Home ΚΥΠΡΟΣ Διεθνές τουρνουά U16 στην Κύπρο τον Απρίλιο

Διεθνές τουρνουά U16 στην Κύπρο τον Απρίλιο

ethnikiU15-Iakovou3


Μέσα στον ερχόμενο Απρίλιο η Εθνική μας με ποδοσφαιριστές ηλικίας κάτω των 16 χρόνων θα λάβει μέρος σε διεθνές τουρνουά που θα διοργανωθεί στην Κύπρο. Συγκεκριμένα μεταξύ 13 – 18 Απριλίου 2016 θα φιλοξενήσουμε το UEFA Development Tournament και εκτός από την Κύπρο θα λάβουν μέρος Γιβραλτάρ, Αρμενία και Ουαλία και κάθε ομάδα θα δώσει τρεις αγώνες.

Η UEFA κάθε χρόνο διοργανώνει διάφορα τουρνουά που αφορούν την ανάπτυξη της βάσης και μας ανατέθηκε η διοργάνωση ομίλου στην Κύπρο. Πέρσι αντίστοιχα τουρνουά είχαν διοργανωθεί στην Αγία Νάπα για τις ηλικίες κάτω των 14 και κάτω των 15 αντίστοιχα.

Ενόψει των νέων μας υποχρεώσεων κάθε διεθνής φιλικός αγώνας θα έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία και μέσα από τη συμμετοχή στο συγκεκριμένο τουρνουά ασφαλώς θα καταλήξει και η τεχνική ηγεσία σε χρήσιμα συμπεράσματα για την τελική συγκρότηση της ομάδας.

Οι ποδοσφαιριστές που θα στελεχώσουν την νέα Εθνική Παίδων U-17 θα προέρχονται βασικά από τις τάξεις της Εθνικής Παίδων U-15, αφού ελάχιστοι ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν στην αποστολή της Λευκορωσίας (για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-17) έχουν δικαίωμα να συνεχίσουν και στην επόμενη διοργάνωσης.

Η Κύπρος όπως είναι γνωστό κληρώθηκε στον 11ο όμιλο τα επόμενης προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων U-17 και θα αντιμετωπίσει τη Λευκορωσία, το Βέλγιο και το Γιβραλτάρ. Με τη Λευκορωσία βρεθήκαμε ξανά αντιμέτωποι και στη διοργάνωση που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Όλοι οι αγώνες θα γίνουν στην Κύπρο στις 26, 28 και 31 Οκτωβρίου 2016 και από κάθε όμιλο της προκριματικής φάσης θα προκριθούν οι δύο πρώτες ομάδες και οι πέντε καλύτερες τρίτες από όλους τους ομίλους.

Στην προκριματική φάση συμμετέχουν 52 χώρες που χωρίστηκαν σε 13 ομίλους των τεσσάρων ομάδων. Η τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων U-17 θα γίνει στην Κροατία, που προκρίνεται χωρίς συμμετοχή σε προκριματικές φάσεις.

Μέχρι τις επόμενες επίσημες υποχρεώσεις θα μεσολαβήσει βέβαια και νέος κύκλος από διεθνείς φιλικούς αγώνες, όμως το ξεκίνημα του Απριλίου θα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους σχεδιασμούς της τεχνικής ηγεσίας.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Η Κύπρος βρίσκεται στην 40η θέση της Ευρωπαϊκής κατάταξης με 2.667 βαθμούς. Από τις ομάδες του ομίλου μας την πιο ψηλή θέση κατέχει το Βέλγιο. Συγκεκριμένα βρίσκεται στην 15η θέση με 6.833 βαθμούς, η Λευκορωσία στην 25η θέση με 4.967 βαθμούς και το Γιβραλτάρ στην 50η θέση με 0.333 βαθμούς.