Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Εγώ δεν θα πουλούσα τώρα

Εγώ δεν θα πουλούσα τώρα

ns015256


Ο Ηρόδοτος Μιλτιάδους καταθέτει στην “Καθημερινή” την άποψη του για την επικείμενη πώληση του Δημήτρη Χριστοφή. Η άποψη μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους. Η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν μπορεί να στερήσει από το Τζίμη το όνειρο του ενώ έχει και μεγάλη ανάγκη τα χρήματα. Θα ήταν καλό να καθυστερήσει τη μεταγραφή μέχρι το καλοκαίρι.

Η Ομόνοια χρειάζεται χρήμα και το χρειάζεται άμεσα. Τα κριτήρια της UEFA πιέζουν, οφείλονται μηνιάτικα στους ποδοσφαιριστές, οι άνθρωποι της ομάδας κυνηγούν το κάθε ευρώ που μπορούν να εξεύρουν. Γενικά η ανάγκη για ρευστό είναι μεγάλη, για να μπορέσει να βγάλει τη σεζόν το «τριφύλλι» χωρίς μεγάλες απώλειες.

Η περίπτωση πώλησης του Δημήτρη Χριστοφή στη Ροστόφ προέκυψε τις τελευταίες μέρες. Η ομάδα, που βρίσκεται στην 11η θέση της ρωσικής Πρέμιερ Λιγκ, έκανε προετοιμασία στην Κύπρο τον Φεβρουάριο και οι άνθρωποί της είδαν τον παίκτη από κοντά. Ο «Τζίμης» διανύει εκπληκτική σεζόν και ήταν φυσιολογικό να τραβήξει την προσοχή των ξένων και να φέρει στην Καρπενησίου πρόταση απόκτησής του. Έτσι προέκυψε στα τέλη Φεβρουαρίου το ενδεχόμενο πώλησης ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας και έλευσης ρευστού στα ταμεία.

Κρίνοντας από παρόμοιες περιπτώσεις μεταγραφών, με βάση την αξία και τις ικανότητες του Δημήτρη Χριστοφή, η Ομόνοια θα μπορούσε να λάβει ένα ποσό γύρω στις 900.000 ευρώ για την πώληση του 24χρονου δεξιού εξτρέμ.

Αξίζει όμως να χάσει σήμερα η Ομόνοια τον καλύτερό της ποδοσφαιριστή; Η δική μου άποψη είναι πως όχι. Ο Δημήτρης Χριστοφή είναι πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο για το «τριφύλλι», που θα φέρει σύντομα στα ταμεία της ομάδας ένα σεβαστό ποσό. Όμως την ίδια στιγμή είναι απαραίτητη η παρουσία του τώρα, για να μπορέσει η ομάδα να συνεχίσει την προσπάθεια εξόδου στην Ευρώπη.

Όπως αναλύω στη σελίδα 5 του «Αθλητισμού» της «Καθημερινής», ο Χριστοφή είχε εμπλοκή στα 20 από τα 46 φετινά γκολ της Ομόνοιας. Η παρουσία του στο γήπεδο είναι καθοριστική για την ομάδα και τυχόν αποχώρησή του θα δημιουργήσει μεγάλα αγωνιστικά προβλήματα, που δεν μπορούν σήμερα να καλυφτούν.

Το καλοκαίρι του 2013 φαντάζει ως η καλύτερη περίοδος για να πουληθεί ο παίκτης. Η αξία του δεν πρόκειται να μειωθεί μέχρι τότε, αντίθετα ίσως ανεβεί κι άλλο, ενώ με τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού ανοικτή, θα είναι εφικτό να έρθουν επιπλέον προτάσεις.

Υπάρχει μία εξαίρεση, την οποία καταθέτω: Αν λόγω των οικονομικών δυσκολιών είναι βέβαιο πως η Ομόνοια θα «κοπεί» στα κριτήρια της UEFA και θα χάσει το δικαίωμα να παίξει στην Ευρώπη, τότε το θέμα αλλάζει. Αν όμως αυτό δεν ισχύει, τότε θεωρώ πως η πώληση του Χριστοφή από τώρα είναι λάθος.