Home ΛΙΜΠΕΡΟ Λίμπερο: Να εμπεδωθεί στο μυαλό όλων η απαίτηση μας

Λίμπερο: Να εμπεδωθεί στο μυαλό όλων η απαίτηση μας

Γράφει ο Λίμπερο
Ήταν αναμενόμενο το ξέσπασμα όλων μετά το ντροπιαστικό αποτέλεσμα κόντρα στην νεοφώτιστη Αναγέννηση. Ακόμη και οι λιγότερο εκδηλωτικοί, ξεσπάθωσαν βλέποντας την ΟΜΟΝΟΙΑ να σέρνεται στο γήπεδο και προσωπικά δεν μπορώ να τους αδικήσω. Άλλωστε το ίδιο έκανα και εγώ και ο μόνος λόγος ήταν η εμφάνιση. Άλλο να χάσω βαθμούς, άλλο να μην βλέπομαι! Ξεκάθαρο, πάμε παρακάτω…


Η άποψη μου παραμένει η ίδια
Από την αρχή της προετοιμασίας λέω συχνά για στήριξη στο νέο μοντέλο λειτουργίας και δεν το παίρνω πίσω. Προφανώς  για να το επαναλαμβάνω μέσα από τη στήλη μου, το φώναζα και προηγουμένως και ακόμη θεωρώ πως φέτος έγιναν πολλά βήματα προς την σωστή κατεύθυνση. Μερικά από αυτά τα έχω αναφέρει.

Υπομονή αλλά και όρια
Από την πλευρά της η Διοίκηση αλλά και η Τεχνική Ηγεσία, ζήτησαν από τον κόσμο υπομονή. Ως ένα σημείο κατανοητό, οι μεγάλες αλλαγές χρειάζονται χρόνο. Κάπου όμως μπαίνουν όρια, όπως για παράδειγμα κόντρα σε νεοφώτιστους αντιπάλους και σε αυτό δεν σηκώνω κουβέντα. Δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά για να καθαρίζεις αυτά τα παιχνίδια και όσο μερικοί συγχωρούν τέτοιες απώλειες, άλλο τόσο οι απαιτήσεις μας θα λιγοστεύουν.

Βραχυπρόθεσμα και Μακροπρόθεσμα
Κάποια σημεία ναι χρειάζονται υπομονή και μεγάλη στήριξη, κάποια άλλα όχι! Να κάνουμε υπομονή για 4-5 χρόνια αν χρειαστεί για να βγάλει παικταράδες η Ακαδημία ναι. Να δώσουμε χρόνο στο μοντέλο του Τεχνικού Διευθυντή που δεν μπορεί να τα διορθώσει όλα από την πρώτη χρονιά, ναι. Να στηρίξουμε τις καλές προθέσεις του προέδρου να ακούσει τις διαφωνίες του κόσμου και των οργανωμένων ναι. Αλλά υπομονή για να κάνουμε τα αυτονόητα στο γήπεδο και να καθαρίζουμε αντιπάλους όπως η Αναγέννηση ΟΧΙ. Τέτοια υπομονή δεν έχουμε να δώσουμε.

Όχι στην κοροϊδία
Δεν νοείται η ομάδα να έχει τέτοια αξιοθαύμαστη στήριξη από τον κόσμο (παρά τις αμέτρητες πίκρες) και να παρουσιάζεται με αυτό τον τρόπο στο γήπεδο. Είναι κοροϊδία δεν το καταλαβαίνετε; Είναι αδιανόητο να μην γνωρίζουν οι παίκτες πόσο καταστροφικό θα ήταν για αυτούς αν έχαναν βαθμούς από την Δερύνεια. Δεν χρειάζεται ούτε χρόνος, ούτε χρήματα για να εμπεδωθεί στο μυαλό όλων η απαίτηση μας για επιστροφή στους τίτλους. Η απαίτηση μας να γνωρίζουν που βρίσκονται και για ποιους αγωνίζονται. Το μόνο που χρειάζεται είναι κάποιοι να βρουν τον τρόπο και να έχουν την ικανότητα να μεταβιβάσουν αυτές μας τις απαιτήσεις. Αν όχι ας ζητήσουν βοήθεια και να αναλάβουν άλλοι την ευθύνη.

ΥΓ: Η ίδια η διοίκηση ψάχνει τρόπους να «αγοράσει» χρόνο και εμπιστοσύνη από τον κόσμο. Ε λοιπόν τέτοιες ευκαιρίες όπως το 5×5 στην έναρξη του πρωταθλήματος, σπάνια έρχονται, γιατί τις πετάτε στα σκουπίδια;
ΥΓ2: Δεν είναι δυνατόν κάποιοι να τα περιμένουν όλα από την ΘΥΡΑ 9, τη στιγμή που οι ίδιοι ποτέ δεν έκαναν αίτηση να γραφτούν μέλη για να μετρά η άποψη τους.