Home ΚΥΠΡΟΣ Συνεδριάζει το Δ.Σ. της ΚΟΠ για επικύρωση του εξαετές πλάνου

Συνεδριάζει το Δ.Σ. της ΚΟΠ για επικύρωση του εξαετές πλάνου

kopsyne


Χθες παρουσίασε την απόφαση της για εξαετές πλάνο στα σωματεία, που υπερψήφισαν το σχέδιο και έτσι σήμερα το ΔΣ της ΚΟΠ συνεδριάζει για να το επικυρώσει. Η ανακοίνωση της ομοσπονδίας:

Συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ για να μελετήσει την εισήγηση της χθεσινής Άτυπης Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας για αύξηση των ομάδων από 12 σε 14 για τις επόμενες τρεις ποδοσφαιρικές περιόδους, 2015-2016, 2016-2017 και 2017-2018.

Σύμφωνα με την ίδια εισήγηση, από την ποδοσφαιρική περίοδο 2018-2019 και μέχρι το 2020-2021, οι ομάδες θα γίνουν 12 και για να επιτευχθεί αυτό, την αγωνιστική περίοδο 2017-2018, θα διαβαθμιστούν από την Α’ στη Β΄ Κατηγορία τρεις ομάδες και θα ανέλθει από τη Β’ Κατηγορία στην Α’ μόνο μια ομάδα.

Η δεύτερη φάση του Πρωταθλήματος για τις επόμενες τρεις περιόδους, σύμφωνα με την εισήγηση της Συνέλευσης θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους των 6 ομάδων. Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης θα διαβαθμίζονται απευθείας οι δύο τελευταίες ομάδες. Μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης θα διαβαθμίζεται και η τελευταία ομάδα από το δεύτερο όμιλο.

Στη σημερινή συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠ θα ληφθούν αποφάσεις και για τον αριθμό των ομάδων και τον τρόπο διεξαγωγής των Πρωταθλημάτων των μικρών Κατηγοριών.