Home ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ «Υπερβολική η αντίδραση του Σαμουέλ Ετό’ο»

«Υπερβολική η αντίδραση του Σαμουέλ Ετό’ο»

notoracism


Ο ένας πήγε να πει ότι ο Ποτέ προκάλεσε, ο άλλος μας είπε ότι κακώς αντέδρασε ο ποδοσφαιριστής και γενικά οι περισσότεροι αθλητικογράφοι της χώρας μας δεν έχουν το θάρρος να μιλήσουν ή να γράψουν το οτιδήποτε παίρνοντας καθαρά θέση στο θέμα. Το να προβάλεις δηλώσεις από τη μια και την άλλη πλευρά ή απλώς να γράφεις απλώς για το γεγονός είναι διαφορετικό από το να πάρεις θέση και να πεις τα πράγματα με το όνομα τους.

Στη χθεσινή μετάδοση πάνω κάτω είπαν ότι δεν έπρεπε να αντιδράσει ο Μίκαελ Ποτέ στη ρατσιστική επίθεση, κάτι τέτοιο μάλλον θα έλεγαν και στην αντίδραση πιο κάτω του Σαμουέλ Ετό’ο. Ο Καμερουνέζος το 2006 όταν αγωνιζόταν στη Μπαρτσελόνα ήταν αποδέκτης ρατσιστικής συμπεριφοράς και επειδή δεν το ανεχόταν άρχισε να φεύγει από τον αγωνιστικό χώρο και όλοι, συμπαίκτες, αντίπαλοι, διαιτητής έτρεξαν από πίσω του να τον μεταπείσουν. Δηλαδή, πείτε μας, εάν εσείς ήσασταν στη μετάδοση αυτής της αναμέτρηση τι θα λέγατε, ότι ο ποδοσφαιριστής είναι υπερβολικός και κακώς αντιδράει;;;

Υπερβολικό για αυτούς είναι να αντιδράς όταν δέχεσαι τέτοια επίθεση, Μπράβο!!! Εντάξει όμως να πούμε, εσείς έπρεπε να πείτε κάτι εκείνη τη στιγμή αφού ήσασταν σε απευθείας μετάδοση, οι υπόλοιποι που είστε σήμερα να γράψετε και να πείτε τα γεγονότα όπως έχουν και να πάρετε θέση ενάντια στο ρατσισμό; Κάντε και καμία έρευνα παραθέστε στοιχεία από παλαιότερα περιστατικά στην Κύπρο, ή αυτό δεν σας  συμφέρει αφού όλες οι ρατσιστικές επιθέσεις προέρχονται από αυτή τη ΜΕΡΙΔΑ, ναι αυτή τη λιγοστή.

Το βίντεο με τη ρατσιστική επίθεση των οπαδών της Σαραγόσα στον (τότε) ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα, Σαμουέλ Ετό’ο, σε αγώνα του Ισπανικού Πρωταθλήματος το 2006: