Home ΚΥΠΡΟΣ Τα αγωνιστικά κέρδη της Εθνικής Κύπρου

Τα αγωνιστικά κέρδη της Εθνικής Κύπρου

cyprus-bosnia (2)


Με τον αγώνα με τη Βοσνία Ερζεγοβίνη, έκλεισε ο κύκλος των προκριματικών του EURO 2016 για την Εθνική μας ομάδα των Ανδρών.

Στην πορεία των δέκα αγώνων, τα κέρδη που καταγράφονται για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι πολύ περισσότερα από τα αρνητικά.

Σε ένα δύσκολο και αμφίρροπο όμιλο, η Εθνική μας κατάφερε να είναι ανταγωνιστική στο μεγαλύτερο βαθμό, διεκδικώντας με αξιώσεις συμμετοχή στα μπαράζ μέχρι την τελευταία αγωνιστική.

Ήταν μια διοργάνωση στην οποία η Κύπρος κατάφερε να μαζέψει εννέα βαθμούς εκτός έδρας νικώντας τη Βοσνία Ερζεγοβίνη, το Ισραήλ και την Ανδόρα στην έδρα τους, όμως κάνοντας τον τελικό απολογισμό, αυτό που στοίχισε στην ομάδα μας ήταν το γεγονός πως εντός έδρας νίκησε μόνο την Ανδόρα.

Οι αγώνες στο ΓΣΠ με Ισραήλ, Ουαλία, Βέλγιο και Βοσνία Ερζεγοβίνη κρίθηκαν όλοι στο ένα τέρμα διαφορά σε βάρος της Εθνικής μας. Όπως διαμορφώθηκε η τελικά κατάταξη στον όμιλο, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά αν η ομάδα μας είχε κατάφερνε να έχει μεγαλύτερη εντός έδρας βαθμολογική συγκομιδή.

Σημαντικό κέρδος σε αυτή τη διοργάνωση και η αλλαγή νοοτροπίας που έχει προκύψει στις τάξεις της Εθνικής μας με το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήρια, κάτι που αποτέλεσε έναν από τους πρώτους στόχους του Πάμπου Χριστοδούλου όταν αναλάμβανε την Εθνική.

Επίσης, στα προκριματικά του EURO 2016 η Εθνική Ανδρών «μπολιάστηκε» με νέο αίμα. Αρκετοί ποδοσφαιριστές έκαναν ντεμπούτο σε αυτή τη διοργάνωση με το μέσο όρο ηλικίας της ομάδα μας να πέφτει κατά πολύ με αποτέλεσμα, η φράση «Εθνική με παρόν και μέλλον» να μην είναι απλά ένα σύνθημα αλλά γεγονός.

Ποδοσφαιριστές όπως ο Κωνσταντίνος Λαϊφη, ο Ανδρέας Μακρής, ο Γιώργος Οικονομίδης, ο Νικόλας Εγγλέζου, ο Μάριος Στυλιανού, ο Γρηγόρης Κάστανος και ο Γιώργος Κολοκούδιας έκαναν την πρώτη τους συμμετοχή σε επίσημο αγώνα της Εθνικής σε αυτή τη διοργάνωση. Μόνιμα στις κλήσεις της Εθνικής βρίσκεται τους τελευταίους μήνες και ο Κωνσταντίνος Παναγή ενώ κάποιοι άλλοι ποδοσφαιριστές όπως ο Μυτίδης, ο  Πιέρος Σωτηρίου, ο Αρτυματάς και ο Σιέλης έχουν πλέον καθιερωθεί στις κλήσεις του προπονητή.

Όλοι αυτοί οι ποδοσφαιριστές έχουν πλέον πολύ περισσότερες εμπειρίες οι οποίες θα τους βοηθήσουν για στην επόμενη διοργάνωση και μαζί με τους πιο παλιούς, θα είναι σε θέση να αποτελέσουν ακόμη ένα πιο ανταγωνιστικό σύνολο, ικανό να προσπαθήσει να κάνει ακόμη ένα βήμα προς τα εμπρός.

Οι επόμενες επίσημες υποχρεώσεις της Εθνικής Ανδρών αρχίζουν το Σεπτέμβριο του 2016 και αφορούν τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018.

Το πρόγραμμα στη διοργάνωση:

1η αγωνιστική , 6 Σεπτεμβρίου 2016
21:45 Κύπρος – Βέλγιο

2η αγωνιστική, 7 Οκτωβρίου 2016
21:45 Ελλάδα – Κύπρος

3η αγωνιστική, 10 Οκτωβρίου 2016
21:45 Βοσνία – Κύπρος

4η αγωνιστική, 13 Νοεμβρίου 2016
Η Κύπρος έχει ρεπό και έχει καθοριστεί να δώσει εντός έδρας φιλικό αγώνα με τη Ρωσία.

5η αγωνιστική, 25 Μαρτίου 2017
19:00 Κύπρος – Εσθονία

6η αγωνιστική, 9 Ιουνίου 2017
Η Κύπρος έχει ρεπό και έχει καθοριστεί να δώσει εκτός έδρας φιλικό αγώνα με τη Ρωσία.

7η αγωνιστική, 31 Αυγούστου 2017
21:45 Κύπρος – Βοσνία

8η αγωνιστική, 3 Σεπτεμβρίου 2017
19:00 Εσθονία – Κύπρος

9η αγωνιστική, 7 Οκτωβρίου 2017
21:45 Κύπρος – Ελλάδα

10η αγωνιστική, 10 Οκτωβρίου 2017
21:45 Βέλγιο – Κύπρος