Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Νιάου μια γατούλα

Νιάου μια γατούλα

sak_7582


Πάτησε την ΑΕΛ η ΟΜΟΝΟΙΑ και της έδειξε πως ακόμα η μια είναι βασίλισσα και η άλλη περιστασιακά μεγάλη ομάδα και ενίοτε στη β’ εθνική. Πολύ καλή η ομάδα του Σαβέφσκι, έφτιαξε για άλλη μια βδομάδα πολλές ευκαιρίες και τελικά πήρε το τρίποντο με σκόρερ τους Χριστοφή και Φρέντι.

Α’ ημίχρονο

Πλήρης επιβολή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ σε αυτό το διάστημα. Οι φάσεις άρχισαν μόλις στο 3 με το σουτ του Ασσίς από το ύψος της περιοχής να κοντράρει. Στο 15′ διπλή μεγάλη ευκαιρία με το Σκέμπρι. Ο Τζίμης έκανε κούρσα και έδωσε στον Μαλτέζο που νικήθηκε δυο φορές σε τετ α τετ από το Ντεγκρά. Ένα λεπτό αργότερα, ο Αντρέ Άλβες έδωσε όμορφη πάσα στο Χριστοφή που σούταρε δυνατά, για να αποκρούσει όμως και πάλι ο Ντεγκρά. Στο 36′ η ΟΜΟΝΟΙΑ ξεδιπλώνεται όμορφα μπροστά, το τελικό σουτ του Ζοάο όμως πάει ψηλά άουτ. Στο 39′, ο Αντρέ Άλβες ελίσσεται όμορφα στην περιοχή, το σουτ του όμως φεύγει πλάγια από το κάθετο δοκάρι. Τελικά το γκολ ήρθε στο 42, όταν ο Σκέμπρι έδωσε στον Αντρέ Άλβες, ο Βραζιλιάνος έσπασε τη μπάλα στο Ζοάο που σούταρε. Ο Ντεγκρά έκανε νέα μεγάλη απόκρουση, στο ριμπάουντ όμως ο Τζίμης δεν λάθεψε και 1-0! Απόλυτα δίκαιο το προβάδισμα, που θα μπορούσε μάλιστα να ήταν μεγαλύτερο.

 

Β’ ημίχρονο

Διαφορετική εικόνα όσον αφορά την  κατοχή, οι φάσεις όμως και πάλι για την ΟΜΟΝΟΙΑ. Μετά από 1-2 σουτ της ΑΕΛ που δεν βρήκαν στόχο, στο 55′ ο Αντρέ Άλβες έκλεψε τη μπάλα μπήκε υπέροχα στη περιοχή, πλάσαρε όμως πάνω στον Ντεγκρά. Ένα λεπτό αργότερα ο Άλβες ήταν ο δημιουργός, βγάζοντας τον Σκέμπρι τετ α τετ και ο Μαλτέζος όμως δεν τελείωσε καλά. Το δαιμονιόδες πεντάλεπτο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ολοκληρώθηκε με νέο τετ α τετ του Άλβες, μετά από κούρσα του Χριστοφή και πάλι όμως νικητής της φάσης ήταν ο Ντεγκρά. Από κείνη τη φάση και μετά, η ΑΕΛ κρατούσε μπάλα, γυρόφερνε τη περιοχή κατάφερε να φτιάξει όμως μόνο δυο φάσεις μια με κεφαλιά του Βοού που πέρασε άουτ και μια με τον ίδιο παίκτη να σουτάρει και τον Λεβίτα να αποκρούει σε κόρνερ. Στο 70′ ο Φρέντι έφυγε τετ α τετ, ο ντούρος όμως έδωσε λανθασμένα οφσάιντ. Τελικά το δεύτερο γκολ ήρθε για την ΟΜΟΝΟΙΑ με τον Φρέντι να κάνει κούρσα να δίνει στον Τζίμη που έκοψε τη μπάλα στον Εφραίμ. Ο Ντόσα κόντραρε το σουτ, η μπάλα έφτασε στον Ασσίς που έστρωσε στον Φρέντι και ο Αγκολέζος, πλήγωσε ξανά την πρώην ομάδα του. Μέχρι το τέλος, δεν είχαμε κάτι ιδιαίτερο, εκτός από ένα δοκάρι του Μπεμπέ με κεφαλιά από κοντά, στις καθυστερήσεις του αγώνα και μιας εξαιρετικής απόκρουσης του Λεβίτα στο έκτο λεπτό της τετράλεπτης καθυστέρησης (!!!).

Συμπερασματικά

Να και η νίκη σε ντέρμπι. Η ΟΜΟΝΟΙΑ απειλήθηκε ελάχιστα, ενώ έφτιαξε πάρα πολλές ευκαιρίες. Πολύ καλή εμφάνιση από τους πράσινους, που κέρδισαν δίκαια και βλέπουν πιο αισιόδοξα τη συνέχεια. Αν πρέπει να κάνουμε σε ένα θέμα κριτική όμως, είναι στις πολλές χαμένες ευκαιρίες για ακόμα μια φορά. Να μην τους επιτρέπουμε να ελπίζουν..