Home ΚΥΠΡΟΣ Οι επιλογές για το All Star Day της Καλαθόσφαιρας

Οι επιλογές για το All Star Day της Καλαθόσφαιρας

Basket-VsETHAcup (13)


Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για την επιλογή των παικτών που θα αγωνιστούν στο φετινό ΟΠΑΠ All Star Day. Από την πλευρά της ΟΜΟΝΟΙΑΣ δεν βρίσκεται κανείς στην επιλογή των 8 Ευρωπαίων(Κύπριων) ή 8 Αμερικάνων, με τον Κώστα Παπακώστα να είναι 3ος επιλαχών στην πρώτη κατηγορία και τον Τζον Μπρίτον 1ο επιλαχών στην δεύτερη κατηγορία. Φυσικά οι προπονητές έχουν την ευχαίρια να επιλέξουν ακόμη 4 παίκτες για κάθε κατηγορία. Πιο κάτω το δελτίο τύπου της ΚΟΚ:

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες για το καλαθοσφαιρικό 4ο ΟΠΑΠ All Star Day «Παίζω με κανόνες, Οδηγώ με κανόνες», το οποίο θα διεξαχθεί το βράδυ της Κυριακής, 28 Δεκεμβρίου 2014 (18:00), στο «Κώστας Παπαέλληνας» του Στροβόλου Με τις ψήφους του κοινού και των προπονητών ομάδων Α΄ Κατηγορίας αναδείχθηκαν από την Παρασκευή (19/12/14) οι πρώτοι 8 καλαθοσφαιριστές από τις δύο ομάδες που καλούνται να προσφέρουν το θέαμα στον κόσμο. Η συμμετοχή του κόσμου στην ψηφοφορία ήταν αθρόα, αφού κατέθεσαν την ψήφο τους 955 επισκέπτες της ιστοσελίδας της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Αυτό που ξεχώρισε ιδιαίτερα από την τελική κατάταξη των αθλητών, ήταν πως στην ομάδα των Ευρωπαίων προτιμήθηκαν 8 Κύπριοι καλαθοσφαιριστές! Κάτι που αν μη τι άλλο δείχνει την αγάπη του κόσμου στους δικούς μας αθλητές και την εκτίμηση για την καλαθοσφαιρική τους αξία.

Από τους Κύπριους καλαθοσφαιριστές πρώτος στην προτίμηση του κόσμου ήταν ο Παναγιώτης Τρισόκκας της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου και πρώτος στον συμψηφισμό με τους προπονητές ο Βασίλης Κούννας του ΑΠΟΕΛ. Ωστόσο, τις περισσότερες επιλογές από όλους -και από κόσμο και από προπονητές- κέρδισε ο πιο θεαματικός παίκτης του πρωταθλήματός μας, ο οποίος έχει το ταλέντο των εντυπωσιακών καρφωμάτων, ο Κουίντεν Αλεξάντερ της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου. Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός φόργουορντ πήρε 451 ψήφους από τον κόσμο (ποσοστό 47%) και με την ψήφο των προπονητών αναδείχθηκε πρώτος στη γενική ψηφοφορία με ποσοστό 65%.

Κόσμος και προπονητές επέλεξαν, λοιπόν, τους 8 πρώτους καλαθοσφαιριστές από τις διαγωνιζόμενες ομάδες (Europe – Rest of the wolrd), με τους υπόλοιπους 4 να αποτελούν επιλογή του τεχνικού διδύμου που θα καθοδηγήσει τις ομάδες εντός αγωνιστικού χώρου και θα ανακοινωθούν σύντομα. Σημειώνουμε ότι στην ομάδα των Ευρωπαίων θα υπάρχει και ένας καλαθοσφαιριστής από το Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Ανδρών Β΄ Κατηγορίας, έπειτα από ψηφοφορία από τους προπονητές των ομάδων που μετέχουν στο πρωτάθλημα αυτό. Επίσης, αναφέρουμε πως σε κάθε ομάδα υπάρχουν και τρεις επιλαχόντες, που ακολούθησαν στην ψηφοφορία και θα αντικαταστήσουν αν χρειαστεί τον οποιονδήποτε αθλητή δεν θα μπορέσει να λάβει μέρος στο All Star Day.

Πιο κάτω σας παρουσιάζουμε τους 8 επιλεχθέντες από την ψηφοφορία κόσμου και προπονητών ομάδων α΄ κατηγορίας, μαζί με τους τρεις επιλαχόντες, με αναφορά στο γενικό ποσοστό που πήραν.

ΟΜΑΔΑ ΕΥΡΩΠΗΣ
1. Βασίλης Κούννας (Αποέλ) 56%
2. Παναγιώτης Τρισόκκας (Ένωση) 52%
3. Ιάκωβος Παντελή (ΑΕΚ) 40%
4. Ζάκης Παπαδόπουλος (Ένωση) 38%
5. Σάιμον Μιχαήλ (Κεραυνός) 34%
6. Γιώργος Παλάλας (ΑΕΚ) 33%
7. Ανδρέας Πηλαβάς (Κεραυνός) 32%
8. Γρηγόρης Παντούρης (Κεραυνός) 30%
Επ. 1: Νικόλα Τραΐκοφ (Ένωση) 23,2%
Επ. 2: Ανδρέας Σιζόπουλος (Αποέλ) 22,8%
Επ. 3: Κωνσταντίνος Παπακώστας (ΟΜΟΝΟΙΑ) 22%

ΟΜΑΔΑ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
1. Κουίντεν Αλεξάντερ (Ένωση) 65%
2. Άντονι Γουίντεν (Κεραυνός) 50%
3. Τάιρελ Μπιγκς (Κεραυνός) 47%
4. Ντόναβαν Κερκ (ΕΘΑ) 45%
5. Ρέιμοντ Ράσελ (ΕΘΑ) 38%
6. Τάιρικ Ντάιρεν (ΑΕΚ) 37%
7. Μπράιαν Χάρπερ (ΑΕΚ) 36%
8. Τζάστιν Γκρέι (Απόλλων) 30%
Επ. 1: Τζον Μπρίτον (ΟΜΟΝΟΙΑ) 29%
Επ. 2: Κεν Τατ (Αποέλ) 28%
Επ. 3: Τζέρι Έβανς (Αποέλ) 22%