Home ΚΥΠΡΟΣ Οκτώ 90λεπτα στην Εθνική ο Γιωργαλλίδης

Οκτώ 90λεπτα στην Εθνική ο Γιωργαλλίδης

Giorgallidis-Ethniki (1)


Η στατιστική πλευρά των προκριματικών μετά από 10 αγώνες για την Εθνική Κύπρου:

Ο Μάριος Αντωνιάδης είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής της Εθνικής ομάδας που δεν έχασε λεπτό στην πορεία των δέκα αγωνιστικών στα προκριματικά του EURO 2016.  Ο Αντωνιάδης ήταν βασικός και αναντικατάστατος και στους δέκα αγώνες, ολοκληρώνοντας τη διοργάνωση με 900 αγωνιστικά λεπτά.

Βασικός σε όλους τους αγώνες ήταν και ο Μάριος Νικολάου που επίσης μετρά δέκα συμμετοχές αλλά αγωνίστηκε λιγότερα λεπτά, 847, αφού σε κάποιους  αγώνες έγινε αλλαγή.

Ο Κωνσταντίνος Μακρίδης και ο Βίνσεντ Λαμπάν μετρούν από εννέα συμμετοχές. Ο Μακρίδης έχασε τον αγώνα με την Ανδόρα στο ΓΣΠ λόγω τραυματισμού και ο Λαμπάν τον εντός έδρας αγώνα με την Ουαλία λόγω κιτρίνων καρτών. Ο Μακρίδης αγωνίστηκε 789 λεπτά και  Λαμπάν 695.

Σε οκτώ αγώνες (720 λεπτά) αγωνίστηκαν ο Αντώνης Γιωργαλλίδης και ο Ντόσσα Τζούνιορ (659 λεπτά).

Ο Νέστορας Μυτίδης αγωνίστηκε σε επτά αγώνες 499 λεπτά και πέτυχε τέσσερα τέρματα, αριθμός που τον καθιστά πρώτο σκόρερ της Εθνικής μας στην διοργάνωση. Ο Μυτίδης πέτυχε χατ τρικ στον εκτός έδρας αγώνα με την Ανδόρα και σκόραρε και στον τελευταίο αγώνα με τη Βοσνία Ερζεγοβίνη.

Συνολικά στη διοργάνωση η Εθνική μας πέτυχε 16 τέρματα, αριθμός πολύ μεγάλος σε σχέση με τις προηγούμενες διοργανώσεις. Εκτός από το Μυτίδη, τα υπόλοιπα τέρματα πέτυχαν οι Χριστοφή (3), Εφραίμ (3) και από ένα οι Μακρίδης, Μερκής, Λαμπάν, Χαραλαμπίδης, Δημητρίου και Τζούνιορ.