Home ΚΥΠΡΟΣ Ν. Νικολάου: “Θέλουμε ακόμα δουλειά”

Ν. Νικολάου: “Θέλουμε ακόμα δουλειά”

niknikolaou


Για τον έλεγχο κριτηρίων της ΟΥΕΦΑ και την κατάσταση που επικρατεί στο Κυπριακό ποδόσφαιρο μίλησε στο Ράδιο Πρώτο ο υπεύθυνος κριτηρίων της ΟΥΕΦΑ Νικ Νικολάου.

Πηγή: sigmalive.com/sports

Απόσπασμα των δηλώσεων του…περισσότερα στο ηχητικό

«Η τελευταία μέρα υποβολής φακέλων κριτηρίων είναι 10 Ιουλίου και μέχρι της 15 Ιουλίου θα σταλούν στην ΟΥΕΦΑ. Υπάρχει και συνεχής συνεννόηση με την ΟΥΕΦΑ για τον έλεγχο. Αναμένουμε μέχρι τα τέλη Ιουλίου αρχές Αυγούστου να βγουν τα αποτελέσματα».

«Η όλη κατάσταση είναι η ίδια. Σωματεία που ήταν στην κατηγορία υψηλού κινδύνου συνεχίζουν να είναι σ’ αυτή την κατηγορία. Είμαστε σε συνεννόηση με αυτά τα σωματεία και τους βοηθούμε όσο μπορούμε για να ανταπεξέλθουν».

«Για κάποιους παραμένει τα ίδιο. Για κάποια άλλα σωματεία υπάρχουν βελτίωση στα οικονομικά. Ελπίζουμε να έχουν και καλή πορεία στην Ευρώπη τόσο για το οικονομικό τους αλλά κυρίως θα βοηθήσει το κυπριακό ποδόσφαιρο».

«Πιστεύω ότι υπάρχει μείωση στα χρέη του ποδοσφαίρου. Ήδη η Ομόνοια ανακοίνωσε μείωση του χρέους. Είδαμε πως μειώθηκε και το χρέους προς άλλους ποδοσφαιριστές από τα σωματεία».

«Έχει αλλάξει η εικόνα αρκετά. Υπάρχει η αξιοπιστία στο ποδόσφαιρο μας πλέον. Έχουν μειωθεί δραστικά οι υποθέσεις που εκκρεμούσαν στην ΦΙΦΑ. Σ’ αυτό έχει συμβάλει και ο μηνιαίως έλεγχος της ΚΟΠ».

«Γενικά η τάση είναι να υπάρχουν περισσότερες ποινές. Το είδαμε με την ποινή που δέχθηκε και η Δυναμό Μόσχας. Υπάρχει και μια άλλη τάση να μην αποθαρρύνονται παράγοντες στο να επενδύσουν στο ποδόσφαιρο».

«Και στη δεύτερη κατηγορία είναι σε εξέλιξη ο έλεγχος. Παραμένει η ίδια κατάσταση. Δεν έχουμε αύξηση χρεών αλλά κάποια σωματεία παλεύουν να μείνουν στη ζωή. Υπάρχουν και σωματεία που δεν θα τα καταφέρουν φέτος, αφού θα αρχίσουν με πλην στη βαθμολογία. Δεν θα υπάρξει λουκέτο αλλά θα υπάρξουν ποινές σε κάποια σωματεία».