Home ΛΙΜΠΕΡΟ Λίμπερο: Ήρθε η ώρα για τα (επι)θετικά στοιχεία

Λίμπερο: Ήρθε η ώρα για τα (επι)θετικά στοιχεία

Γράφει ο Λίμπερο
Τις προηγούμενες ημέρες ασχολήθηκα κυρίως με τα αρνητικά σημάδια της πρεμιέρας. Όλα αυτά περιστράφηκαν γύρω από την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας και την αμυντική της γραμμή. Σήμερα, παραμονή της 2ης αγωνιστικής θέλω να μιλήσω για κάποια από τα …θετικά στοιχεία και να δούμε μαζί την αισιόδοξη πλευρά των πραγμάτων.


Το εύκολο γκολ
Ας ξεκινήσουμε με τον Ματ Νταρμπισάιαρ που ήρθε και έδεσε με την διαχρονική φιλοσοφία του Σωματείου για επιθετικό παιχνίδι. Επιβεβαιώνει με την μέχρι στιγμής παρουσία του πως έχει το εύκολο γκολ, βρίσκεται συνεχώς κοντά στις φάσεις και μπορεί να σκοράρει τόσο με το κεφάλι, όσο και με σουτ με την ίδια ευκολία.

Στο παιχνίδι της πρεμιέρας, κέρδισε το πέναλτι κάνοντας κίνηση πίσω από την άμυνα του Ερμή, και το μετουσίωσε ο ίδιος σε γκολ. Στην επανάληψη πέτυχε γκολ με κεφαλιά, όμως ήταν σε θέση οφσάιντ και σωστά είδε να ακυρώνεται το γκολ του. Σε γενικές γραμμές ο Άγγλος δείχνει ζεστός και έτοιμος να ματώσει τα αντίπαλα δίκτυα αν τροφοδοτηθεί σωστά και ευχή όλων  μας προφανώς να το πετύχει.

Τα φτερά που σκοράρουν
Για τον Δημήτρη Χριστοφή γνωρίζει και ο τελευταίος ποδοσφαιρόφιλος στην Κύπρο την αξία του και τι μπορεί να προσφέρει στην ομάδα όταν βρεθεί στο 100% της ετοιμότητας αλλά και της ψυχολογίας του. Είναι ένας ταχύτατος εξτρέμ που έχει συχνή επαφή με τα δίκτυα. Το ασύλληπτο του ευθύβολο σουτ, αποτελεί τρόμο για κάθε αντίπαλο τερματοφύλακα και αλίμονο σε όποιον αμυντικό θα βρεθεί μπροστά του, όταν ο «Τζίμης» πάρει τα πάνω του.

Ο παίχτης που μας συστήθηκε φέτος όμως είναι ο Αμίρ Αγκάγιεφ. Ο Νίκος Νταμπίζας φαίνεται πως πέτυχε διάνα στην επιλογή του Ισραηλινού, ο οποίος κινείται σωστά στο επιθετικό μισό του γηπέδου και κάτι μου λέει πως έχει το εύκολο γκολ, περισσότερο και από επιθετικούς. Αν μη τι άλλο, αυτό μας έδειξε με τα τελειώματα του μέχρι στιγμής, καθώς παρουσιάζεται ως ψυχρός εκτελεστής μπροστά στο αντίπαλο τέρμα.

Αμυντικά βέβαια, όπως και ο Χριστοφή χρειάζεται να λειτουργήσουν καλύτερα και να ξεκινήσουν να κλείνουν περισσότερους χώρους από μπροστά, μιας και στο σύγχρονο ποδόσφαιρο η αμυντική λειτουργία ξεκινάει από τους επιθετικούς όμως αφού μιλήσαμε για τα πλεονεκτήματα της ομάδας, το εύκολο γκολ είναι σίγουρα κάτι που αξίζει να σχολιάσουμε.

Η ποιότητα των μεταβιβάσεων
Η ΟΜΟΝΟΙΑ σε σχέση με το περσινό ρόστερ καλείται να διαχειριστεί την απώλεια ενός τεράστιου ποδοσφαιριστή και ενός ιδανικού μπαλαδόρου, του Νούνο Ασίς. Τη θέση του αναλαμβάνει να καλύψει άλλος ένας λάτρης του «έντεχνου» ποδοσφαίρου ο οποίος διαθέτει αναμφίβολα την ποιότητα για να το κάνει. Ο λόγος για τον Σίλβα Κλέιτον ο οποίος έχει πέραν από τα επιτελικά του χαρίσματα και το δυνατό σουτ που πιθανών να αποφέρει πολλά γκολ.

Από κει και πέρα ο Τουρέ ο οποίος κερδίζει τις εντυπώσεις, παρουσιάζεται ως πηγή παραγωγής φάσεων με τις μεταβιβάσεις του, ενώ στον άξονα ας μην ξεχάσουμε την ικανότητα του Ρενάτο Μαργκάσα. Δεν είναι λίγες φορές που ο εκ των πλέον αγαπητών της κερκίδας, πήρε ρόλο «δεκαριού» στην εξέλιξη ενός αγώνα και έδειξε πως μπορεί και αυτός να δημιουργήσει φάσεις.

Το μήνυμα της ημέρας:
Δεν χρειάζεται να εκμηδενίσουμε τα πάντα. Ασφαλώς και η αμυντική λειτουργία της ομάδας μας στα ευρωπαϊκά και την πρεμιέρα δεν ήταν αυτή που περιμέναμε και σίγουρα μας προβληματίζει πολύ έντονα, όμως με δεδομένο (όπως έγραψα και σε προηγούμενο άρθρο) πως η τετράδα της αμυντικής γραμμής θα αλλάξει πλήρως στην πορεία, καλό είναι να περιμένουμε λίγο ακόμη πριν βγάλουμε τελικά συμπεράσματα.

ΥΓ: Ας μην παρερμηνευτεί τίποτα από τα παραπάνω. Η στήλη κάνει συνεχώς κριτική για τις αδυναμίες μας σε όλα τα επίπεδα, δεν ωραιοποιεί την κατάσταση. Καλό είναι όμως να βλέπουμε και τα θετικά με τον ίδιο τρόπο που κοιτάμε τα αρνητικά.