Home ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Πώς επιτυγχάνεται η ενότητα;

Πώς επιτυγχάνεται η ενότητα;

img_1533


Να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας, η χθεσινή εκλογική συνέλευση δεν χαροποίησε όλο το κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Αντιθέτως έδωσε συνέχεια στις ανησυχίες του κόσμου για την πολυπόθητη ενότητα που χρειάζεται η ομάδα μας αυτές τις δύσκολες στιγμές στην ιστορία της.

Για τον ένα ή τον άλλο λόγο αυτή η ενότητα δεν επιτεύχθηκε χθες με το άκουσμα του αποτελέσματος των εκλογών, ωστόσο η επόμενη μέρα για την ΟΜΟΝΟΙΑ εγκυμονεί κινδύνους σε περίπτωση που η κατάσταση ξεφύγει από τον έλεγχο. Τι πρέπει να γίνει λοιπόν για να επιτευχθεί η ενότητα που ζητάει το Σωματείο και να μπουν στην άκρη οι διαφωνίες; Τι είναι αυτό που θα δώσει την ελπίδα στο κόσμο που εναντιώθηκε με την χθεσινή απόφαση των μελών να εκλέξουν τους 15 του συνδυασμού των πρώην προέδρων;

Την απάντηση δεν μπορούμε να την δώσουμε εμείς, ωστόσο θα επιχειρήσουμε να καταγράψουμε εδώ μερικές σημαντικές κινήσεις που θα βοηθήσουν σε αυτή τη προσπάθεια:

1) Μέλη
Η ΟΜΟΝΟΙΑ παλεύει να βρει ενότητα, τα μέλη αυτή τη στιγμή ανέρχονται στα 1437. Όπως γνωρίζουμε από πρώτο χέρι αυτή τη στιγμή εκκρεμούν άλλες 190 αιτήσεις τουλάχιστον οι οποίες μπορούν να δώσουν αίσθημα ομόνοιας σε περίπτωση που εγκριθούν άμεσα από το νέο διοικητικό συμβούλιο

2) Συνάντηση με οργανωμένους
Θα ήταν υποτιμητικό προς την νοημοσύνη μας αν λέγαμε πως δεν υπάρχει εκ των προτέρων εχθρικό κλίμα ανάμεσα στην νέα διοίκηση και τους οργανωμένους οπαδούς της ΘΥΡΑΣ 9. Μια συνάντηση το συντομότερο δυνατόν με αντιπροσωπία της ΘΥΡΑΣ 9 θα δώσει στον κόσμο την εντύπωση πως το νέο συμβούλιο θα παλέψει για την ενότητα και θα αφήσει ανεπιστρεπτί πίσω την αιχμηρή δήλωση του Στέλιου Μυλωνά για προσπάθεια να κτυπήσουν τις οργανωμένες μάζες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Κάτι αντίστοιχο που είχε πει και στο παρελθόν ο κύριος Δώρος Σεραφείμ. Μια συνάντηση δεν θα λύσει την κόντρα, απλά θα βάλει νερό στο κρασί των δύο πλευρών.

3) Πρόσληψη υπηρεσιακών
Στις ομιλίες και τις ανοικτές συγκεντρώσεις της ομάδας εναλλακτικής πρότασης παρουσιάστηκαν αρκετοί τρόποι με τους οποίους η ΟΜΟΝΟΙΑ μπορεί να εκσυγχρονιστεί και να λειτουργήσει πιο επαγγελματικά. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως τα πλάνα αυτά που είδε ο κόσμος όλες αυτές τις ημέρες, η προηγούμενη διοίκηση είχε την τύχη να τα δει αρκετό καιρό πριν, με την τοποθέτηση της πως όλα αυτά τα δοκιμάσαμε αλλά δεν πετυχαίνουν. Κύριοι βάλτε την ΟΜΟΝΟΙΑ πάνω από τις προσωπικές φιλοδοξίες και δείτε τι μπορείτε να πάρετε από τις ιδέες του κόσμου. Πόσο μάλλον από ΟΜΟΝΟΙΑτες τεχνοκράτες που δούλευαν για μήνες τα πλάνα που μας παρουσίασαν. Καλούμε το νέο Δ.Σ να έρθει σε επικοινωνία με τα άτομα της ομάδας εναλλακτικής πρότασης και να δώσει σε μερικούς από αυτούς δουλειά στο Σωματείο. Έτσι θα κερδηθεί και εδώ μια μεγάλη μάχη για την ενότητα.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο