Home ΚΥΠΡΟΣ Το δελτίο Τύπου της αστυνομίας για τα επεισόδια

Το δελτίο Τύπου της αστυνομίας για τα επεισόδια

police-tsireio


Δελτίο Τύπου για τα χθεσινά επεισόδια που έγιναν στον τελικό Κυπέλλου εξέδωσε η αστυνομία. Αναλυτικά:

Επεισόδια σημειώθηκαν χθες κατά τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλου, που διεξήχθη στο Τσίρειο Στάδιο, μεταξύ των ομάδων ΑΠΟΛΛΩΝ και ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Λίγο πριν από τη λήξη του αγώνα, οπαδοί της ομάδας του ΑΠΟΛΛΩΝΑ, εισήλθαν εντός του αγωνιστικού χώρου. Μερίδα οπαδών κινήθηκαν προς την ανατολική κερκίδα όπου βρίσκονταν οι οπαδοί της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και τους έριξαν διάφορα αντικείμενα, όπως φωτοβολίδες και κροτίδες.

Οπαδοί της ΟΜΟΝΟΙΑΣ εισήλθαν με τη σειρά τους στο γήπεδο και ανταπέδωσαν τη ρίψη αντικειμένων με αποτέλεσμα να προκληθούν επεισόδια μεταξύ τους.

Μέλη των αντιοχλαγωγικών ομάδων της Αστυνομίας επενέβησαν και αποκατέστησαν την τάξη. Δύο νεαρά πρόσωπα, ηλικίας 22 και 15 ετών συνελήφθησαν για τα αυτόφωρα αδικήματα της οχλαγωγίας, της παράνομης εισόδου και της ρίψης αντικειμένων.

Ο 22χρονος λόγω τραύματος στο κεφάλι μεταφέρθηκε στο τμήμα πρώτων βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, όπου διαπιστώθηκε, ότι φέρει θλαστικό τραύμα στο κεφάλι και κρατήθηκε για περαιτέρω νοσηλεία. Ο 15χρονος κατηγορήθηκε γραπτώς στην παρουσία του κηδεμόνα του και αφέθηκε ελεύθερος.

Από τα επεισόδια προκλήθηκαν ζημιές στις εγκαταστάσεις του σταδίου, καθώς επίσης και στον τεχνικό εξοπλισμό της εταιρίας που είχε την ευθύνη τηλεοπτικής μετάδοσης του αγώνα.
Το ΤΑΕ Λεμεσού και ο Αστυνομικός Σταθμός Αγίου Ιωάννη συνεχίζουν τις εξετάσεις.

Νωρίτερα είχαν σημειωθεί επεισόδια στο fan club της Θύρας 9, όπου έγινε μια σύλληψη:

Γύρω στις 2μ.μ. σήμερα, ομάδα οπαδών της ΟΜΟΝΟΙΑΣ τα οποία βρίσκονταν συγκεντρωμένα στο οίκημα οπαδών της ομάδας τους στην Παλλουριώτισα, έθεσαν φωτιά σε σωρό ελαστικών που είχαν μεταφέρει στο μέρος.

Στη σκηνή κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς και δύο αντιοχλαγωγικές ομάδες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας και μία αντιοχλαγωγική ομάδα της ΜΜΑΔ.

Στην προσπάθεια των μελών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να κατασβήσουν τη φωτιά, γύρω στα 400 και πλέον άτομα προσπάθησαν να παρεμποδίσουν τη κατάσβεση και επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών με πέτρες, ξύλα, γυάλινα μπουκάλια, φωτοβολίδες και άλλα επιθετικά αντικείμενα. Μισή περίπου ώρα αργότερα, η κατάσταση τέθηκε υπό έλεγχο.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν πέντε μέλη της Αστυνομίας τα οποία μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και τους δόθηκε εξιτήριο. Παράλληλα συνελήφθη ένα πρόσωπο ηλικίας 30 χρόνων, το οποίο τέθηκε υπό κράτηση.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές σε αστυνομικό όχημα ενώ ζημιές προκλήθηκαν και σε άγνωστο αριθμό αυτοκινήτων που βρίσκονταν σταθμευμένα στην περιοχή καθώς και σε παράθυρα παρακείμενης πολυκατοικίας.
Το ΤΑΕ Λευκωσίας συνεχίζει τις εξετάσεις.