Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ανώμαλη προσγείωση στην πραγματικότητα

Ανώμαλη προσγείωση στην πραγματικότητα

img_8025


Και στο -10 γνωρίζαμε ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, ότι χρειαζόμαστε αρκετές συγκυρίες για να ξαναμπούμε στο παιχνίδι της διεκδίκησης. Το γεγονός όμως ότι με το Σαβέφσκι παίζαμε το πιο ωραίο ποδόσφαιρο, μας βοηθούσε να παραγνωρίζουμε τη μεγάλη βαθμολογική διαφορά και να πιστεύουμε ότι στο τέλος μπορεί και να τα καταφέρουμε. Έκρυβε κάποια προβλήματα που ήταν πάντα εκεί, αφού υπερθεμάτιζε τα πλεονεκτήματα.

Η χθεσινή εμφάνιση όμως και η απώλεια βαθμών από την Δόξα που ήταν με 10 παίκτες, ήρθε να μας υπενθυμίσει πως η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι μια ομάδα που άλλαξε 12-13 παίκτες το καλοκαίρι, πρόεδρο το Σεπτέμβριο, προπονητή τον Οκτώβρη και έχασε και ένα παίκτη μεσοβδόμαδα, ενώ έχει και οικονομικά προβλήματα. Το μεγάλο θαύμα δεν θα ήταν να φτάσουμε τους αντιπάλους μας βαθμολογικά, το μεγάλο θαύμα θα ήταν να μείνει η ομάδα ανεπηρέαστη από όλα.

Προσγείωση στην πραγματικότητα λοιπόν. Ποια είναι αυτή; Πρώτα από όλα ότι βρισκόμαστε στο -12 και ρεαλιστικός στόχος είναι πλέον η τετράδα. Με δεδομένο ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ από το 60′ και μετά δεν τερμάτισε ποτέ κάτω από την 4η θέση, ας το βάλουν όλοι στο μυαλό τους πως είναι σοβαρός στόχος και δεν θα ανεχθούμε να διασυρθεί το όνομα της ομάδας. Αν στην προσπάθεια για τετράδα έρθει και κανένα θαύμα, καλοδεχούμενο, δύσκολο το βλέπουμε όμως.

Δεύτερο δεδομένο πραγματικότητας: ο Σαβέφσκι είναι ένας εξαιρετικός προπονητής και εξαιρετικός ψυχολόγος. Το πόσο βελτιωμένη ήταν η  εικόνα μέχρι χθες, δεν χρειάζεται κανένα ο ΛΑΟΣ να του το πει, το αναγνώριζε και ο ίδιος. Ο Σαβέφσκι όμως δεν είναι ο Χουντίνι και δεν μπορεί να κάνει το οικοδόμημα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ σε ένα μήνα υγιέστατο. Θα το παλέψει ο Τόνι, μπορεί και στο τέλος να το καταφέρει. Δύσκολα όμως μια ομάδα με τόσα προβλήματα όσα αναφέραμε μπορεί να βρει αγωνιστική σταθερότητα.

Αυτή είναι η πραγματικότητα λοιπόν. Ότι από την 8η αγωνιστική στόχος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι “να το παλέψει και όπου βγει”. Η φετεινή ΟΜΟΝΟΙΑ είναι καταδικασμένη να πολεμήσει κόντρα στα εγκλήματα των τελευταίων τεσσάρων χρόνων (κάποιοι πήδηξαν από το πλοίο, ελπίζουμε να μην την γλιτώσουν τόσο εύκολα), αλλά και σε κάποια εγκλήματα του καλοκαιριού. Βγάζουν μάτι κάποια πράγματα…