυτό που θα μας απασχολήσει ιδιαίτερα στο σεμινάριο, είναι η συνεχής βελτίωση της φυσικής κατάστασης των διαιτητών.

Με τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης οι διαιτητές θα μπορούν να παρακολουθούν καλύτερα το παιχνίδι και να λαμβάνουν τις καλύτερες αποφάσεις», επισήμανε ο κ. Uilenberg.

Να σημειωθεί πως, για σκοπούς βελτίωσης της φυσικής κατάστασης των διαιτητών μας, στο σεμινάριο αύριο και μεθαύριο θα διδάξει ο κ. Werner Helsen, υπεύθυνος βελτίωσης της φυσικής κατάστασης των διαιτητών για FIFA και UEFA.

Επιπρόσθετοι διαιτητές
Ακολούθως το λόγο πήρε ξανά ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας κ. Hans Reijgwart που ευχαρίστησε τον κ. Uilenberg για την παρουσίαση του DVD με τις αναλυτικές επεξηγήσεις.

Ο Reijgwart μίλησε και για το κεφάλαιο που αφορά τους επιπρόσθετους διαιτητές και μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η χρησιμοποίηση τους σε κάποιους αγώνες της περσινής περιόδου ήταν επιτυχής και θα αρχίσουμε τη νέα χρονιά εφαρμόζοντας την ίδια τακτική.

Θα προσπαθήσουμε σε κάθε αγωνιστική να γίνεται επιλογή ενός αγώνα με την παρουσία επιπρόσθετων διαιτητών».

Τη θέση για χρησιμοποίηση επιπρόσθετων διαιτητών υποστήριξε και ο κ. Uilenberg, τονίζοντας πως γίνεται σε αρκετές χώρες της Ευρώπης με ενθάρρυνση και στήριξη της UEFA.

*Οι εργασίες του σεμιναρίου διαιτησίας θα αρχίσουν την Παρασκευή το πρωί στη Λευκωσία.

πηγή: cfa