Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Γνωρίστε τον Μάρκο: “τρεις εγχειρήσεις μετά γύρισα πιο δυνατός!”

Γνωρίστε τον Μάρκο: “τρεις εγχειρήσεις μετά γύρισα πιο δυνατός!”

ns014090a


Η τεράστια επιτυχία του Πράσινου Ακρωτηρίου να προκριθεί στο Κόπα Άφρικα, δεν έκανε τους ποδοσφαιριστές της πιο δημοφιλείς μόνο στην χώρα τους αλλά και στην Πορτογαλία, λόγω των σχέσεων των δυο χωρών. Πορτογαλική ιστοσελίδα, δίνει την ευκαιρία σε ποδοσφαιριστές από την Πορτογαλία και το Πράσινο Ακρωτήρι, να γράψουν τις εμπειρίες τους από το εξωτερικό και σήμερα ήταν η σειρά του Μάρκο Σοάρες!

Ο ποδοσφαιριστής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, μίλησε τόσο για την ομάδα μας, όσο και για την εθνική του. Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι όμως, είναι το σχετικό με τον σοβαρό τραυματισμό που είχε. Θυμίζουμε ότι πρόσφατα είχε δηλώσει πως “στην ΟΜΟΝΟΙΑ ανεβαίνω και σιγά σιγά θα δείτε τον παλιό καλό Μάρκο”. Διαβάστε την αυτο-παρουσίαση του Μάρκο!

“Με λένε Μάρκο Πάουλο Σίλβα Σοάρες, όμως ο ποδοσφαιρικός κόσμος με ξέρει ως Μάρκο Σοάρες. Αυτή τη στιγμή είμαι ποδοσφαιριστής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Λευκωσίας στην Κύπρο.

Έχω γεννηθεί στη Σετουμπάλ και αγωνίστηκα σε τρεις ακαδημίες: της Σετουμπάλ, της Σπόρτιγκ και της Μπαρεϊρένσε. Στην τελευταία έγινα επαγγελματίας και αγωνίστηκα για τρεις συνεχόμενες χρονιές. Πήρα την πρώτη μου μεταγραφή στη Λεϊρία, μια ομάδα που έμελλε να μείνω για 6 χρόνια. Την πρώτη σαιζόν φυσικά, αγωνίστηκα σαν δανεικός για 6 μήνες στην Ολανένσε και τη δεύτερη βγήκα για πρώτη φορά εκτός συνόρων παίζοντας για 6 μήνες στη Παντούρι Ρουμανίας.

Πήγα πίσω στην Λεϊρία αποφασισμένος να πετύχω. Πήγαινα πολύ καλά, αλλά στα μέσα της τέταρτης χρονιάς είχα ένα πολύ σοβαρό τραυματισμό που με κράτησε εκτός γηπέδων για 14 μήνες. Έφτασα πολύ κοντά στο να σταματήσω το ποδόσφαιρο. Μετά από τρεις εγχειρήσεις όμως, Δόξα το Θεό πείσμωσα πάλεψα και επέστρεψα σε αυτό που ονειρευόμουν να κάνω από μικρό παιδί.

Αυτή τη στιγμή είμαι στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Όνειρο μας στην αρχή της χρονιάς ήταν οι ομίλοι του Γιουρόπα Λιγκ, δυστυχώς όμως αποκλειστήκαμε στη διαδικασία των πέναλτι από τον Ερυθρό Αστέρα. Στην αρχή της χρονιάς πάντως κερδίσαμε 5-3 την ΑΕΛ και κατακτήσαμε το Σούπερ Καπ. Απολαμβάνω να παίζω και να βρίσκομαι στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Η προσαρμογή ήταν για μένα εύκολη και σε αυτό βοήθησε και το γεγονός ότι έχουμε πολλούς πορτογαλόφωνους στην ομάδα.

Η χρονιά μου φέτος σημαδεύτηκε από μια πολύ μεγάλη επιτυχία. Ήμουν βασικό στέλεχος της Εθνικής Πράσινου Ακρωτηρίου, που πανηγύρισε την ιστορική πρόκριση στο Κόπα Άφρικα. Είμαι πολύ περήφανος που έλαβα μέρος σε αυτή τη τεράστια επιτυχία. “

 

Αυτά λοιπόν από το Μάρκο Σοάρες, που διαφημίζει με τον καλύτερο τρόπο την ομάδα μας στη Πορτογαλία! Μακάρι να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις και να μας κάνει περήφανους και στο Κόπα Άφρικα! Συνέχισε έτσι Μάρκο!