Home ΚΥΠΡΟΣ Ο Κουτσοκούμνης για το θέμα ένταξης των Τουρκοκυπρίων στην ΚΟΠ

Ο Κουτσοκούμνης για το θέμα ένταξης των Τουρκοκυπρίων στην ΚΟΠ

Koutsokoumnis


Ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Κώστας Κουτσοκούμνης, έκανε δηλώσεις για το θέμα ένταξης των Τουρκοκυπρίων. Η ενημέρωση της ομοσπονδίας:

O Πρόεδρος της ΚΟΠ κ. Κωστάκης Κουτσοκούμνης στη σημερινή Δημοσιογραφική Διάσκεψη της Ομοπονδίας, ενημέρωσε του Αθλητικούς Συντάκτες για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στο θέμα ένταξης της Τ/Κ Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου στην ΚΟΠ.

Αυτό που έγινε ξεκάθαρο από τον Πρόεδρο της ΚΟΠ είναι πως η αίτηση θα πρέπει να γίνει βάσει των κανονισμών και του καταστατικού της Ομοσπονδίας, κάτι που προνοείται και από τη συμφωνία που υπογράφηκε το Νοέμβριο του 2013 στη Ζυρίχη.

Στην δήλωση του ο κ. Κουτσοκούμνης ανέφερε τα ακόλουθα:

“Πριν από ένα μήνα περίπου έγινε συνάντηση στα γραφεία της ΚΟΠ όπου οι εκπρόσωποι της Τ/Κ Ομοσπονδίας εξέφρασαν την ετοιμότητα τους να υποβάλουν αίτηση ένταξης στην ΚΟΠ.

kop-tourkokiprioi

Ωστόσο αυτό δεν είναι αρκετό. Η συμφωνία που έγινε προνοεί ότι η αίτηση ένταξης θα πρέπει να γίνει σύμφωνα με τους κανονισμούς και το καταστατικό της ΚΟΠ. Οι κανονισμοί προνοούν ότι μαζί με την αίτηση θα πρέπει να υπάρχει εγγραφή της Τουρκοκυπριακής Ομοσπονδίας στο αρμόδιο Υπουργείο της Κυπριακής Δημοκρατίας, σύμφωνα με το νόμο περί σωματείων ή λεσχών, ή στον έφορο εταιρειών ως μη κερδοσκοπική εταιρεία.

Τέτοια εγγραφή δεν προσκομίστηκε, ούτε οποιοδήποτε άλλο αποδεικτικό στοιχείο ότι η Τ/Κ Ομοσπονδία ήταν οπουδήποτε εγγεγραμμένη ή είχε νομική υπόσταση το 1955, όταν δημιουργήθηκε.

Επομένως για να γίνει αποδεκτή αίτηση εγγραφής θα πρέπει να γίνει πρώτα εγγραφή σύμφωνα με την νομοθεσία αλλά και τους κανονισμούς της ΚΟΠ. Είναι θέμα της Τ/Κ Ομοσπονδίας τι θα αποφασίσει τελικά τι θα πράξει και ασφαλώς η καθυστέρηση δεν οφείλεται στην ΚΟΠ”.