Home ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Αυστηρές ποινές και από την FIFA για τον ρατσισμό

Αυστηρές ποινές και από την FIFA για τον ρατσισμό


Η FIFA έκανε πράξη την αυστηροποίηση των ποινών σε ομάδες και φυσικά πρόσωπα σε περιπτώσεις ρατσιστικών φαινομένων στα γήπεδα. Συγκεκριμένα, το συνέδριο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας FIFA ενέκρινε σχεδόν ομόφωνα (204 ψήφοι υπέρ, μία ψήφος κατά) την εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής για να γίνει πιο αυστηρό το πειθαρχικό πλαίσιο αντιμετώπισης ρατσιστικών «επιθέσεων» στο χώρο του ποδοσφαίρου, μετά και τα τελευταία γεγονότα στην Ιταλία. Να θυμίσουμε ότι σε παρόμοια κίνηση είχε προβεί πριν από μερικές μέρες και η UEFA.

Στο εξής οι ομάδες που θα κρίνονται ένοχες θα τιμωρούνται με ποινή αφαίρεσης βαθμών, υποβιβασμού ή αποκλεισμού από διοργανώσεις. Η ελάχιστη ποινή για τους ποδοσφαιριστές και τα υπόλοιπα φυσικά πρόσωπα αυξάνεται σε πέντε αγώνες. Επιπλέον, εισάγεται ο θεσμός του παρατηρητή αγώνα ειδικά για θέματα ρατσισμού και διακρίσεων, ενώ καθιερώνεται τηλεφωνική γραμμή, στην οποία παίκτες αλλά και φίλαθλοι θα μπορούν να καταγγέλουν περιστατικά ρατσιστικής συμπεριφοράς που πέφτουν στην αντίληψή τους.

«Υπήρξαν κάποια αηδιαστικά περιστατικά φέτος, τα οποία έριξαν βαριά σκιά στο ποδόσφαιρο. Μιλώ για την πολιτική του μίσους, την απολίτιστη, ανήθικη και καταστροφική δύναμη που όλοι απεχθανόμαστε. Μπορούμε να στείλουμε ένα “ηχηρό” μήνυμα στους ρατσιστές ότι ο χρόνος τελείωσε», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ.

Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να εκφράσει τη μεγάλη έκπληξή του για την ύπαρξη της αρνητικής ψήφου. Την απέδωσε σε λανθασμένο χειρισμό του ηλεκτρονικού συστήματος ψηφοφορίας!

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr