Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Απαράδεκτη η φιλοξενία των ατόμων με αναπηρία

Απαράδεκτη η φιλοξενία των ατόμων με αναπηρία

sak_4649


Πραγματικά μας λυπούν αυτά που μαθαίνουμε από το στάδιο ΓΣΖ, αλλά για να είμαστε πιο σωστοί, δεν ισχύουν μόνο στο ΓΣΖ αυτές οι ασχήμιες αλλά σχεδόν σε όλα τα γήπεδα. Με αφορμή τη δημοσίσευση του παραπόνου για άσχημη συμπεριφορά προς οπαδό μας από φίλους της ΑΕΚ, ένας άλλος φίλος, ο Νικόλας μας έστειλε τη δική του εμπειρία. Όπως καταγγέλλει αντιμετωπίστικε με παρόμοιο τρόπο, αλλά από τις αρχές του σταδίου κάτι που μάλλον κάνει το πράγμα ακόμα χειρότερο.

Διαβάστε ακόμη: Καταγγελία-Περιστατικό στο ΓΣΖ

Η πολιτεία, ο ΚΟΑ, η ΚΟΠ και η αρχές του οποιουδήποτε σταδίου έχουν ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να παρέχουν τις καλύτερες συνθήκες στους συνανθρώπους μας που έχουν οποιαδήποτε μορφή αναπηρίας και να τους συμπεριφέρονται σαν οπαδούς και όχι πελάτες. Το παράπονο του φίλου Νικόλα:

Γεια σας παιδιά. Σχετικά με ο άρθρο που βάλατε με το φίλο Γιώργο, έχω να σας πω ότι βίωσα και γω παρόμοια αντιμετώπιση, αλλά από τις αρχές του σταδίου και την αστυνομία. Είμαι παραπληγικός και έχω κάρτα του ΚΟΑ για να μπαίνω στο γήπεδο. Στην είσοδο μου αρνήθηκαν να μπω και μου είπαν να πάω απέναντι στα επίσημα. Όταν τους είπα ότι φοράω διακριτικά της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και είναι επικίνδυνο, ο αστυνόμος μου είπε πως για να χρησιμοποιώ την κάρτα του ΚΟΑ, πρέπει να μην φοράς διακριτικά, αλλιώς να παίρνεις εισιτήριο. Μιλάμε για πολύ ρατσιστική συμπεριφορά από τη στιγμή που όπως φάνηκε δεν υπάρχουν ασφαλείς τρόποι στα γήπεδα μας για άτομα με αναπηρίες. Και στο κάτω κάτω δεν είμαι ουδέτερος, οπαδός είμαι και δεν πήγα στο θέατρο, είναι δικαίωμα μου να θέλω να δω το παιχνίδι στην κερκίδα της ομάδας μου. Αναγκάστηκα να πάρω εισιτήριο στο τέλος αλλά δεν θα τους περάσει. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας κτυπήσουν αλλά θα είμαστε πάντα εκεί να τους θυμίζουμε τι είναι η ΟΜΟΝΟΙΑ.
Δεν ζητώ κάτι περισσότερο από τα δικαιώματα μου. Δεν σημαίνει ότι επειδή έχω κάποια αναπηρία πρέπει να γίνω και ουδέτερος φίλαθλος. Έχω δικαίωμα να είμαι στη κερκίδα της ομάδας μου και να φορώ την τιμημένη φανέλα της.

Ευχαριστώ,
Νικόλας Π.

Είναι πραγματικά απαράδεκτο, αντί να διευκολύνονται τα άτομα με αναπηρίες, να υποχρεώνονται να αγοράσουν εισιτήριο για να μην κινδυνέψει η σωματική ακεραιότητα τους. Σαν να μην έφτανε το γεγονός πως τα γήπεδα δεν διαθέτουν ενδεδειγμένους χώρους για τα άτομα αυτά, τους κάνουν και υποδείξεις που θα κάτσουν με τη κάρτα του ΚΟΑ. Κύριοι του ΚΟΑ, είμαστε βέβαιοι πως οι δικές σας προθέσεις ήταν αγνές όταν εκδίδατε τις κάρτες, με τον τρόπο που εφαρμόζεται το σύστημα όμως, δίνεται η ευκαιρία σε κάποιους να πουλήσουν υφάκι και να κάνουν επίδειξη δύναμης. Ρωτάμε ευθέως, θα ενοχλούσε κανέναν αν 1 και μόνο άτομο, έμπαινε με την κάρτα που εσείς του δώσατε, στην κερκίδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που είχε χθες άλλα 1000 άδεια καθίσματα; Την απάντηση τη ξέρουμε και αποτελεί από μόνη της απόδειξη πως κάτι πάει λάθος στο όλο σύστημα…