Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ UEFA: Αφιέρωμα στην Άστρα

UEFA: Αφιέρωμα στην Άστρα


Αφιέρωμα στην πιθανή μας αντίπαλο για τον 2ο προκριματικό γύρο FC Astra δημοσιεύει η UEFA στο επίσημο της σάιτ. Διαβάστε σε ελεύθερη μετάφραση το ρεπορτάζ και τις δηλώσεις των Ρουμάνων, που αντιμετωπίζουν σήμερα την Ντομζάλε για τον πρώτο προκριματικό.

Η ευκόλως προσαρμόσιμη Astra, έτοιμη για μια νέα περιπέτεια

ΤΟΥ Paul-Daniel Zaharia (uefa.com)

 

Μπορεί να βρίσκονται προ του παρθενικού τους αγώνα στην Ευρώπη, όμως οι Ρουμάνοι της FC Astra έχουν ένα αξιπρόσεχτο ρεκόρ προσαρμογής μετά από αλλαγές, αφού και πάλι έτυχαν σημαντικής αναδιάρθρωσης τον περασμένο χρόνο.

Η FC Astra βαδίζει στο άγνωστο φέτος με τον πρώτο της αγώνα στο Γιουρόπα της φετινής σεζόν, όμως αν κάτι μπορεί να ειπωθεί για την Ρουμανική ομάδα είναι για την ικανότητα τους να προσαρμόζονται σε νέα δεδομένα, αφού και φέτος υπόστηκαν μεγάλες αλλαγές.

Η Astra προετοιμάζεται για να αντιμετωπίσει την Σλοβένικη ΝΚ Domzale για τον πρώτο αγώνα του 1ου Προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ την Πέμπτη (σ.σ: σήμερα), αφού κατάφεραν να τερματίσουν τέταρτοι στην πρώτη κατηγορία της Ρουμάνικης λήγκας τη σεζόν 2012-13. Η περσινή σεζόν ήταν η πιο πετυχημένη για την ομάδα, που ήρθε μετά που μετακόμισε στο Giurgiu, φεύγοντας από την παραδοσιακή έδρα της ομάδας στο Ploiesti, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με Βουλγαρία μόλις 60 χιλιόμετρα νότια από το Βουκουρέστι. Το Giurgiu είναι και η βάση δραστηριοτήτων του ιδιοκτήτη της ομάδας, Ioan Niculae, που ένοιωθε ότι η πόλη αυτή έχει μεγαλύτερης δυνατότητες προοπτικής για την ομάδα.

Το κλαμπ έτυχε θερμής υποδοχής από τους ποδοσφαιρόφιλους της περιοχής, παρότι η αλλαγή επέφερε κάποιες πρακτικές δυσκολίες. Μια μικρή πόλη των μόλις 54000 κατοίκων, το Giurgiu έχει μόλις 2 ξενοδοχεία, κάτι το οποίο ανάγκασε την ομάδα να πάει στην Βουλγαρία τον περασμένο Οκτώβριο για να ετοιμαστεί για τον αγώνα με την CSMS Iasi. Κι αυτό γιατί γέμισαν και τα δύο ξενοδοχεία της πόλης, το ένα από την αποστολή της Iasi και το άλλο λόγω…γάμου! Ως απόδειξη της ελαστικότητας της ομάδας αυτής και το πόσο εύκολα προσαρμόζεται, η Astra κέρδισε τον αγώνα με 1-0!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ UEFA ΕΔΩ